FastTrack med selvbetjeningssluse i Billund Lufthavn. (Foto: BLL)

Billund Lufthavn klar til rekordsommer

De nye selvbetjeningssluser i sikkerhedskontrollen i Billund Lufthavn står klar og venter på op til 550.000 afrejsende flypassagerer i de kommende 100 dage.

Sikkerhedskontrollen i Billund Lufthavn har været voldsomt udfordret igennem de seneste seks måneder. Men nu er en omfattende opgradering af faciliteter og personale ved at være afsluttet, således at den internationale vestdanske lufthavn kan gøre klar til, hvad man kalder en rekordsommer.

I denne uge har lufthavnen ibrugtaget de nye selvbetjeningssluser ved indgangen til sikkerhedskontrollen, således at det ikke længere er nødvendigt manuelt at kontrollere boardingkort fra passagererne. Herudover er der etableret et nyt FastTrack til passagerer, der rejser på serviceklasser, hvor flyselskabet stiller denne service til rådighed. Endelig har Billund Lufthavn fået et ekstra sikkerhedsspor og ansat 30 nye medarbejdere.

”Billund Lufthavn har altid været kendt for at være let at overskue og komme igennem uden unødig spildtid. Det har vi været lidt udfordret på i nogle måneder, men nu er vi mere end tilbage. God service er en vigtig del af vores DNA. Vi har udvidet og opgraderet på både medarbejdere, service og materiel for at give den gode service, vi altid har været kendt for,” siger René Høgh Jensen, der er driftschef i Billund Lufthavn.

Rekordsommer i vente
I Billund Lufthavn har man netop taget hul på den første af de tre sommermåneder, der udgør højsæsonen. I denne periode var der sidste år 1.041.000 passagerer, der rejste til og fra lufthavnen, hvoraf alene 400.000 fandt vej gennem lufthavnen i juli måned.

Derfor vil det ikke være urealistisk at forvente, at omkring 1,1 mio. passagerer rejser gennem terminalen i sommermånederne, således at den opgraderede sikkerhedskontrol skal rumme en kapacitet på godt 550.000 afrejsende passagerer i denne periode.

”Vi har fået en flot start på 2017. Antallet af passagerer, der er rejst fra Billund Lufthavn i januar til april er steget med 10,2 procent sammenlignet med sidste år. Den udvikling har vi høje forventninger til fortsætter hen over sommeren,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Selvom sikkerhedskontrollen er blevet opgraderet, vil det ikke være muligt at undgå kødannelser på de mest travle rejsetidspunkter. Derfor har lufthavnen i foråret indført en service på hjemmesiden, hvor det er muligt at se, til hvilke flyafgange, der vil være størst travlhed. Det sker ved hjælp af røde, gule og grønne symboler. Ved gule afgang skal man komme i god tid, mens lufthavnen anbefaler, at man lægger yderligere 30 minutter oveni ved de røde afgange.

 

Relaterede artikler:

Udenrigsruter giver rekord i Billund

Sikkerhedskøerne i Billund bliver mindre

Billund: Plads til flere jyske udenrigsruter

Billund: Bedste måned nogensinde

Ny årsrekord i Billund Lufthavn

x

Læs Også

Stærk udenrigsvækst i Aalborg og Billund

Den tocifrede vækst i udenrigstrafikken fra lufthavnene i Aalborg og Billund fortsætter, mens Aarhus Lufthavn fortsat har tilbagegang i dette segment.

Billund: Brug for åben debat om dansk infrastruktur

DEBAT: Investeringer i udviklingen af danske lufthavne bør komme fællesskabet til gavn, mener administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

750.000 Norwegian-passagerer i Billund

I løbet af lidt mere end syv år har 750.000 passagerer rejst til og fra Billund Lufthavn med Norwegian. De oprindelige planer for den jyske lufthavn var dog noget større.

Gratis FastTrack til indenrigsrejsende fra Billund

Billund Lufthavn tilbyder nu ligesom CPH gratis FastTrack for lokalt rejsende på indenrigsruterne til København og Bornholm.

Billund får shuttle-service fra stor jysk by

Om en måned dukker en ny shuttle-service til Billund Lufthavn op fra stor jysk by, men til gengæld er X-busruten fra Silkeborg via Brande blevet lukket.

425.000 passagerer igennem Billund Lufthavn

Med 425.000 passagerer og en vækst på 5,1 procent sikrede Billund Lufthavn sig den bedste måned i lufthavnens snart 53-årige historie.