Udvidelsen bliver på 4.000 kvadratmeter og giver plads til 25 nye butikker og restauranter.

CPH bliver Danmarks næststørste shoppingcenter

En stor terminaludvidelse med flere butikker og restauranter vil i 2018 gøre Københavns Lufthavn til Danmarks næststørste shoppingcenter.

Når Københavns Lufthavn i sensommeren 2018 kan indvie en udvidelse af passagerområdet på airside, så vil det ikke kun skabe bedre plads til passagererne. Det vil også betyde, at lufthavnen fremover kan kalde sig Danmarks næststørste shoppingcenter og det største i Storkøbenhavn.

Udvidelsen mellem Finger A og Finger B kommer nemlig til at huse 25 nye restauranter og butikker. Det vil bringe Københavns Lufthavn op på at have knap 150 butikker og restauranter. Kun Rosengårdscenteret i Odense vil med 156 butikker og spisesteder have et større udbud. Lufthavnen vil lige akkurat snige sig forbi Field’s og blive både Amager og hele Storkøbenhavns største shoppingcenter.

Flere yngre passagerer
Området udvides med 4.000 kvadratmeter ud ad mod banerne. Det skal skabe mere plads i det område, hvor knap 60 procent af lufthavnens passagerer passerer igennem. Når den store udvidelse står klar i anden halvår af 2018 vil der være plads til 15 nye butikker og 10 restauranter. Herudover ombygges tre eksisterende butikker og får nye lejere. Københavns Lufthavn er allerede nu i dialog med interesserede butikskæder og restauranter.

”To ud af tre passagerer lægger penge i butikkerne. Derfor er det vigtigt med et varieret udbud af butikker, så der er noget til alle. Vi satser derfor på et miks af udenlandske og danske ”brands”,” forklarer Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, til CHECK-IN.dk.

”Desuden får vi stadig flere yngre passagerer. Derfor skal vi også have nogle ”brands”, der passer til den målgruppe,” forklarer Peter Krogsgaard om de overvejelser som lufthavnen gør sig i forbindelse med udvidelsen.

Knap 60 procent af alle CPH-passagerer passerer gennem området mellem Finger A og Finger B. Foto: Andreas Krog.

Knap 60 procent af alle CPH-passagerer passerer gennem området mellem Finger A og Finger B. Foto: Andreas Krog.

Verdens første
I løbet af 2017 vil vinduerne ud mod området mellem Finger A og Finger B blive blændet af af en byggemur. Først opføres ”skallen” af tilbygningen. Herefter indrettes den med blandt andet butikker og restauranter. Til sidst ”kobles” den sammen med det eksisterende terminalområde, hvor der også vil blive bygget en del om. Det nye samlede terminalområde vil blandt andet indeholde et torv hvor rejsende kan sidde og iagttage andre rejsende. Dertil etablerer lufthavnen et nyt legeområde, flere siddepladser og flere stik til opladning.

Udvidelsen kommer til at koste 390 mio. kroner, og Københavns Lufthavn er netop gået i gang med at grave de første huller i jorden inden man går i gang med at opføre selve bygningen. Arbejdet vil stå på frem til sommeren 2018, hvor man holder en pause for ikke at genere for meget i sommerhøjsonen. Herefter er det meningen at genoptage arbejdet og indvie området i andet halvår af 2018.

Lufthavnens karriere som shoppingmekka startede i 1986 med etableringen af ”Københavns Lufthavns Shoppingcenter” i forbindelse med udvidelsen og moderniseringen af transithallen og var dermed det første egentlige lufthavnsshoppingcenter i verden.

 

 

Relaterede artikler:

CPH gør klar til terminaludvidelse

x

Læs Også

Rejseplanen A/S er positiv over for indenrigsfly

På et bestyrelsesmøde i torsdags drøftede ejerne bag Rejseplanen A/S muligheden for at optage indenrigsflyvning i den populære søgetjeneste, og holdningen er positiv.

Et lille eventyr i København

ANMELDELSE: Eventyr-loungen i CPH er som at komme ind i et lille eventyr. Plantebesatte vægge og byens bedste udsigt skaber rammerne omkring en rigtig vellykket lounge.

CPH vil gøre lufthavnen til centrum for e-handel

Københavns Lufthavn afventer godkendelse af en ny lokalplan for lufthavnens østlige område, så det kan blive muligt at tiltrække globale e-handelsvirksomheder.

Minister: CPH skal give noget tilbage

Når CPH har fået tildelt eneretten til at drive lufthavn i hovedstaden, så er den også forpligtet til at give noget tilbage til samfundet, fastslår transportministeren.

25 nye flyruter i sommertrafikprogrammet

På søndag starter flyselskabernes sommertrafikprogram, og det byder på 25 nye ruter fra fire danske lufthavne fordelt på ni forskellige flyselskaber.

Menneskelige fejl bag flypåkørsel i CPH

Et Airbus A340-fly fra SAS stødte ind i et mindre fly fra BRA under en manøvre i CPH. Havarikommissionen konkluderer, at der var menneskelige fejl bag hændelsen.