ATR 42-300 fra Danish Air Transport. (Foto: DAT)

DAT skal flyve for Air Greenland

Danish Air Transport skal frem til begyndelsen af september flyve for Air Greenland på ruterne fra Nuuk til Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Keflavik.

Jet Time har gennem de seneste år været fast sommervikar på Air Greenlands rute mellem København og Narsarssuaq. Således skal det danske flyselskab i år betjene ruten fra den 15. juni til den 2. september med Boeing 737-fly tre gange om ugen.

Men nu har Air Greenland hentet et andet dansk flyselskab ind. Det er Danish Air Transport (DAT), der har fået til opgave fra fredag den 7. juli og frem til begyndelsen af september at assistere på ruterne mellem Nuuk og henholdsvis Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Keflavik.

DAT stiller ATR42-300 flyet (OY-JRY, red.) til rådighed inklusive besætning. Dermed får Air Greenland hjælp til at afvikle trafikken efter en periode med dårligt vejr, tekniske problemer og mangel på besætninger, der har kostet forsinkelser med strandede passagerer til følge.

Kapacitetsøgning på 24 procent
Især Nordgrønland har været svært påvirket af vejret, hvorfor et større antal passagerer samt post og fragt har været forsinket.

“Flyet bliver sat ind mellem Nuuk, Keflavik, Narsarsuaq samt Kangerlussuaq i de kommende to måneder for at give os bedre robusthed på hele indenrigsnettet over højsæsonen,” hedder det i en pressemeddelelse fra Air Greenland.

ATR42-flyet fra DAT er indrettet med i alt 46 sæder, og det vil være en opgradering på 24 procent, idet Air Greenlands egne Bombardier Dash8-200 blot er indrettet til 37 passagerer.

Det nye vikarfly til Air Greenland forlod Københavns Lufthavn fredag formiddag og gennemførte flyvningen til Grønland via en teknisk mellemlanding i Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

 

Relaterede artikler:

Air Greenland-direktør skal gøre klar til nye fly

Jet Time vil være betydelig aktør i ACMI-markedet

Air Greenland øger på CPH-rute

DAT-fly lettede af sig selv

x

Læs Også

DAT skal atter flyve for NextJet

Efter at have fløjet for svenske NextJet i syv måneder har DAT underskrevet en ny wetlease-aftale om at operere et fly frem til udgangen af oktober.

Charterflyvninger sikrede fremgang i Midtjylland

Næsten 9.000 passagerer rejste gennem Midtjyllands Lufthavn i juli, hvilket var det højeste antal i en juli måned siden rekordåret 2011.

Succes med indenrigsrute udenom CPH

Aalborg Lufthavn har sammen med DAT succes med den nye sommerrute til Bornholm. Nu udvides der med afgange i efterårsferien.

Sidste rejse for DAT MD87

Efter at have stået halvandet år på jorden, blev DAT´s tidligere MD87-fly i onsdags fløjet til ophug i udlandet.

DAT øger på indenrigsrute

Danish Air Transport skruer atter op for frekvenserne på indenrigsruten mellem Stord og Oslo, der betjenes med ATR42-fly.

Sæson for fodboldflyvninger

De danske superligaklubbers kvalifikationskampe til de europæiske turneringer giver fast arbejde for flere danske flyselskaber.