Det 6.500 kvadratmeter store multihus skal stå klar i oktober 2018.

Billund Lufthavn udvides

En tilbygning skal sikre mere plads til både passagerer og medarbejdere i Billund Lufthavn.

Om knap to år forventer Billund Lufthavn at kunne tage en tilbygning til lufthavnens eksisterende terminal i brug. Tilbygningen, som lufthavnen selv kalder et multihus, skal rumme en række forskellige funktioner til brug for både rejsende og de ansatte i lufthavnen.

Multihuset, der opføres på østsiden af den eksisterende terminal, skal sikre god plads til fremtidens mange passagerer og til arbejdet bag kulissen. Det 6.500 kvadratmeter store byggeri er første skridt til at øge den samlede kapacitet i terminalen til 1.800 passagerer pr. time.

“Vi ser i disse år en stor fremgang af erhvervs- og fritidsrejsende, som vælger Billund lufthavn til deres internationale rejser. På passagersiden slår vi i år alle rekorder, og hvis vi også i fremtiden skal være kundernes foretrukne valg, skal vi sikre, at vi har de nødvendige faciliteter til den vækst. For trafik avler trafik. Derfor starter vi nu,” fortæller udviklingschef Anders Nielsen fra Billund Lufthavn, der i sidste uge rundede passager nummer tre million i år. Det højeste antal passagerer i lufthavnens 52 år lange historie.

Huset skal blandt andet rumme et nyt bagagebånd.

Huset skal blandt andet rumme et nyt bagagebånd.

Ekstra bånd til bagageudlevering
Med det nye multihus vil passagerkapaciteten for ankommende passagerer forøges væsentligt. I multihuset kommer der et ekstra bånd til bagageudlevering og en udvidelse af spisestedet Gastro i afgangshallen. Desuden får de 900 medarbejdere større kapacitet til håndtering af de mange nye passagerer, da produktionskøkkenet, kontorer til de kommercielle aktiviteter, motions- og behandlerrum samt kantine med tagterrasse alle flytter ind i det nye hus.

Desuden giver den nye bygning mere lagerplads til butikker og til vedligeholdelsesafdelingen, der yder service for det stigende antal passagerer.

Når projektet er færdigtegnet, vil byggearbejdet blive udbudt til interesserede entreprenører. Byggeriet af det nye multihus begynder i foråret 2017 og forventes færdigt i oktober 2018.

I slutningen af april næste år indvies et andet stort byggeri i Billund Lufthavn. Her forventer flyselskabet Sun-Air nemlig at kunne slå dørene op til sit nye fem etager høje hovedkontor.

 

 

Relaterede artikler:

To-årig blev nummer tre million

Sun-Air investerer i nyt hovedkontor

Nyt shoppingområde i Billund klar til rykind

Bygger Airbus-hangar til DAT

x

Læs Også

Udvidet taxa-samarbejde om lufthavnsbetjening

Billund Taxa er blevet tilkoblet et landsdækkende samarbejde med Dantaxi 4x48, hvorfor taxakørsel til de fire største danske lufthavne snart kan bestilles fra én app.

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

I begyndelsen af maj næste år vil Icelandair indsætte helt splinternye Boeing 737 MAX-fly på ruten fra Reykjavik til Billund.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.

Stærk udenrigsvækst i Aalborg og Billund

Den tocifrede vækst i udenrigstrafikken fra lufthavnene i Aalborg og Billund fortsætter, mens Aarhus Lufthavn fortsat har tilbagegang i dette segment.

Billund: Brug for åben debat om dansk infrastruktur

DEBAT: Investeringer i udviklingen af danske lufthavne bør komme fællesskabet til gavn, mener administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

750.000 Norwegian-passagerer i Billund

I løbet af lidt mere end syv år har 750.000 passagerer rejst til og fra Billund Lufthavn med Norwegian. De oprindelige planer for den jyske lufthavn var dog noget større.