Akropolis troner over Athen. Foto: A. Savin / Wikimedia Commons.

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Rejsende fra Jylland og Fyn får næste år lidt lettere ved at komme til at se Akropolis-ruinerne i Grækenlands hovedstad Athen. Hidtil har det været nødvendigt at benytte KLM via Amsterdam eller de direkte ruter med SAS og Norwegian fra Københavns Lufthavn. Men den 23. maj 2018 vil det dansk-lettiske flyselskab Primera Air åbne en ny direkte rute mellem Danmarks næststørste lufthavn i Billund og Athen.

Ruten vil blive betjent en gang om ugen på onsdage frem til og med den 10. oktober. Primera Air vil benytte Boeing 737-700 fly på ruten.

Hedengangne Sterling Airlines fløj i 2006 på ruten mellem Billund og Athen. Siden er ruten ikke blevet betjent. Men efter 12 år bliver den altså genåbnet.

Primera Air planlægger også to nye rute til den græske ø Kos. Det bliver fra Billund og Københavns Lufthavn. Begge ruter vil blive betjent med Boeing 737-800 fly en gang om ugen på torsdage fra den 17. maj til den 27. september.

Gå i fodsporene på Norwegian
For år tilbage var Primera Air et rent charterflyselskab, der kun fløj ”hele fly” for en række charterarrangører. Flyrejsen var således kun en del af en samlet pakkerejse købt hos søsterselskabet Bravo Tours eller andre charterarrangører. Men for omkring tre år siden begyndte selskabet at sælge ”seat only”-billetter på sine flyvninger. I første omgang kun overskudssæder på et begrænset antal ruter.

Men sidenhen er den forretning vokset og mange af Primera Airs fly er nu fyldt op med et mix af chartergæster og rejsende, der kun har købt flybilletten. Fra både København, Billund og Aalborg flyver selskabet til lang række soldestinationer i Middelhavs-regionen samt på De Kanariske Øer, Madeira og andre atlant-destinationer.

Desuden har selskabet planer om at gå i fodsporene på Norwegian og Wow Air og lancere langdistanceflyvninger over Atlanten til lavpris.

 

Relaterede artikler:

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air opruster mod Ryanair

Charterselskab udvider seat only-salg

Fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller

Charterflyselskab på vej i Amadeus

Charterselskab går rutevejen

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger

x

Læs Også

Positiv modtagelse af nye regler for CPH-afgifter

De nye regler for fastsættelsen af taksterne i Københavns Lufthavn vækker jubel i SAS, mens CPH accepterer, at der bliver strammet op og nu vil se fremad.

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

De skandinaviske piloter og kabinepersonalet i SAS mener ikke, at flyselskabet har informeret godt nok om ruteplanerne for det irske selskab, men det afvises af SAS.

SAS skærer ned på rute til Færøerne

I vintertrafikprogrammet frem til den 21. marts 2018 har SAS fjernet omkring 30 procent af kapaciteten på ruten til Færøerne på grund af svagere efterspørgsel.

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Trods rekordvækst i Vágar Lufthavn er Jákup Sverri Kass torsdag fratrådt som lufthavnsdirektør efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Dansk selskab køber nye Bombardier-fly

Det Billund-baserede flyleasingselskab Nordic Aviation Capital har underskrevet en aftale med Bombardier om køb af to nye Q400-fly.