SAS Airbus A340-300.

SAS bekræfter lukning af Bangkok-rute

SAS har nu officielt besluttet at lukke ruten fra København til Bangkok. I stedet øges kapaciteten på USA-ruterne fra Oslo og Stockholm, ligesom CPH – San Francisco får daglig betjening.

Søndag morgen kl. 7.10 i sidste uge landede SK972 fra Bangkok i Københavns Lufthavn og endte en epoke i SAS’ historie. Flyvningen blev nemlig den sidste SAS-flyvning på en rute, som selskabet har betjent i mere end 64 år.

Sidste år gik ruten fra at være en helårsrute til kun at være en vinterrute. Den skulle derfor efter planen være blevet sæsonlukket i søndags for så at åbne igen til november. Men som CHECK-IN.dk kunne fortælle den 21. februar, så havde SAS ikke sat billetter til salg til vintersæsonen og selskabet indrømmede da også, at rutens fremtid hang i en tynd tråd.

”Der er ikke truffet endelig beslutning om, hvad vi vil gøre med kapaciteten for det kommende vintertrafikprogram. Det er klart, at når Bangkok-ruten ikke ligger i reservationssystemerne, er det fordi, at den bliver vurderet. Den er i øjeblikket på et såkaldt diskussionsniveau, men en beslutning er lige op over,“ forklarede pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk i februar.

Ind på USA-ruter
Nu er det så officielt. Ruten bliver ikke åbnet igen. I stedet vil SAS bruge den flykapacitet, der bliver ledig, til at styrke sine ruter til USA.

”Bangkok-kapaciteten sætter vi ind på USA for at prioritere det marked, hvor vi ser en stor efterspørgsel og hvor vi i forvejen står stærkt,” siger Tormod Sandstø, kommunikationsrådgiver hos SAS, til CHECK-IN.dk.

Det bliver især de rejsende fra Stockholm og Oslo til USA, der kommer til at mærke forbedringerne. Fra Stockholm flyver SAS i dag til Chicago og New York dagligt i sommerhalvåret og fem gange ugentligt om vinteren. Det øges til seks ugentlige flyvninger til både Chicago og New York i den kommende vintersæson. Fra Oslo flyver selskabet dagligt til New York i sommersæsonen og fire gange om ugen i vintersæsonen. Det øges til seks gange om ugen i den kommende vinter.

Godt fra start
København bliver dog ikke helt forbigået. Faktisk er det her man først får det øgede USA-fokus at mærke. For mens Oslo og Stockholm først får flere USA-frekvenser til vinterprogrammet, så er der gevinst til Københavns Lufthavn allerede den 10. juni. Her øger SAS nemlig antallet af ugentlige afgange på ruten til San Francisco fra seks til syv frem til 25. oktober.

”Det er præcis et år siden vi åbnede til San Francisco, og vi har aldrig før set en rute komme så godt fra start. Vi har nu mulighed for at udnytte vores fly til at lægge en afgang mere på, og det vil vi gerne glæde kunderne med, siger Eivind Roald, koncerndirektør for salg og marketing i SAS.

Nyheden om at lukke Bangkok-ruten helt ned og øge antallet af frekvenser på USA-ruterne kommer kun få dage efter at SAS mandag offentliggjorde, at man den 20. august åbner en ny langdistancerute mellem oliebyerne Stavanger i Norge og Houston i USA. En rute, der vil blive betjent seks gange om ugen med et Boeing 737-fly i en særlig konfiguration udelukkende med business class-sæder.

x

Læs Også

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Forudbestilling af specialmad på SAS Go

Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.

Danmark kan blive største aktionær i SAS

Sverige og Norge ønsker ikke at deltage i en eventuel kommende kapitaludvidelse i SAS, hvorimod den danske stat er klar til fastholde sin ejerandel.