Boeing 737-fly fra Primera Air i Midtjyllands Lufthavn. (Foto: Midtjyllands Lufthavn)

Charterflyvninger sikrede fremgang i Midtjylland

Næsten 9.000 passagerer rejste gennem Midtjyllands Lufthavn i juli, hvilket var det højeste antal i en juli måned siden rekordåret 2011.

I Midtjyllands Lufthavn har man grund til at være glade efter en juli måned, hvor passagertallet voksede med ikke mindre end 26,4 procent i forhold til samme måned sidste år.

Rent faktisk blev det den største juli siden jubelåret 2011, hvor daværende Cimber Sterling sammen med Norwegian fløj side om side i benhård konkurrence om passagererne. I juli 2011 var der 16.899 passagerer gennem den midtjyske lufthavn, men tallet er lidt lavere nu om dage, hvor der ikke bliver benyttet store jetfly i samme omfang som tidligere.

I alt rejste 8.980 passagerer til og fra Midtjyllands Lufthavn i juli måned i år, og året før var der 7.107 rejsende.

Det hænger især sammen med, at der i denne sommer har været charterflyvninger fra Midtjyllands Lufthavn. Bravo Tours har haft Rhodos på programmet, mens Apollo lancerede Chania på den vestlige del af Kreta.

“Alle sommerens charterflyvninger er afviklet til stor glæde for arrangørerne samt uden forsinkelser. Det er 20 år siden, at vi sidst har haft denne type operationer, og efter en ombygning af ankomstområdet og med direkte indkørsel af bagage i ankomsthallen, tog bagageudleveringen under 10 minutter ved hver ankomst,” fortæller lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen til CHECK-IN.dk.

Bagud efter syv måneder
Ved udgangen af juli har 83.679 passagerer rejst gennem Midtjyllands Lufthavn, og det er 2.809 færre end i 2016, hvor der i årets første syv måneder var 86.578 passagerer.

Dermed har der indtil videre ikke været den ønskede effekt af navneskiftet fra Karup Lufthavn til Midtjyllands Lufthavn samt den omfattende rebranding af lufthavnen, der betjener ni ejerkommuner i regionen.

Lufthavnen er i høj grad afhængig af indenrigsruten til København, der i dag flyves af Danish Air Transport (DAT). Fra den 21. august, når erhvervslivet er tilbage i omdrejninger efter sommerferien, vil DAT atter gennemføre op til 10 rotationer 0m dagen på de fleste hverdage.

DAT har også en andel i efterårets golfrejser til Dundee i Skotland. I samarbejde med rejsearrangøren Green2Green vil der fra 12. september til den 14. oktober blive tilbudt otte afgange med DAT´s rødnæsede fly.

 

Relaterede artikler:

Flere charterflyvninger fra Midtjylland

DAT reducerer kapacitet på Midtjylland-rute

Fortsat fremgang i Midtjylland

Første udenrigsflyvning fra Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn bliver en realitet

x

Læs Også

Sæson for fodboldflyvninger

De danske superligaklubbers kvalifikationskampe til de europæiske turneringer giver fast arbejde for flere danske flyselskaber.

DAT flyver post og passagerer i Italien

Frem til den 30. september skal DAT´s litauiske datterselskab DOT LT flyve post i Italien for Mistral Air, og DAT flyver også passagerflyvning med et andet fly i øjeblikket.

Transportministeren har ikke droppet rabatter

Selvom det ikke specifikt er nævnt i den nye luftfartsstrategi, er der stadig mulighed for, at indenrigsflyselskaberne vil kunne få andel i de såkaldte sociale rabatter.

DAT skal flyve for Air Greenland

Danish Air Transport skal frem til begyndelsen af september flyve for Air Greenland på ruterne fra Nuuk til Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Keflavik.

Ingen økonomisk støtte til pilotuddannelse

Regeringens luftfartsstrategi indeholdte ikke et forslag om en statsfinansieret pilotuddannelse. Det vækker skuffelse over en bred kam i luftfartsbranchen.

Begejstring for hård minister-kurs over for CPH

Transportminister Ole Birk Olesens hårde kurs over for Københavns Lufthavn får opbakning fra oppositionen og vækker begejstring hos indenrigsaktør.