Andreas Mathisen er ny ruteudviklingschef i Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn ansætter ruteudvikler

Aalborg Lufthavns direktør overlader arbejdet med at tiltrække nye ruter og flyselskaber til lufthavnen til en nyansat ruteudviklingschef.

På fredag den 1. september får Aalborg Lufthavn sin første ruteudviklingschef. Det bliver den 41-årige Andreas Mathisen, der skal være med til at styrke den nordjyske lufthavns arbejde med at gøre sig lækker overfor flyselskaberne og få dem til at åbne nye ruter fra lufthavnen.

Indtil nu har opgaven med at ruteudvikle og tiltrække flyselskaber været varetaget af Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen, og lufthavnens marketingdirektør, Rikke Mølgaard. Et arbejde, der er foregået ved siden af de to’s andet arbejde.

Men det setup fungerer ikke længere.

”Vi har travlt, lufthavnen vokser på flere forretningsområder, som kræver ressourcer og fokus. For fortsat at sikre den tætte dialog med flyselskaberne, har vi valgt at forstærke ruteudviklingsområdet, og vi ser frem til at få Andreas med ombord,” siger Søren Svendsen.

Han peger på, at flyselskaberne i stigende grad reducerer deres organisationer og at de dermed har færre personer til at stå for ruteudvikling. Derfor skal lufthavnene i stigende grad gøre det indledende arbejde og hele tiden sørge for, at de er på nethinden hos flyselskabernes ruteudviklere.

”Det er nødvendigt at være mere opsøgende og ude hos flyselskaberne. Og derfor har vi fundet nødvendigt at ansætte en person, der ikke laver andet end det,” forklarer Søren Svendsen.

Den anden side af bordet
Andreas Mathisen er et kendt ansigt i branchen med en fortid hos Danish Air Transport. Her havde han bl.a. ansvaret for forretningsudvikling, partnerskaber og flyleasing.

”Vi har været på udkig efter en ruteudvikler i et års tid. I stedet for at lære en op fra bunden, så ville vi gerne have en, der kender gamet på forhånd. Det har vi fået, da vi kender Andreas fra da han sad på den anden side af bordet hos Danish Air Transport,” siger Søren Svendsen.

Den nye ruteudviklingschefs første arbejdsopgave bliver at følge op på de kontakter til flyselskaber, som Aalborg Lufthavn fik ved den store ruteudviklingskonference Routes Europa i Belfast i Nordirland i slutningen af april i år.

Aarhus Lufthavn ansatte i 2016 englænderen David Surley til at ruteudvikle i lufthavnen på Djursland.

 

Relaterede artikler:

Aalborg sætter sin lid til nye ruter

Genoptager Norges-rute fra Aalborg

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

Norwegian udskyder USA-rute fra Aalborg

Erfaren ruteudvikler til Aarhus Lufthavn

 

 

x

Læs Også

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

De skandinaviske piloter og kabinepersonalet i SAS mener ikke, at flyselskabet har informeret godt nok om ruteplanerne for det irske selskab, men det afvises af SAS.

SAS skærer ned på rute til Færøerne

I vintertrafikprogrammet frem til den 21. marts 2018 har SAS fjernet omkring 30 procent af kapaciteten på ruten til Færøerne på grund af svagere efterspørgsel.

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Trods rekordvækst i Vágar Lufthavn er Jákup Sverri Kass torsdag fratrådt som lufthavnsdirektør efter gensidig aftale med bestyrelsen.

DAT fløj danske fodboldhelte hjem fra Dublin

Det var Danish Air Transport, der havde fået til opgave at flyve herrelandsholdet ud og hjem fra Dublin, og efter 5-1-sejren var der champagne og tre retters menu på MD83-flyet.

Norwegian udsætter langruteoffensiv i CPH

De skandinaviske regeringer har ikke kunnet forhandle en ny luftfartsaftale med Rusland på plads, og derfor må Norwegian udsætte planlagte Asien-ruter fra Københavns Lufthavn.

Her er det samlede ruteprogram for SAS Ireland

Scandinavian Airlines Ireland skal fra den 3. december frem til slutningen af oktober næste år flyve på 43 forskellige SAS-ruter, hvoraf tre ruter er intra-skandinaviske.