Bombardier Q400 fra airberlin.

Airberlin øger fra København til Düsseldorf

Fra slutningen af marts indsætter airberlin den fjerde daglige afgang fra København til Düsseldorf, men jetflyene trækkes samtidig væk fra ruten.

Selvom airberlin netop har lukket ruten mellem Billund og Berlin, har det tyske flyselskab på ingen måder opgivet det danske marked. Således øger airberlin fra den 26. marts på ruten mellem Købenavn og Düsseldorf.

Der bliver dog ikke tale om større kapacitet på ruten, men i stedet kommer der flere afgange. I øjeblikket flyver airberlin tre gange dagligt fra København til Düsseldorf, hvor morgenafgangen betjenes med 150-sæders A319-fly og de to øvrige afgange med Bombardier Q400 med plads til 76 passagerer.

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft vil airberlin flyve fire gange dagligt fra Købehavns Lufthavn, henholdsvis kl. 07.10, 12.10, 16.55 samt 18.55, skriver airlineroute.net. Dermed styrkes fødetrafikken til airberlins ruter fra Düsseldorf og videre til destinationer i USA og Caribien.

Samtlige fire daglige flyvninger vil blive gennemført med Bombardier Q400-flyene, hvorfor der ikke længere vil være jetfly på ruten. Q400-flyene opereres af det Dortmund-baserede flyselskab Luftfahrtgesellschaft Walter – i daglig tale kaldet LGW – på vegne af airberlin.

I konkurrence med SAS
Udover airberlin flyver SAS også fire gange dagligt mellem København og Düsseldorf. SAS benytter 88-sæders Bombardier CRJ900 jetfly på tre ud fire daglige afgange, mens et Airbus A320-fly med plads til 174 passagerer flyver på den sene eftermiddagsafgang fra København og tilbage på den tidlige aftenafgang fra Düsseldorf.

I 2016 var der 380.242 passagerer, der rejste med airberlin og SAS på selskabernes ruter mellem København og Düsseldorf, hvilket var på nogenlunde samme niveau som året før.

Fra København flyver airberlin også fire gange dagligt til Berlin-Tegel lufthavnen. Her benyttes de store Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Airberlin-rute lukker om 25 dage

Airberlin i USA-konkurrence med SAS

Airberlin i skandinavisk offensiv

Airberlin på vej mod 500.000 passagerer i Danmark

Airberlin: Frekvenser frem for nye destinationer

x

Læs Også

Eurowings overtager airberlin-ruter til København

Fra den 15. januar vil Lufthansa-datterselskabet Eurowings flyve fra Berlin og Düsseldorf til København på de ruter, som airberlin må opgive.

CPH vil have arbejde med takstændring sat på pause

Forslaget til ny regulering af CPH er så mangelfuldt, at lovarbejdet bør sættes på pause i stedet for at den reviderede lov indføres ved årsskiftet. Det mener Københavns Lufthavn.

Udvidet paskontrol kom godt fra start

Københavns Lufthavn, Politiet og passagererne var godt forberedte, og derfor skabte den udvidede paskontrol ikke de frygtede lange køer ved opstarten i weekenden.

Flyselskaber: SAS skal ikke styre takstforhandlinger

Ryanair og flere andre udenlandske flyselskaber skriver i et høringssvar til Trafikstyrelsen, at man er modstander af, at SAS kan få vetoret i takstforhandlingerne med CPH.

Nordiske konkurrenter glæder sig over airberlin-exit

Airberlins exit fra det transatlantiske marked kaster ekstra passagerer af sig og skaber nye muligheder for både SAS og Icelandair.

Politiet: Det går ikke fuldstændig galt med skærpet paskontrol

Politiet i Københavns Lufthavn afviser dommedagsprofetierne om meget lange køer og kaos, når paskontrollen til og fra non-Schengen lande skærpes fra 7. oktober.