Akropolis troner over Athen. Foto: A. Savin / Wikimedia Commons.

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Rejsende fra Jylland og Fyn får næste år lidt lettere ved at komme til at se Akropolis-ruinerne i Grækenlands hovedstad Athen. Hidtil har det været nødvendigt at benytte KLM via Amsterdam eller de direkte ruter med SAS og Norwegian fra Københavns Lufthavn. Men den 23. maj 2018 vil det dansk-lettiske flyselskab Primera Air åbne en ny direkte rute mellem Danmarks næststørste lufthavn i Billund og Athen.

Ruten vil blive betjent en gang om ugen på onsdage frem til og med den 10. oktober. Primera Air vil benytte Boeing 737-700 fly på ruten.

Hedengangne Sterling Airlines fløj i 2006 på ruten mellem Billund og Athen. Siden er ruten ikke blevet betjent. Men efter 12 år bliver den altså genåbnet.

Primera Air planlægger også to nye rute til den græske ø Kos. Det bliver fra Billund og Københavns Lufthavn. Begge ruter vil blive betjent med Boeing 737-800 fly en gang om ugen på torsdage fra den 17. maj til den 27. september.

Gå i fodsporene på Norwegian
For år tilbage var Primera Air et rent charterflyselskab, der kun fløj ”hele fly” for en række charterarrangører. Flyrejsen var således kun en del af en samlet pakkerejse købt hos søsterselskabet Bravo Tours eller andre charterarrangører. Men for omkring tre år siden begyndte selskabet at sælge ”seat only”-billetter på sine flyvninger. I første omgang kun overskudssæder på et begrænset antal ruter.

Men sidenhen er den forretning vokset og mange af Primera Airs fly er nu fyldt op med et mix af chartergæster og rejsende, der kun har købt flybilletten. Fra både København, Billund og Aalborg flyver selskabet til lang række soldestinationer i Middelhavs-regionen samt på De Kanariske Øer, Madeira og andre atlant-destinationer.

Desuden har selskabet planer om at gå i fodsporene på Norwegian og Wow Air og lancere langdistanceflyvninger over Atlanten til lavpris.

 

Relaterede artikler:

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air opruster mod Ryanair

Charterselskab udvider seat only-salg

Fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller

Charterflyselskab på vej i Amadeus

Charterselskab går rutevejen

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger

x

Læs Også

FPU-ledelse: Frygtede at vi blev overvåget

Den langvarige konflikt mellem FPU og Ryanair i 2015 var psykisk belastende for fagforeningens ledelse, der frygtede at de blev overvåget.

Lufthansa vil ikke overtage München-rute

Det bliver ikke Lufthansa, der kommer til at lukke hullet efter Sun-Air på ruten mellem Billund og München. Pilen peger i stedet på et britisk flyselskab.

Ingen skandinaviske Argentina-ruter

Hverken i Oslo, Stockholm eller København har Norwegian indtil videre søgt start- og landingstilladelser til Argentina-ruter.

Primera Air vil flyve charter til Caribien

Med Boeing 737-fly vil Primera Air i det kommende vintertrafikprogram gennemføre charterflyvninger til Den Dominikanske Republik og Cuba.

Sæson for fodboldflyvninger

De danske superligaklubbers kvalifikationskampe til de europæiske turneringer giver fast arbejde for flere danske flyselskaber.

Københavns Lufthavn på vej ud af europæisk top15

Tre europæiske storlufthavne er på vej til at skubbe Københavns Lufthavn ud af gruppen blandt de 15 største lufthavne i Europa.