London Southend Airport

12 nye ruter fra London-lufthavn

Flybe åbner næste år 12 nye ruter fra en af Londons mindste lufthavne.

Mens politikerne fortsat diskuterer en udbygning af London Heathrow-lufthavnen med en tredje landingsbane, så er der fuld fart på ekspansionen i nogle af de mindre London-lufthavne.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle tirsdag, så planlægger London Stansted at bruge over 1,1 mia. kroner på en helt ny ankomstterminal, der skal gøre lufthavnen i stand til at modtage op mod 35 mio. passagerer om året i 2022.

Stansted er dog ikke alene om at drage nytte af fodslæberiet med hensyn til at få vedtaget og anlagt den tredje bane i Europas suverænt største og travleste lufthavn.

Også i den lille Southend-lufthavn sydøst for London drager man nytte af at især Heathrow, Gatwick og Luton er travle lufthavne med begrænset ledig kapacitet. Således har det britiske regionalflyselskab Stobart Air annonceret, at de til maj næste år åbner 12 nye ruter fra London Southend med tilsammen 38 returflyvninger.

Nemmere at komme til
Ruterne vil blive opereret på vegne af Flybe på samme måde, som det er tilfældet med Stobart Air’s tre eksisterende Southend-ruter til Caen og Rennes i Frankrig og Groningen i Holland.

De 12 nye ruter vil blive åbnet løbende fra den 1. til den 27. maj og gå til Lyon St. Exupéry, Milan Malpensa, Budapest, Køln/Bonn, Venedig Marco Polo, Prag, Reus, Wien, Dubrovnik, Figari, Perpignan og Zadar.

Ruterne skal betjenes med to Embraer EMB-175 regionale jetfly, der skal supplere det ATR72-fly, som Stobart Air anvender på sine eksisterende Southend-ruter.

Southends placering gør det ofte nemmere for folk i det østlige London at komme til Southend end til de andre London-lufthavne sydvest og nordvest for London. Især for fritidsrejsende er det attraktivt at kunne køre til den lille Southend-lufthavn i stedet for at skulle med dyre ekspresstog eller shuttle-busser til de andre lufthavne.

Stobart Air er en del af logistikkoncernen Stobart Group, der også ejer Southend-lufthavnen.

 

 

Relaterede artikler:

CityJet åbner base i London-lufthavn

London-lufthavn truet af lukning

Southend vil have rute til København

x

Læs Også

CityJet afbryder købsforhandlinger

Forhandlingerne mellem irske CityJet og Stobart Group om købet af Stobart Air er gået i vasken. Dermed aflyses en handel til 600 mio. kroner.

Endnu et flyselskab til Færøerne

Atlantic Airways og SAS får næste sommer selskab af skotske Loganair, der vil flyve til Færøerne på vegne af Flybe.

Flybe køber 10 fly af Billund-selskab

Flybe har indgået en aftale med Nordic Aviation Capital om køb af 10 Bombardier Q400-fly til en værdi af 810 mio. kroner.

Europæiske luftfartsaktier i regulært blodbad

Storbritanniens nej til fortsat medlemskab af EU barberede i fredags mere end 50 mia. kroner af børsværdien på de største europæiske luftfartsaktier.

Cimber-bejler på vej til at overtage Stobart Air

CityJet, der angiveligt er i slutforhandlinger om køb af Cimber fra SAS, er også på vej til at overtage irske Stobart Air og dermed skabe et stort regionalt flyselskab.

CityJet vil ikke kommentere på Cimber og Stobart

CityJet er klar til at købe op, hvis de rigtige muligheder byder sig som med Blue1. Selskabet vil dog ikke kommentere på rygterne om Cimber og Stobart Air.