Airbus A350 klar til jomfruflyvning

I morgen klokken 10 vil jomfruflyvningen med langdistanceflyet Airbus A350 finde sted fra Toulouse Blagnac Lufthavnen.

I morgen omkring kl. 10 om formiddagen forventer Airbus, at cheftestpilot Peter Chandler vil slippe bremsen, føre gashåndtagene frem og efter et tilløb lade Airbus A350XWB-flyet komme i luften for første gang.

Jomfruflyvningen med den nye flytype udgår fra Blagnac-lufthavnen i Toulouse i Sydfrankrig. Det er her Airbus har sit hovedkontor. Flyvningen forventes at vare omkring fire timer.

Peter Chandler har været testpilot hos Airbus siden 2000 og cheftestpilot siden 2011. Til højre for ham i cockpittet vil sidde Guy Magrin, der har været testpilot hos Airbus siden 2003 og som er projektpilot på Airbus A350XWB (eXtra Wide Body).

På plads i cockpittet vil også være testflyingeniør Pascal Verneau.

Inde i selve kabinen vil tre flyingeniører monitorere diverse måleudstyr. Det er først og fremmest chefen for Airbus’ testflyvningscenter, Fernando Alonso. Han vil blive assisteret af Patrick du Ché og Emanuele Costanzo. Sidstnævnte har været ledende testflyvningsingeniør på Trent XWB-motoren.

Henover Paris Airshow
CHECK-IN.dk havde som det eneste danske medie i sidste uge lejlighed til at besigtige det første eksemplar af Airbus A350-flyet, da det holdt på forpladsen foran Airbus-hangarerne i Toulouse Blagnac Lufthavnen og var ved at blive klargjort til morgendagens jomfruflyvning. Læs mere om det her.

Der har de seneste uger været spekuleret meget i om Airbus vil benytte lejligheden til at lade Airbus A350XWB’eren flyve henover den gigantiske flymesse Paris Airshow, som afvikles i Paris i hele næste uge. Flere internationale luftfartsjournalister vurderede i sidste uge over for CHECK-IN.dk, at Airbus vil være 100 procent sikker på at alt er i orden inden man gør det. Derfor vurderede de ikke, at man ville se en fly-over.

Uanset hvad, så bliver A350’erens jomfruflyvning det store samtaleemne på Paris Airshow.

x

Læs Også

Paris Air Show dag 1: MAX i centrum

Boeings nye 737 MAX 10 løb med det meste af opmærksomheden på førstedagen af Paris Air Show.

Nye flytyper på Paris Air Show

Boeing forventes på næste uges Paris Air Show at præsentere en hel ny flytype, der uofficielt er døbt Boeing 797. Også Airbus og Embraer har nye fly med.

Airbus kan ikke få økonomi i A380

Hvis ikke Airbus får nye A380-ordrer inden årets udgang, vil man sandsynligvis skrue produktionstempoet ned til under et fly om måneden.

Kina skriver luftfartshistorie

Det første store kinesisk producerede passagerfly gennemførte i dag en succesfuld testflyvning fra Shanghai-Pudong lufthavnen. Nu er Comac klar til at udfordre Boeing og Airbus.

Airbus vil teste flyvende biler

Flyproducenten Airbus er involveret i et projekt, hvor man i slutningen af 2017 vil teste det første personlige luftfartøj, der kan flyve hen over trafikken i storbyerne.

Airbus vandt over Boeing

Airbus fik lige akkurat flere nettoordrer end Boeing i 2016 og fik dermed for fjerde år i træk den største andel af nye ordrer.