Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Billund blev genforenet med Berlin

Ryanair sikrede i fredags, at der atter blev direkte flyforbindelse mellem Billund og Berlin, efter at airberlin trak sig fra ruten i begyndelsen af året.

Som et led i den dødskamp, som airberlin har været igennem det seneste år, besluttede det tyske flyselskab i begyndelsen af 2017 at indstille ruten mellem Berlin-Tegel og Billund med virkning fra den 24. februar.

Dermed har der ikke været direkte flyforbindelse mellem Billund og den tyske hovedstad indtil i fredags, hvor Ryanair åbnede en ny rute fra den internationale vestdanske lufthavn til Berlin-Schönefeld lufthavnen.

Der startes op med to ugentlige afgange på fredage og mandage, og når vintertrafikprogrammet skydes i gang den 29. oktober, vil Ryanair øge til fire ugentlige afgange på ruten. I vinteren flyves der på mandage, onsdage, fredage og søndage.

“Det altid en stor dag når et flyselskab åbner en ny rute, men glæden er speciel stor i dag. Vi har ventet længe på igen at få den direkte forbindelse til Berlin tilbage, for passagerpotentialet mellem Jylland/Fyn og Berlin er rigtig stort. Indtil nu har man måttet bruge seks til ni timer i bil, tog eller bus for at komme til Tysklands hovedstad. Fra i dag tilbagelægger Ryanair turen på cirka en time, og så slipper man endda for køerne på motorvejen,” siger Billund Lufthavns marketingchef Jesper Klausholm,

Seks vinterruter fra Billund
Med fredagens første afgang til Berlin har Ryanair i realiteten tyvstartet på det kommende vintertrafikprogram. Oprindeligt var det planen, at ruten først skulle være startet op den 29. oktober, men det irske lavprisflyselskab fik tilsyneladende frigivet kapacitet, således at flyvningerne kunne starte seks uger før tiden.

Ruten til Berlin er ikke den eneste nyhed fra Billund Lufthavn. Torsdag den 2. november starter Ryanair flyvninger mellem Billund og Poznan, der er Polens femtestørste by. Her flyves der to gange om ugen med de velkendte Boeing 737-800 fly med plads til 189 passagerer.

Vintertrafikprogrammet hos Ryanair fra Billund Lufthavn omfatter i alt seks ruter. Udover Berlin og Poznan er det Alicante, London-Stansted, Budapest og Málaga.

 

Relaterede artikler:

Billlund-rute til Berlin starter før tiden

Ryanair åbner Polen-rute fra Billund

Billund Lufthavn får lavprisrute til Berlin

Officielt: Airberlin-rute lukker om 25 dage

Airberlin trækker sig fra Billund-rute

x

Læs Også

Løftet pegefinger fra EU-kommissær til Ryanair

EU-transportkommissær Violeta Bulc understreger, at Ryanair skal respektere den europæiske forbrugerlovgivning i forbindelse med de mange aflysninger.

Her er alle Ryanairs danske aflysninger (opd.)

Ryanair har nu offentliggjort en liste over samtlige aflysninger frem til og med den 28. oktober, og samlet er der 70 aflyste flyvninger til og fra Danmark.

Danske Ryanair-ruter ramt af aflysninger

Omkring 1.500 passagerer på Ryanair-ruter til og fra København, Billund, Aalborg og Aarhus er allerede blevet ramt af de varslede 2.000 aflysninger.

Ryanair-fly til København måtte sikkerhedslande

Et tabt næsehjul var årsagen til, at et Boeing 737-fly fra Ryanair fredag formiddag måtte sikkerhedslande i East Midlands på vej fra London til København.

Norwegian og easyJet i langrute-samarbejde

EasyJet-passagerer kan fremover flyve oversøisk med Norwegian fra London Gatwick og overvejer at åbne op for noget tilsvarende i andre europæiske lufthavne.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.