EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn.

EasyJet åbner CPH-rute til Sverige

EasyJet åbner til december sin første intra-skandinaviske rute fra København til Sveriges ottendestørste lufthavn.

Lørdag den 16. december får danske skisportsentusiaster en tidlig julegave. Her indvier det britiske lavprisflyselskab easyJet nemlig en ny rute mellem Københavns Lufthavn og Åre Östersund Airport i det midtvestlige Sverige. Lufthavnen ligger i nærheden af Åre, der huser et af Skandinaviens førende skisportssteder med mulighed for blandt andet at dyrke alpint skiløb.

EasyJet vil betjene ruten med Airbus A319-fly en gang ugentligt på lørdage frem til og med april 2018, hvor sneen sandsynligvis er smeltet.

Danskere interesserede i skiløb
Det er easyJets fokus på skidestinationer, der er baggrunden for etableringen af ruten fra København samt sidste vintersæsons åbning af en rute mellem London Gatwick og Åre Östersund.

”For vores branche er det afgørende, at vores gæster kan komme til os på en smidig måde. Det føles ekstremt godt at vores succesfulde samarbejde med easyJet udvikler sig. Vi ser et stort potentiale i det danske marked, som det lykkedes os at fortælle easyJet om, så de nu udvider til København. Danskerne er ikke kun hyppigt rejsende Sverige. De er også virkelig interesserede i vinterens aktiviteter og især skiløb,” siger Karin Gydemo Grahnlöf, projektleder for Jämtlands turistbureau i Härjedalen.

12 ruter fra CPH
Åre Östersund Airport er Sveriges ottendestørste lufthavn med knap 500.000 passagerer i 2016. Det er i høj grad skisportsentusiaster, der kommer til Åre, hvor 25 procent af byens indtægter kommer fra skiturisme.

BRA og SAS flyver til Åre Östersund hele året fra henholdsvis Stockholm Bromma, Stockholm Arlanda og London Gatwick. Desuden har SAS i vintersæsonen flyvninger fra Gøteborg og Malmø, ligesom easyJet har vinterflyvninger fra London Gatwick og snart også København.

Med ruten til Åre Östersund kommer easyJet op på at have 12 ruter fra Københavns Lufthavn efter at selskabet i marts lukkede sin rute til London Luton. EasyJet har været fast inventar i Københavns Lufthavn siden indvielsen af lavprisfingeren CPH GO i oktober 2010. Selskabet har gennem adskillige år haft omkring 11-13 ruter fra CPH. Åre Östersund-ruten bliver easyJets eneste intra-skandinaviske rute.

 

 

Relaterede links:

EasyJet fortsætter Arlanda-ekspansion

EasyJet flytter CPH-rute til Stockholm

EasyJet trækker sig fra London-rute fra København

 

x

Læs Også

Wizz Air øger på danske ruter

Wizz Air skruer til foråret op for en endnu uåbnet CPH-rute og for en nyåbnet Billund-rute.

Beskeden CPH-vækst i juni

På trods af fem dage med mere end 100.000 passagerer fik CPH kun ganske beskeden passagervækst i juni. Dermed mindskes afstanden ned til Oslo og Stockholm.

Oslo: Vil ikke tale nedsættende om CPH

CPH går ikke af vejen for at tale nedsættende om Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. I Oslo ønsker man ikke at kaste mudder den anden vej.

EasyJet fortsætter Arlanda-ekspansion

Med to nye ruter til oktober har easyJet på et år øget antallet af ruter fra Stockholm Arlanda fra én til seks.

Luftfartsstrategi koster CPH-aktionærer 4,5 mia. kr.

Værdien af aktierne i Københavns Lufthavne A/S er i løbet af en uge faldet med næsten 10 procent på Københavns Fondsbørs efter præsentationen af den nye luftfartsstrategi.

Ex-CPH-direktør i forsvar for lufthavnen

Københavns Lufthavns tidligere kommercielle direktør Henrik Busch går i forsvar for CPH og angriber blandt andet Danish Air Transports rolle i debatten om luftfartsstrategien.