Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Investorerne tog godt imod nyheden om den aflyste strejke i SAS, og aktien blev torsdag handlet op. Kursen på SAS-aktien er steget med 30 procent på blot en måned.

Investorerne i SAS har igennem mange år ikke været forvænte med en positiv nyhedsstrøm fra SAS. Der er blot 10 dage siden, at selskabet overraskede aktiemarkedet med et flot kvartalsresultat, og nu er det lykkedes SAS at få nye treårige overenskomster på plads med selskabets piloter i alle tre skandinaviske markeder, og det har markedet også reageret på.

Torsdag steg SAS-aktien således med 1,6 procent til kurs 18,6, og det betyder samtidig, at aktiekursen er steget med 30 procent i løbet af den seneste måned.

“Den nuværende aktiekurs afspejler ikke indtjeningsfremgangen, den styrkede kommercielle position og det indtjeningspotentiale, der er i fremtiden for selskabet. Jeg har i flere måneder haft en klar købsanbefaling,” siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank til CHECK-IN.dk.

Forsinket kursreaktion
Sydbank-analytikeren, der følger SAS særdeles tæt, er også lidt overrasket over, at den aktuelle kurs ikke i højere grad afspejler, hvad SAS har præsenteret på det seneste. Dermed indikerer Jacob Pedersen, at kursmålet er noget højere.

“Jeg kan ikke huske, at SAS har overasket det brede aktiemarkedet så positivt som tilfælde har været, og jeg kan ikke forstå, at aktiemarkedet ikke reagerede bedre på kvartalsregnskabet,” lyder det fra den erfarne analytiker.

En del af forklaringerne skal dog findes i, at der stadig kan være usikkerhed om, hvornår den norske og svenske stat atter vil sælge ud af deres beholdning af SAS-aktier samt det forhold, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt præferenceaktierne kan blive tvangsindløst i forbindelse med en mulig omlægning af lån og gæld.

Et andet forhold, der kan spille ind, er hvordan aktierne er placeret hos investorerne.

“Jeg tror, at det er et spørgsmål om, at der ikke er så mange institutionelle investorer, hvorfor der godt gå lidt tid inden aktiekursen afspejler de nyheder, der er offentliggjort. Der vil derfor være et lidt længere tidsrum for pristilpasning i aktien end i mange andre aktier,” vurderer Jacob Pedersen.

 

Relaterede artikler:

SAS indgår aftale med norske piloter

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

“Skjult opjustering” i SAS

Analytiker: To ugers strejke koster ikke SAS livet

Masser af skjulte værdier i SAS

x

Læs Også

Alsie Express skruer op for charterflyvninger

Alsie Express fortsætter med at flyve chartergæster fra Gislev Rejser til Italien, og fra næste år vil det være muligt at flyve til endnu en italiensk destination.

SAS vender tilbage til Beirut

En rute fra København til Libanons hovedstad Beirut er en af 11 danske SAS-rutenyheder i sommertrafikprogrammet for 2018, der også indeholder en ny fransk destination.

Forsinket WiFi i SAS-fly

SAS har tidligere stillet i udsigt, at udrulningen af WiFi ombord på selskabets mellemdistancefly ville starte i dette efterår, men kunderne må vente lidt endnu.

SAS stormer mod PR-toppen

SAS har sikret sig den bedste placering nogensinde i de 16 år, hvor analysevirksomheden Aalund har gennemført den årlige undersøgelse til PR-Barometret.

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.