Andreas Mathisen er ny ruteudviklingschef i Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn ansætter ruteudvikler

Aalborg Lufthavns direktør overlader arbejdet med at tiltrække nye ruter og flyselskaber til lufthavnen til en nyansat ruteudviklingschef.

På fredag den 1. september får Aalborg Lufthavn sin første ruteudviklingschef. Det bliver den 41-årige Andreas Mathisen, der skal være med til at styrke den nordjyske lufthavns arbejde med at gøre sig lækker overfor flyselskaberne og få dem til at åbne nye ruter fra lufthavnen.

Indtil nu har opgaven med at ruteudvikle og tiltrække flyselskaber været varetaget af Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen, og lufthavnens marketingdirektør, Rikke Mølgaard. Et arbejde, der er foregået ved siden af de to’s andet arbejde.

Men det setup fungerer ikke længere.

”Vi har travlt, lufthavnen vokser på flere forretningsområder, som kræver ressourcer og fokus. For fortsat at sikre den tætte dialog med flyselskaberne, har vi valgt at forstærke ruteudviklingsområdet, og vi ser frem til at få Andreas med ombord,” siger Søren Svendsen.

Han peger på, at flyselskaberne i stigende grad reducerer deres organisationer og at de dermed har færre personer til at stå for ruteudvikling. Derfor skal lufthavnene i stigende grad gøre det indledende arbejde og hele tiden sørge for, at de er på nethinden hos flyselskabernes ruteudviklere.

”Det er nødvendigt at være mere opsøgende og ude hos flyselskaberne. Og derfor har vi fundet nødvendigt at ansætte en person, der ikke laver andet end det,” forklarer Søren Svendsen.

Den anden side af bordet
Andreas Mathisen er et kendt ansigt i branchen med en fortid hos Danish Air Transport. Her havde han bl.a. ansvaret for forretningsudvikling, partnerskaber og flyleasing.

”Vi har været på udkig efter en ruteudvikler i et års tid. I stedet for at lære en op fra bunden, så ville vi gerne have en, der kender gamet på forhånd. Det har vi fået, da vi kender Andreas fra da han sad på den anden side af bordet hos Danish Air Transport,” siger Søren Svendsen.

Den nye ruteudviklingschefs første arbejdsopgave bliver at følge op på de kontakter til flyselskaber, som Aalborg Lufthavn fik ved den store ruteudviklingskonference Routes Europa i Belfast i Nordirland i slutningen af april i år.

Aarhus Lufthavn ansatte i 2016 englænderen David Surley til at ruteudvikle i lufthavnen på Djursland.

 

Relaterede artikler:

Aalborg sætter sin lid til nye ruter

Genoptager Norges-rute fra Aalborg

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

Norwegian udskyder USA-rute fra Aalborg

Erfaren ruteudvikler til Aarhus Lufthavn

 

 

x

Læs Også

Caravellen gav danskerne mod på at flyve

Sterling Airways beskæftigede fra 1965 og i en årrække ialt 34 Caravelle-fly, og med netop denne flytype stiftede mange danskere for første gang bekendtskab med flyvningen.

Ryanair skærer ned i København

Ryanair har valgt at annullere opstarten af to nye ruter fra Københavns Lufthavn, og yderligere to ruter er taget ud af det kommende sommertrafikprogram.

Stadig dyrest at starte nye ruter fra CPH

Trods en ny rabatmodel, der skal stimulere etableringen af nye ruter i Københavns Lufthavn, er de konkurrerende skandinaviske storlufthavne stadig billigere at benytte.

Trafikstyrelsen: Vi tilbyder gratis flyklageadgang

Danskerne behøver ikke at betale flyklagevirksomhederne for at søge erstatning hos Ryanair. Klagebehandling foretages helt gratis af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Trafikstyrelsen: Vi skal overholde lovene

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil ikke se bort fra dom i Østre Landsret, selvom den er appelleret. Derfor kan forbrugerne i en periode få dobbeltkompensation ved flyforsinkelser.

Billund-rute får russiske fly

Brussels Airlines indsætter i det kommende vintertrafikprogram russiske Sukhoi Superjet 100-fly på ruten til Billund.