SAS-fly i Gazipasa Lufthavn nær Alanya.

Apollo: SAS forbliver vores største leverandør

Efter at den tyske REWE-koncern har overtaget Apollo i Norden. er man gået i gang med at sammenligne kontrakter med det tyske moderselskab. Men SAS bliver tilsyneladende fredet som leverandør.

De europæiske konkurrencemyndigheder har i sidste uge godkendt, at den tyske REWE-koncern overtager samtlige turoperatør-aktiviteter fra schweiziske Kuoni Travel Holding Ltd.

I handelen indgår Kuoni Nordic AB, der er moderselskab for rejsearrangøren Apollo, flyselskabet Novair samt sportsresortet Playitas på Fuerteventura.

Den nordiske del af rejsekoncernen har fået navnet Apollo Travel Group, og her er man allerede gået i gang med at høste de stordriftsfordele, der kan være forbundet med at være en del af en større europæisk rejsekoncern.

“Vi skal i gang med at sammenligne kontrakter, da vi har fået en større indkøbskraft og et større moderselskab i ryggen,“ fortæller administrerende direktør Leif Vase Larsen til CHECK-IN.dk.

Hos SAS har man haft en naturlig bekymring i forhold til, hvad de nye ejere ønskede rent strategimæssigt i forhold til flytransport for den nordiske del af koncernen, der også indeholder charterflyselskabet Novair. SAS har et langvarigt samarbejde med Apollo, og kontraktsværdien af samarbejdet er på omkring 800 mio. kroner årligt.

“Novair vil fortsat være en mindre, men god og solid leverandør af flytransport. Jeg kan ikke forestille mig, at SAS ikke vil være vores største flyleverandør fremover,“ siger Apollo-direktøren.

Fokus på hoteller og agenter
Hos Apollo Travel Group vil man dog bruge de nye stordriftsfordele til at forbedre aftalerne med ruteflyselskaber som Thai, Emirates og Qatar Airways, hvorfra der købes flysæder til en række oversøiske destinationer.

Men i første omgang handler det om at sikre sig nogle bedre aftaler på destinationerne.

“Pengene ligger på hotellerne og hos agenterne. Vi er rykket op i en anden division på det europæiske rejsemarked, og vi skal udnytte at REWE-koncernen har volumenvirksomheder i Tyskland, Schweiz og Østeuropa,“ understreger Leif Vase Larsen.

x

Læs Også

SAS stormer mod PR-toppen

SAS har sikret sig den bedste placering nogensinde i de 16 år, hvor analysevirksomheden Aalund har gennemført den årlige undersøgelse til PR-Barometret.

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Forudbestilling af specialmad på SAS Go

Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.