Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Jonas Kunzendorf)

Billund Lufthavn får lavprisrute til Berlin

Ryanair åbner i slutningen af oktober måned en rute fra Billund Lufthavn til Berlin med fire ugentlige afgange.

Søndag den 19. februar flyver airberlin for sidste gang mellem Billund og Berlin-Tegel lufthavnen. Det tyske flyselskab har i forbindelse med en omfattende omstrukturering været nødt til at indstille ruten, der oprindeligt åbnede i foråret 2014.

Men det bliver ikke længe, at Billund Lufthavn skal undvære flyforbindelse til den tyske hovedstad. I slutningen af oktober vil Ryanair genoptage beflyvningen af Berlin fra den vestdanske internationale lufthavn. Det kommer til at ske med fire ugentlige afgange til Berlin-Schönefeld opereret med 189-sæders Boeing 737-800 fly.

“Det glæder Ryanair at kunne annoncere en ny rute fra Billund til Berlin med start fra oktober som en del af vores vintertrafikprogram fra Billund Lufthavn,” siger Ryanairs salg- og marketingchef, Nikolaj Krogsgaard Thomsen i en pressemeddelelse, der samtidig afslører, at Ryanair vil sætte de første sæder til salg for 150 kroner for en enkeltbillet.

Hos Billund Lufthavn er der begejstring over, at det er lykkedes at få Ryanair til at etablere sig  på ruten.

“Vi er rigtig glade for, at Ryanair har set muligheder i markedet mellem Billund og Berlin. Vi er kede af, at airberlin valgte at lukke på grund af den nye strategi, men vi er samtidig glade for, at Ryanair var hurtige på aftrækkeren og så potentialet i ruten,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Fordobling af passagertallet
Med Ryanair på Berlin-ruten vil kapaciteten blive øget betragteligt. Airberlin har benyttet 76-sæders Bombardier Q400-fly på en daglig returflyvning, hvilket svarer til en årlig udbudt kapacitet på 54.720 flysæder. Airberlin formåede dog kun at tiltrække 32. 210 passagerer på ruten i 2016.

Dermed er der udsigt til en fordobling af passagertallet, når Ryanair kommer ind. Det irske lavprisflyselskab vil nemlig udbyde 75.600 sæder årligt, og baseret på de sædvanligvis høje belægningsprocenter vil det bringe omkring 60.000 passagerer til ruten.

Ryanair vil i den kommende sommer tilbyde 11 ruter fra Billund Lufthavn til henholdsvis Chania (Kreta), Milano, Pisa, Rom, Malta, Alicante, Girona, Málaga, Mallorca, London-Stansted og Budapest.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Airberlin-rute lukker om 25 dage

Airberlin trækker sig fra Billund-rute

Overlevelsesplan: Airberlin reducerer flåden fra 127 til 75 fly

Airberlin øger med over 50 procent i Billund

Etihad Regional skal flyve Billund-Berlin

 

x

Læs Også

FPU-ledelse: Frygtede at vi blev overvåget

Den langvarige konflikt mellem FPU og Ryanair i 2015 var psykisk belastende for fagforeningens ledelse, der frygtede at de blev overvåget.

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Wizz Air øger på danske ruter

Wizz Air skruer til foråret op for en endnu uåbnet CPH-rute og for en nyåbnet Billund-rute.

Air France-strejke kan påvirke Billund-rute

Piloter i tre flyselskaber, der flyver for Air France, nedlægger arbejdet i dag og seks dage frem. Det kan påvirke Air France-ruten mellem Billund og Paris.

Aarhus Lufthavn mister Eindhoven-rute

Ryanair har været nødsaget til at lukke den nye rute mellem Aarhus og Eindhoven, før den overhovedet er startet op.

Solidt halvår i Billund

Mere end 1,5 mio. rejsende benyttede Billund i første halvår af 2017. Nu venter årets travleste måned.