(DK) APRON flyveledere

Kunne du tænke dig ”et kontor” i 70 meters højde, og være med til at sikre at flyene kommer sikkert til og fra gate?

Så bliv uddannet APRON flyveleder i Naviair! 

Hvad laver en APRON flyveleder? 

Som uddannet APRON flyveleder sidder du i Naviairs kontroltårn i Københavns Lufthavn og holder øje med alle fly, flybugseringer og køretøjer på lufthavnens forpladsområde.

I et til tider hektisk miljø skal du, i tæt samarbejde med tårnflyvelederne og lufthavnens personale, udstede instruktioner, der sikrer indbyrdes adskillelse mellem flyene når de bevæger sig rundt på lufthavnens område. Du skal koordinere og tilkalde marshallere, de-icing personale m.m. efter behov samt betjene diverse systemer som f.eks. tårnets computersystem ”NITOS” og lufthavnens groundradar.

Du kommer til at arbejde i et dynamisk miljø med stor berøringsflade til bl.a. piloter og personale i Københavns Lufthavn, og du vil blive en del af et dygtigt og professionelt team, der med sikkerheden i højsædet servicerer flytrafikken i dansk luftrum og på jorden.

Hvor? 

Uddannelsen vil foregå henholdsvis på skolen Entry Point North i Malmø, i Naviairhuset i Kastrup og i Naviairs kontroltårn i Københavns Lufthavn som også vil være dit arbejdssted som uddannet APRON flyveleder.

Hvordan foregår uddannelsen? 

Du starter med et basisforløb på 6 måneder på skolen Entry Point North i Malmø. Her vil du blive oplært i basisfærdighederne for at kunne arbejde som APRON flyveleder.

Dernæst kommer et forløb på ca. 4 måneder med simulatortræning i Naviairhuset i Kastrup, hvorefter du skal gå on-the-job training i Naviairs kontroltårn i Københavns Lufthavn i ca. 9 måneder sammen med en instruktør.

Hvem kan søge? 

Vi ser gerne, at du har en gymnasial uddannelse eller en luftfartsuddannelse, og har gode formuleringsevner på dansk og engelsk.

Hvornår starter uddannelsen? 

Uddannelsen forventes at starte op i januar 2018.

Vil du vide mere om uddannelsen eller jobbet som APRON flyveleder? 

Har du spørgsmål til jobbet kan du kontakte teamchef APRON Michael Nicolaisen på +45 3248 2197/+45 5120 0346 eller mni@naviair.dk.

Har du spørgsmål til uddannelsen kan du kontakte Head of Training Louise Groot Degner på lgd@naviair.dk.

Du kan også læse mere i nedenstående FAQ.

Ansøgning og samtaler 

Klik på ”Ansøg” og send en motiveret ansøgning og dit CV senest torsdag den 1. juni 2017. Du bedes vedlægge dokumentation for din uddannelse i form af uddannelsesbeviser, eller andet der beskriver din uddannelse.

Samtaler forventes afholdt først i september måned 2017.

Naviair ser mangfoldighed som en styrke og vi opfordrer derfor alle interesserede og kvalificerede, uanset alder, køn, race, religion og etnisk baggrund til at søge stillingen.

 

FAQ – APRON flyveleder 

 

Hvad står APRON for?  

APRON er den engelske betegnelse for et forpladsområde i en lufthavn.

Hvem er Naviair?

Naviair leverer sikker og effektiv trafikstyring til luftfarten. Helt konkret betyder det, at det er Naviair, der sørger for at lede fly sikkert og uden forsinkelser gennem dansk luftrum.

Vores kerneaktivitet er derfor flyveledelse og flyveinformationstjeneste. En flyveleder skal have styr på alt mellem himmel og jord – bogstavelig talt. Fra flyet letter ud af en lufthavn og til det er sikkert nede på jorden igen. Derfor har Naviair en stor rolle i luftfartens værdikæde, da det er os, der holder styr på al trafik i det danske luftrum.

Naviair har tjenestesteder seks steder i Danmark, og i Grønland og på Færøerne.

Læs mere på www.naviair.dk

Hvad er lønnen? 

Du får løn under uddannelse. Lønnen udgør ca. kr. 19.000 pr. måned. Efter gennemført uddannelse er startlønnen ca. kr. 33.000 pr. måned.

Hvad er arbejdstiderne?  

Tårnet er bemandet 24 timer i døgnet 365 dage om året. Du vil både få morgen, aften og nattevagter.

Skal jeg besvare tests?

Ja, vi tester om du har de færdigheder og evner vi søger, gennem faglige tests og sprogtest i rekrutteringsforløbet. Testene foregår elektronisk.

Hvad hvis jeg allerede har en luftfartsuddannelse?  

Har du allerede en luftfartsuddannelse, er du naturligvis velkommen til at søge. Hvis dette er tilfældet kan det skitserede uddannelsesforløb være kortere.

Hvilke vilkår bliver jeg ansat på?  

Arbejdstiden udgør gennemsnitligt 37 timer ugentligt.

Du bliver ansat i henhold til fællesoverenskomst mellem Lærernes Centralorganisation (LC) og Centralorganisation af 2010 (CO10), organisationsaftale for visse operative medarbejdere og ledere i Naviair samt gældende lokalaftaler.

Er der andre krav jeg skal opfylde?

Ansættelse er betinget af, at du kan helbredsmæssigt godkendes til Medical Class 3 samt sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden ”Hemmeligt” (NATO SECRET).

Ansøg

Udløber: 01.06.2017
x

Læs Også

(DK) Rejsekonsulent til Kingfish Dive & Travel

  Har du erfaring fra rejse-, service- eller salgsbranchen og kan du smile over telefonen, ...

(DK) Regional Sales Manager for Aviation

  Regional Sales Manager, Dragør, DK We have a fantastic new job opportunity for a ...

(DK) Erfaren skirejsekonsulent

Travel Sense A/S ønsker at etablere en skiafdeling til vores businessafdeling og søger derfor en ...

(DK) Økonomichef med blik for forretning og mennesker

  Gram Slot er en unik og meget alsidig virksomhed under stadig udvikling. Virksomheden består ...

(DK) Booking- og konferencekoordinator – Park Inn By Radisson Copenhagen Airport

  Vi søger en person, der er selvkørende, struktureret, med et stort overblik og et ...

(DK) Lufthavnsdirektør til Hans Christian Andersen Airport

Kan du skabe luft under vingerne?  Hans Christian Andersen Airport har sat gang i en ...