Air France til Haneda fra 2014

Fra sommeren 2014 forventer Air France at kunne flyve direkte fra Paris-CDG til Tokyo´s eftertragtede Haneda-lufthavn.

I denne uge besøgte Air France-topchefen Alexandre de Juniac den japanske hovedstad Tokyo for at medvirke til fejringen af 60-året for Air France´s tilstedeværelse i Japan.

Han kom ikke tomhændet hjem, idet der blev indgået en foreløbig aftale om, at Air France fra sommeren 2014 øger trafikken mellem Paris og Tokyo ved at indsætte en ekstra daglig afgang. Denne afgang skal dog ikke gå til Narita International Airport, som alle europæiske luftfartsselskaber udelukkende flyver til i dag med undtagelse af British Airways.

Air France forventer at få allokeret slots til at kunne flyve til Haneda Airport, således at det franske selskab bliver det næste europæiske selskab, der kan kan flyve ind til den nye Tokyo-lufthavn, der samtidig er knudepunkt for indenrigstrafikken i Japan.

“Det glæder mig at være med til at fejre 60 år med uafbrudt Air France flybetjening til Japan. Nu ønsker vi at styrke vores services på dette strategiske marked ved at tilbyde excellente flyforbindelser til Tokyo og Osaka såvel som det japanske indenrigsnetværk sammen med vores partner Japan Airlines,“ sagde Alexandre de Juniac i forbindelse med sit besøg i Japan.

Dedikeret service til japanske rejsende
Siden 2010 har Air France på codeshare-basis solgt kapacitet på Japan Airlines flyvninger mellem Paris CDG og Tokyo-Haneda.

I det nuværende vintertrafikprogram tilbyder Air France-KLM samlet op imod 51 ugentlige flyvninger fra Paris og Amsterdam, hvoraf flere er i codeshare-samarbejde med Japan Airlines.

Fra den 3. april næste år kommer Fukuoka på rutekortet med tre ugentligte afgange fra Amsterdam opereret af et Boeing 777-200 fly fra KLM.

Air France gør meget ud af at sikre, at selskabets japanske kunder bliver taget godt imod. Der er ansat flere end 200 kabinemedarbejdere med japansk baggrund, der kun flyver på Japan-ruterne. På alle serviceklasser kan de rejsende vælge mellem internationale menuer eller japanske måltider. Herudover der om bord i flyene et stort udvalg af japanske aviser, ligesom filmene der vises under flyvningen enten er japanske med engelske undertekster, eller internationale med japanske undertekster.

Læs også:

SAS vil flyve til Haneda Airport

x

Læs Også

Nyt Air France-selskab skal hedde JOON

Det nye flyselskab, der skal styrke Air Frances konkurrenceevne på langdistanceruterne skal hedde JOON og satser på de 20-35 årige millennials.

Air France-strejke kan påvirke Billund-rute

Piloter i tre flyselskaber, der flyver for Air France, nedlægger arbejdet i dag og seks dage frem. Det kan påvirke Air France-ruten mellem Billund og Paris.

Norwegian indtager Chicago

Chicago O'Hare-lufthavnen bliver ny Norwegian-destination, når selskabet næste år åbner fire nye USA-ruter.

Paris-rute fra København flyttes til Orly

Vuelings lavprisrute mellem København og Paris flyttes fra Charles de Gaulle-lufthavnen til Orly, men samtidig indsættes større fly.

28 fly til nyt Air France-lavprisprojekt

Air France har løftet sløret for de aktuelle planer i Boost-lavprisprojektet, der i 2020 skal udgøre 10 procent af den samlede produktion.

IAG-selskab vil fortsætte i Norwegians fodspor

IAG's lavprisselskab Level åbner snart langruter fra Barcelona i direkte konkurrence med Norwegian, og selskabet har planer om ruter fra Rom og Paris.