René Arpe, formand for Dansk Pilotforening (DPF)

DPF-formand: Vi kan opsige ny aftale efter to år

Formand fra Dansk Pilotforening, René Arpe, er glad for den nye pilotoverenskomst med SAS, mens de norske pilotkolleger karakteriserede den som benspænd.

Det lykkedes i sidste uge Dansk Pilotforening (DPF) og SAS at opnå enighed om en ny treårig aftale. Dermed blev en varslet konflikt afværget, og SAS har nu fået ro på bagsmækken i forhold til de 450 piloter, der er medlem af DPF.

Hos SAS var der tydeligvis tilfredshed med den nye overenskomst, og selvom DPF ikke nødvendigvis udtrykker tilfredshed, så er der trods alt glæde over, at en aftale er på plads. Samtidig er det tilsyneladende vigtigt for DPF at understrege, at aftalen kan opsiges allerede efter to år.

“Vi er glade for overenskomsten og fornemmer, at SAS også er tilfredse. Den er treårig med mulighed for, at begge parter kan side den op efter to år. Den følger lønudviklingen på det danske arbejdsmarked og indeholder derudover gode elementer for begge parter,” siger René Arpe, formand for Dansk Pilotforening til CHECK-IN.dk.

Lod norske kolleger i stikken
At DPF forholder sig til lønudviklingen på det danske arbejdsmarked står i kontrast til den udmelding foreningen kom med for lidt over et år siden, da en udbrydergruppe etablerede SAS Pilot Union (SPU) som en underafdeling af Flyvebranchens Personale Union (FPU), der er en del af LO-familien.

“DPF’s medlemmer har et tættere fællesskab med norske og svenske SAS-piloter end med danske lønmodtagere i helt andre brancher,” sagde DPF´s tidligere næstformand Bent Kofoed-Dam i den anledning.

Solidariteten med de norske piloter var dog ikke til at få øje på, da DPF i torsdags indgik en aftale med SAS og dermed lod kollegerne i de to norske pilotforeninger i stikken. De danske og norske piloter havde indtil DPF nåede forhandlingsbordet i Forligsinstitutionen haft nogenlunde afstemte holdninger og krav, og konfliktvarslet til SAS blev da også afsendt samtidigt i Norge og Danmark.

Nordmændene var da heller ikke særligt imponerende over DPF´s aftale med SAS.

“Evnen til at spænde ben for hinanden er uovertruffen,” var den umiddelbare kommentar fra Jens Lippestad, der er forhandlingsleder for Norsk Flygerforbund og leder i Norske SAS-flygeres Forening (NSF).

 

Relaterede artikler:

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

Pilotformand: SAS oplever os som et problem

 

x

Læs Også

Vækstdirektør stopper i SAS

Norske Eivind Roald, der tidligere var kommerciel koncerndirektør i SAS, forlader det skandinaviske flyselskab til fordel for et job i en svensk kapitalfond.

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Trods rekordvækst i Vágar Lufthavn er Jákup Sverri Kass torsdag fratrådt som lufthavnsdirektør efter gensidig aftale med bestyrelsen.

DAT fløj danske fodboldhelte hjem fra Dublin

Det var Danish Air Transport, der havde fået til opgave at flyve herrelandsholdet ud og hjem fra Dublin, og efter 5-1-sejren var der champagne og tre retters menu på MD83-flyet.

Norwegian udsætter langruteoffensiv i CPH

De skandinaviske regeringer har ikke kunnet forhandle en ny luftfartsaftale med Rusland på plads, og derfor må Norwegian udsætte planlagte Asien-ruter fra Københavns Lufthavn.

Her er det samlede ruteprogram for SAS Ireland

Scandinavian Airlines Ireland skal fra den 3. december frem til slutningen af oktober næste år flyve på 43 forskellige SAS-ruter, hvoraf tre ruter er intra-skandinaviske.

Oslo Lufthavn kan overhale CPH i 2018

Hvis vækstraterne for 2017 i de skandinaviske lufthavne fortsætter uændret i 2018, kan Københavns Lufthavn ikke længere kalde sig Nordens største lufthavn.