FastTrack med selvbetjeningssluse i Billund Lufthavn. (Foto: BLL)

Billund Lufthavn klar til rekordsommer

De nye selvbetjeningssluser i sikkerhedskontrollen i Billund Lufthavn står klar og venter på op til 550.000 afrejsende flypassagerer i de kommende 100 dage.

Sikkerhedskontrollen i Billund Lufthavn har været voldsomt udfordret igennem de seneste seks måneder. Men nu er en omfattende opgradering af faciliteter og personale ved at være afsluttet, således at den internationale vestdanske lufthavn kan gøre klar til, hvad man kalder en rekordsommer.

I denne uge har lufthavnen ibrugtaget de nye selvbetjeningssluser ved indgangen til sikkerhedskontrollen, således at det ikke længere er nødvendigt manuelt at kontrollere boardingkort fra passagererne. Herudover er der etableret et nyt FastTrack til passagerer, der rejser på serviceklasser, hvor flyselskabet stiller denne service til rådighed. Endelig har Billund Lufthavn fået et ekstra sikkerhedsspor og ansat 30 nye medarbejdere.

”Billund Lufthavn har altid været kendt for at være let at overskue og komme igennem uden unødig spildtid. Det har vi været lidt udfordret på i nogle måneder, men nu er vi mere end tilbage. God service er en vigtig del af vores DNA. Vi har udvidet og opgraderet på både medarbejdere, service og materiel for at give den gode service, vi altid har været kendt for,” siger René Høgh Jensen, der er driftschef i Billund Lufthavn.

Rekordsommer i vente
I Billund Lufthavn har man netop taget hul på den første af de tre sommermåneder, der udgør højsæsonen. I denne periode var der sidste år 1.041.000 passagerer, der rejste til og fra lufthavnen, hvoraf alene 400.000 fandt vej gennem lufthavnen i juli måned.

Derfor vil det ikke være urealistisk at forvente, at omkring 1,1 mio. passagerer rejser gennem terminalen i sommermånederne, således at den opgraderede sikkerhedskontrol skal rumme en kapacitet på godt 550.000 afrejsende passagerer i denne periode.

”Vi har fået en flot start på 2017. Antallet af passagerer, der er rejst fra Billund Lufthavn i januar til april er steget med 10,2 procent sammenlignet med sidste år. Den udvikling har vi høje forventninger til fortsætter hen over sommeren,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Selvom sikkerhedskontrollen er blevet opgraderet, vil det ikke være muligt at undgå kødannelser på de mest travle rejsetidspunkter. Derfor har lufthavnen i foråret indført en service på hjemmesiden, hvor det er muligt at se, til hvilke flyafgange, der vil være størst travlhed. Det sker ved hjælp af røde, gule og grønne symboler. Ved gule afgang skal man komme i god tid, mens lufthavnen anbefaler, at man lægger yderligere 30 minutter oveni ved de røde afgange.

 

Relaterede artikler:

Udenrigsruter giver rekord i Billund

Sikkerhedskøerne i Billund bliver mindre

Billund: Plads til flere jyske udenrigsruter

Billund: Bedste måned nogensinde

Ny årsrekord i Billund Lufthavn

x

Læs Også

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Wizz Air øger på danske ruter

Wizz Air skruer til foråret op for en endnu uåbnet CPH-rute og for en nyåbnet Billund-rute.

Air France-strejke kan påvirke Billund-rute

Piloter i tre flyselskaber, der flyver for Air France, nedlægger arbejdet i dag og seks dage frem. Det kan påvirke Air France-ruten mellem Billund og Paris.

Solidt halvår i Billund

Mere end 1,5 mio. rejsende benyttede Billund i første halvår af 2017. Nu venter årets travleste måned.

Havarikommissionen droppede undersøgelse

Havarikommissionen undlod at undersøge en hændelse med et British Airways-fly i Billund, mens noget tilsvarende i Manchester med samme fly er undersøgt til bunds.

Turkish Airlines styrker Billund-tidtabel

Fra 29. oktober ændrer Turkish Airlines fartplanen, således at flyvningerne mellem Billund og Istanbul rammer to forskellige trafikbølger.