Snekaos i Istanbul-Atatürk Lufthavnen (Arkivfoto: SKY Photographer / Twitter)

700 flyaflysninger i europæisk storlufthavn

Et kraftigt snefald har sendt Atatürk-lufthavnen i Istanbul i knæ. Turkish Airlines aflyser 700 flyvninger, herunder 18 afgange til og fra Danmark og resten af Norden.

Op imod 2.000 nordiske rejsende til og fra Istanbul-Atatürk lufthavnen er lørdag strandet rundt omkring i verden eller i den tyrkiske storby. Det skyldes et kraftigt snefald ledsaget af temperaturer ned til fem graders frost, hvilket man ikke er vant til på disse kanter. Der er inden for det seneste døgn faldet op til 40 centimeter sne i Istanbul.

Snevejret har betydet, at Turkish Airlines har været nødt til at aflyse omkring 700 flyvninger i løbet af lørdagen. Der er tale om flyvninger i hele rutenetværket, hvilket vil sige indenrigsflyvninger, europæiske flyvninger samt mange interkontinentale flyvninger.

Dagens returflyvning fra Istanbul til Billund er aflyst, og det samme er to flyvninger fra Istanbul til København samt en enkelt afgang fra København til Istanbul. Ruter til andre nordiske lufthavn er også berørt af det veritable snekaos i den tyrkiske storlufthavn. Således er flyvninger til Helsinki, Stockholm, Gøteborg og Oslo også blevet aflyst.

Omdirigeret til Gaziantep
Turkish Airlines er et selskab, der har mange skandinaviske passagerer, der rejser fra Istanbul videre til destinationer i Mellemøsten, Afrika og Asien, hvorfor det ikke kun er lokale rejsende, der er blevet ramt af aflysningerne. Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan har det været nødvendigt at omdirigere flere ankommende fly fra Maldiverne, Indien, Sydafrika og Vietnam til lufthavnen i Gaziantep i det sydlige Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien.

Det tyrkiske flyselskab oplyser, at billetterne gebyrfrit vil kunne ændres til en ny afgang frem til den 18. januar. Det er også muligt at få pengene tilbage, hvis anmodning om refundering sker inden den 6. februar.

Turkish Airlines forventer også aflysninger i løbet af søndagen.

En opdateret oversigt over aflysningerne er tilgængelig på selskabets hjemmeside.

x

Læs Også

Ny luftfartssammenslutning går i luften

LOT og Turkish Airlines er gået sammen med 17 ACMI- og charterflyselskaber om at danne en ny europæisk luftfartsorganisation.

Turkish Airlines øger på CPH-rute

Mens selskabet barberer ned på andre ruter, så skruer Turkish Airlines op for betjeningen af en af sine CPH-ruter.

Forbud rammer mellemøstselskaber hårdt

Emirates Airlines og kriseplagede Turkish Airlines bliver hårdt ramt af elektronik-forbuddet på USA-flyvninger. Storbritannien indfører også elektronik-forbud.

Tyrkisk selskab vil etablere lounge i CPH

En stor tyrkisk lufthavnsoperatør åbner i år en lille lounge i Københavns Lufthavns non-Schengen område.

Slut med A330-fly mellem København og Istanbul

Turkish Airlines har valgt at reducere kapaciteten mellem København og Istanbul i det kommende sommertrafikprogram, så der ikke længere benyttes A330-fly.

Tyrkisk Boeing 747-fly styrtet ned i Kirgistan

Et fragtfly fra tyrkiske MyCargo Airlines opereret på vegne af Turkish Airlines er tidligt mandag morgen styrtet ned i Kirgistan og har dræbt flere end 30 mennesker på landjorden.