Det 6.500 kvadratmeter store multihus skal stå klar i oktober 2018.

Billund Lufthavn udvides

En tilbygning skal sikre mere plads til både passagerer og medarbejdere i Billund Lufthavn.

Om knap to år forventer Billund Lufthavn at kunne tage en tilbygning til lufthavnens eksisterende terminal i brug. Tilbygningen, som lufthavnen selv kalder et multihus, skal rumme en række forskellige funktioner til brug for både rejsende og de ansatte i lufthavnen.

Multihuset, der opføres på østsiden af den eksisterende terminal, skal sikre god plads til fremtidens mange passagerer og til arbejdet bag kulissen. Det 6.500 kvadratmeter store byggeri er første skridt til at øge den samlede kapacitet i terminalen til 1.800 passagerer pr. time.

“Vi ser i disse år en stor fremgang af erhvervs- og fritidsrejsende, som vælger Billund lufthavn til deres internationale rejser. På passagersiden slår vi i år alle rekorder, og hvis vi også i fremtiden skal være kundernes foretrukne valg, skal vi sikre, at vi har de nødvendige faciliteter til den vækst. For trafik avler trafik. Derfor starter vi nu,” fortæller udviklingschef Anders Nielsen fra Billund Lufthavn, der i sidste uge rundede passager nummer tre million i år. Det højeste antal passagerer i lufthavnens 52 år lange historie.

Huset skal blandt andet rumme et nyt bagagebånd.

Huset skal blandt andet rumme et nyt bagagebånd.

Ekstra bånd til bagageudlevering
Med det nye multihus vil passagerkapaciteten for ankommende passagerer forøges væsentligt. I multihuset kommer der et ekstra bånd til bagageudlevering og en udvidelse af spisestedet Gastro i afgangshallen. Desuden får de 900 medarbejdere større kapacitet til håndtering af de mange nye passagerer, da produktionskøkkenet, kontorer til de kommercielle aktiviteter, motions- og behandlerrum samt kantine med tagterrasse alle flytter ind i det nye hus.

Desuden giver den nye bygning mere lagerplads til butikker og til vedligeholdelsesafdelingen, der yder service for det stigende antal passagerer.

Når projektet er færdigtegnet, vil byggearbejdet blive udbudt til interesserede entreprenører. Byggeriet af det nye multihus begynder i foråret 2017 og forventes færdigt i oktober 2018.

I slutningen af april næste år indvies et andet stort byggeri i Billund Lufthavn. Her forventer flyselskabet Sun-Air nemlig at kunne slå dørene op til sit nye fem etager høje hovedkontor.

 

 

Relaterede artikler:

To-årig blev nummer tre million

Sun-Air investerer i nyt hovedkontor

Nyt shoppingområde i Billund klar til rykind

Bygger Airbus-hangar til DAT

x

Læs Også

Gratis FastTrack til indenrigsrejsende fra Billund

Billund Lufthavn tilbyder nu ligesom CPH gratis FastTrack for lokalt rejsende på indenrigsruterne til København og Bornholm.

Billund får shuttle-service fra stor jysk by

Om en måned dukker en ny shuttle-service til Billund Lufthavn op fra stor jysk by, men til gengæld er X-busruten fra Silkeborg via Brande blevet lukket.

425.000 passagerer igennem Billund Lufthavn

Med 425.000 passagerer og en vækst på 5,1 procent sikrede Billund Lufthavn sig den bedste måned i lufthavnens snart 53-årige historie.

Her er Danmarks billigste taxfree-lufthavn

Der kan være stor forskel på priserne i lufthavnenes tax-free butikker, viser en sammenligning af de tre største lufthavne i Danmark.

Billlund-rute til Berlin starter før tiden

Den nye lavprisrute fra Billund til Berlin starter syv uger før tiden, men det bliver i første omgang kun med halvdelen af de planlagte fire ugentlige afgange.

BMI Regional afviser ikke München-Billund rute

Hvis BMI Regional får ledig kapacitet på basen i München Lufthavn, vil man ikke udelukke muligheden for at etablere en rute til Billund.