Akropolis troner over Athen. Foto: A. Savin / Wikimedia Commons.

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Rejsende fra Jylland og Fyn får næste år lidt lettere ved at komme til at se Akropolis-ruinerne i Grækenlands hovedstad Athen. Hidtil har det været nødvendigt at benytte KLM via Amsterdam eller de direkte ruter med SAS og Norwegian fra Københavns Lufthavn. Men den 23. maj 2018 vil det dansk-lettiske flyselskab Primera Air åbne en ny direkte rute mellem Danmarks næststørste lufthavn i Billund og Athen.

Ruten vil blive betjent en gang om ugen på onsdage frem til og med den 10. oktober. Primera Air vil benytte Boeing 737-700 fly på ruten.

Hedengangne Sterling Airlines fløj i 2006 på ruten mellem Billund og Athen. Siden er ruten ikke blevet betjent. Men efter 12 år bliver den altså genåbnet.

Primera Air planlægger også to nye rute til den græske ø Kos. Det bliver fra Billund og Københavns Lufthavn. Begge ruter vil blive betjent med Boeing 737-800 fly en gang om ugen på torsdage fra den 17. maj til den 27. september.

Gå i fodsporene på Norwegian
For år tilbage var Primera Air et rent charterflyselskab, der kun fløj ”hele fly” for en række charterarrangører. Flyrejsen var således kun en del af en samlet pakkerejse købt hos søsterselskabet Bravo Tours eller andre charterarrangører. Men for omkring tre år siden begyndte selskabet at sælge ”seat only”-billetter på sine flyvninger. I første omgang kun overskudssæder på et begrænset antal ruter.

Men sidenhen er den forretning vokset og mange af Primera Airs fly er nu fyldt op med et mix af chartergæster og rejsende, der kun har købt flybilletten. Fra både København, Billund og Aalborg flyver selskabet til lang række soldestinationer i Middelhavs-regionen samt på De Kanariske Øer, Madeira og andre atlant-destinationer.

Desuden har selskabet planer om at gå i fodsporene på Norwegian og Wow Air og lancere langdistanceflyvninger over Atlanten til lavpris.

 

Relaterede artikler:

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air opruster mod Ryanair

Charterselskab udvider seat only-salg

Fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller

Charterflyselskab på vej i Amadeus

Charterselskab går rutevejen

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger

x

Læs Også

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

I begyndelsen af maj næste år vil Icelandair indsætte helt splinternye Boeing 737 MAX-fly på ruten fra Reykjavik til Billund.

Fratrædende pilot leder SAS-forhandlinger

Forhandlingsleder Jens Lippestad, der er på vej til at bringe de norske SAS-piloter i konflikt, forlader angiveligt SAS i løbet af få måneder.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.

Nyt spansk charterflyselskab i danske lufthavne

Nyetablerede Gowair Vacation Airlines flyver charterflyvninger fra København, Billund og Aalborg og har blot haft kommerciel driftstilladelse i syv uger.