(Foto: Air Lituanica)

Billund får helårsrute til Vilnius

Sæsonruten mellem Billund og Vilnius er blevet så stor en succes, at Air Lituanica har besluttet at gøre den til en helårsrute fra den 30. august.

Siden Air Lituanica ankom med sit første fly i Billund den 16. juni, har der været rigtig god efterspørgsel på den nye rute til Vilnius.

I første omgang har der været tale om en sæsonrute, der blot skulle operere i perioden fra 16. juni til 28. august med tre ugentlige afgange. Men nu har Air Lituanica allerede besluttet at opgradere til en helårsrute fra den 30. august.

Den syv kvarter lange flyvetur mellem den litauiske hovedstad og Billund bliver gennemført hver mandag, torsdag og lørdag med et fly af typen Embraer E175 med plads til 86 passagerer frem til 28. august. Herefter flyves fra 30. august to gange ugentligt på onsdage og lørdage.

Ud fra Trafikstyrelsens tal er det muligt at konstatere, at der i juni var 786 passagerer på ruten fordelt på 427 afrejsende fra Billund og 359 ankommende fra Vilnius. Deles passagertallet ud på de syv operationer, der blev gennemført i juni, var der i gennemsnit 56 passagerer per afgang, hvilket svarer til en belægning på 65 procent.

Billund Lufthavn oplyser, at der i de første 30 dage har været omkring 2.000 passagerer på ruten, så det er ubetinget en succes.

“Billund Lufthavn kan dække behovet hos en meget bred skare af passagerer. Det er danske turister, der tager til Vilnius, litauere på turistbesøg i Vestdanmark, forretningsfolk til og fra Vilnius og også de mange litauere, der er bosat i Vestdanmark,“ siger Simonas Barktus, der er kommerciel direktør i Air Lituanica.

Marked i Østeuropa
Air Lituanica fokuserer på selskabets hjemmeside på Billunds centrale beliggenhed i landet. Fra Billund er det let at komme til Aarhus, Odense og Aalborg, mener det litauiske flyselskab at vide.

Med en befolkning omkring Billund Lufthavn på 2,6 mio og en lufthavn med over 60 internationale ruter, er BLL ifølge Air Lituanica det rigtige valg for en rute til Vestdanmark.. Det hele toppes med Legoland som en attraktiv international turistdestination.

Hos Billund Lufthavn mener man selv, at der ligger et stort marked i Østeuropa.

“At ruten allerede bliver gjort permanent giver et fingerpeg om, hvor mange muligheder, der ligger og venter på det østeuropæiske marked. Ikke bare i forhold til vestdanskernes tilgængelighed til Østeuropa, men i lige så høj grad østeuropæiske turisters adgang til vestdanske attraktioner,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Med ruten til Vilnius kommer Billund Lufthavn op på tre helårsruter til Østeuropa. De to øvrige er airBaltic til Riga og Ryanair til Budapest. Herudover er der to sæsonruter til Kroatien, henholdsvis Ryanair til Zadar og SAS til Split.

x

Læs Også

(DK) Teamleder til Jysk Rejsebureaus Gruppeafdeling

Brænder du for skabe resultater gennem andre? Og har du erfaring fra rejsebranchen? Så er ...

CPH vil gøre lufthavnen til centrum for e-handel

Københavns Lufthavn afventer godkendelse af en ny lokalplan for lufthavnens østlige område, så det kan blive muligt at tiltrække globale e-handelsvirksomheder.

Minister: CPH skal give noget tilbage

Når CPH har fået tildelt eneretten til at drive lufthavn i hovedstaden, så er den også forpligtet til at give noget tilbage til samfundet, fastslår transportministeren.

Dreamliner-rute mellem Stockholm og Oslo

Et Star Alliance-selskab tilbyder nu flyvninger mellem Stockholm og Oslo med Boeing 787 Dreamliner-fly.

Dyr lavprisrute til Chicago

WOW air vil fra den 13. juli tilbyde lavprisflyvninger fra Keflavik til Chicago, men en prissammenligning viser, at SAS er billigere fra København end det islandske lavprisflyselskab.

Aalborg Lufthavn får indenrigsrute til Bornholm

Fra midten af juni vil Danish Air Transport åbne en ny rute mellem Aalborg og Bornholm, erfarer CHECK-IN.dk. Dermed får DAT den tredje indenrigsrute til klippeøen i Østersøen.