Mange airberlin-fly må blive på jorden (Foto: airberlin)

Aflyser 44 skandinaviske flyvninger til og fra Berlin

Samlet 44 flyvninger mellem fire skandinaviske lufthavne og Berlin vil være aflyst mandag som følge af en varslet strejke. Til og fra København aflyses alene 16 flyafgange.

En ny strejke blandt jordpersonalet i Berlin-lufthavnene Tegel og Schönefeld vil tage sin begyndelse tidligt mandag morgen. Det betyder, at 2.000 ansatte i lufthavnens handlingselskaber vil være i strejke fra kl. 04.00 mandag morgen til kl. 05.00 tirsdag morgen. Det er ansatte, der er medlem af fagforeningen Ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft, red.), der vil deltage i arbejdsnedlæggelsen.

Det betyder, at en række flyselskaber allerede har aflyst hovedparten af flyvningerne til og fra Berlin i løbet af mandagen, heriblandt også flyselskaber med ruter til og fra Skandinavien. Således aflyser SAS to rotationer fra Stockholm til Berlin-Tegel, samt en rotation fra henholdsvis København og Oslo.

Fra Københavns Lufthavn aflyser airberlin otte flyvninger til og fra Tegel-lufthavnen, mens easyJet aflyser to rotationer samt Norwegian en enkelt rotation mellem København og Berlin-Schönefeld.

Samlet vil der være 44 aflysninger til og fra fire skandinaviske lufthavne, hvilket forventes at berøre flere end 5.000 passagerer.

Københavns Lufthavn
Airberlin (4/4), easyJet (2/2), Norwegian (1/1) og SAS (1/1), ialt 16 flyvninger

Stockholm-Arlanda
Airberlin (4/4), SAS (2/2), Norwegian (1/1), i alt 14 flyvninger

Oslo Lufthavn-Gardermoen
Norwegian (3/3), SAS (1/1), i alt 8 flyvninger

Gøteborg-Landvetter
Airberlin (4/4), ialt 8 flyvninger

Kæmper for højere løn
Strejken er et led i en langvarig arbejdskamp for højere lønninger, idet lønnen på området ifølge Ver.di har stået stille i snart 15 år som følge af et stigende pres fra flyselskaberne mod handlingselskaberne.

I fredags blev hundredevis af flyvninger aflyst til og fra de to lufthavne i Berlin, henholdsvis Tegel og Schönefeld. Nu er der udsigt til en mandag, hvor der bliver kaos i flytrafikken til og fra Berlin. Airberlin oplyser, at strejken vil have en betydelig indflydelse på afviklingen af mandagens flyvninger fra Berlin-Tegel. Således forventer det tyske flyselskab kun at gennemføre langdistanceflyvningerne fra Berlin samt rutenummer AB6431, der føder trafik ind til selskabets trafikknudepunkt i Düsseldorf. Endelig vil mandagens flyvning til Tel Aviv også blive gennemført.

 

Relaterede artikler:

Strejker i tre lande fredag

Strejke i Berlin-lufthavne rammer danske rejsende

x

Læs Også

SAS vurderer situationen i Berlin

I forbindelse med tilrettelæggelsen af sommertrafikprogrammet for 2018, ser SAS med stor interesse på det, der sker i Berlin i øjeblikket.

Norwegian fortryder Berlin-lukning

Efter betalingsstandsningen i Airberlin vil Norwegian alligevel ikke lukke sin rute mellem København og Berlin.

Norwegian lukker Berlin-rute fra København

Konkurrencen er hård mellem de fire flyselskaber, der flyver mellem København og Berlin, og nu trækker Norwegian sig.

Billlund-rute til Berlin starter før tiden

Den nye lavprisrute fra Billund til Berlin starter syv uger før tiden, men det bliver i første omgang kun med halvdelen af de planlagte fire ugentlige afgange.

Tysk transportminister: Tegel skal bevares

Den tyske transportminister tilslutter sig nu koret, der taler for at bevare den nedslidte Tegel-lufthavn i Berlin.

Airberlin: Uåbnet storlufthavn kan blive museum

Berlins skandaleramte uåbnede storlufthavn Brandenburg kan blive et museum, lyder det fra airberlin-topchef, der hellere vil forblive i den slidte Tegel-lufthavn.