Danmarks Nationalbank sælger sine SAS-aktier

Danmarks Nationalbank, der var en af de 10 største aktionærer i SAS, har solgt samtlige sine aktier i flyselskabet.

Danmarks Nationalbank har valgt at sælge samtlige sine aktier i SAS. Hidtil har banken været en af de 10 største aktionærer i SAS med en beholdning på 4.578.588 aktier ud af samlet 320.000.000 aktier.

Aktiebeholdningen hos Danmarks Nationalbank svarede til 1,4 procent af samtlige SAS-aktier, hvor de tre skandinaviske regeringer samlet sidder på 50 procent af aktierne.

Markedsværdien af de solgte aktier svarer til knap 71 mio. kroner ved den øjeblikkelige handelskurs på 15,50 på Københavns Fondsbørs.

”Vi har besluttet at det ikke er naturligt for os som centralbank at være medejer af et luftfartsselskab,“ siger underdirektør Karsten Biltoft til CHECK-IN.dk om baggrunden for salget af SAS-aktierne.

Han understreger samtidig, at beslutningen er principiel og ikke har noget at gøre med de vanskeligheder som SAS har været ude i gennem de senere år. Aktierne er blevet solgt i markedet over en kortere periode, oplyser underdirektøren.

Som følge af aktiesalget vil underdirektør Karsten Biltoft fra Danmarks Nationalbank udtræde af valgkomitéen i SAS, der repræsenterer de største aktionærer.

De største aktionærer – udover de tre skandinaviske stater – vil herefter være Knut og Alice Wallenbergs Stiftelse (7,6 %), Forsikringsaktiebolaget Avanza Pension (1,5 %), A.H. Värdepapper AB (1,4 %) og Unionen (1,4 %).

x

Læs Også

SAS stormer mod PR-toppen

SAS har sikret sig den bedste placering nogensinde i de 16 år, hvor analysevirksomheden Aalund har gennemført den årlige undersøgelse til PR-Barometret.

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Forudbestilling af specialmad på SAS Go

Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.