EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn.

EasyJet åbner CPH-rute til Sverige

EasyJet åbner til december sin første intra-skandinaviske rute fra København til Sveriges ottendestørste lufthavn.

Lørdag den 16. december får danske skisportsentusiaster en tidlig julegave. Her indvier det britiske lavprisflyselskab easyJet nemlig en ny rute mellem Københavns Lufthavn og Åre Östersund Airport i det midtvestlige Sverige. Lufthavnen ligger i nærheden af Åre, der huser et af Skandinaviens førende skisportssteder med mulighed for blandt andet at dyrke alpint skiløb.

EasyJet vil betjene ruten med Airbus A319-fly en gang ugentligt på lørdage frem til og med april 2018, hvor sneen sandsynligvis er smeltet.

Danskere interesserede i skiløb
Det er easyJets fokus på skidestinationer, der er baggrunden for etableringen af ruten fra København samt sidste vintersæsons åbning af en rute mellem London Gatwick og Åre Östersund.

”For vores branche er det afgørende, at vores gæster kan komme til os på en smidig måde. Det føles ekstremt godt at vores succesfulde samarbejde med easyJet udvikler sig. Vi ser et stort potentiale i det danske marked, som det lykkedes os at fortælle easyJet om, så de nu udvider til København. Danskerne er ikke kun hyppigt rejsende Sverige. De er også virkelig interesserede i vinterens aktiviteter og især skiløb,” siger Karin Gydemo Grahnlöf, projektleder for Jämtlands turistbureau i Härjedalen.

12 ruter fra CPH
Åre Östersund Airport er Sveriges ottendestørste lufthavn med knap 500.000 passagerer i 2016. Det er i høj grad skisportsentusiaster, der kommer til Åre, hvor 25 procent af byens indtægter kommer fra skiturisme.

BRA og SAS flyver til Åre Östersund hele året fra henholdsvis Stockholm Bromma, Stockholm Arlanda og London Gatwick. Desuden har SAS i vintersæsonen flyvninger fra Gøteborg og Malmø, ligesom easyJet har vinterflyvninger fra London Gatwick og snart også København.

Med ruten til Åre Östersund kommer easyJet op på at have 12 ruter fra Københavns Lufthavn efter at selskabet i marts lukkede sin rute til London Luton. EasyJet har været fast inventar i Københavns Lufthavn siden indvielsen af lavprisfingeren CPH GO i oktober 2010. Selskabet har gennem adskillige år haft omkring 11-13 ruter fra CPH. Åre Östersund-ruten bliver easyJets eneste intra-skandinaviske rute.

 

 

Relaterede links:

EasyJet fortsætter Arlanda-ekspansion

EasyJet flytter CPH-rute til Stockholm

EasyJet trækker sig fra London-rute fra København

 

x

Læs Også

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Transfertrafikken i CPH i frit fald

I oktober var der 12,7 procent færre transferpassagerer i Københavns Lufthavn, og år til dato har CPH mistet næsten 200.000 passagerer i dette segment.

Aviator åbner ny lounge i Københavns Lufthavn

Atelier Relaxium er navnet på en ny lounge i CPH, som handlingselskabet Aviator åbner senere på måneden.

Tdiligere svensk TUI-direktør ny topchef i easyJet

50-årige Johan Lundgren er den 1. december ansat som ny topchef i det britiske lavprisflyselskab easyJet, hvor han afløser Carolyn McCall.

Russere bekræfter ankomst til CPH

Det russiske flyselskab S7 Airlines har søgt om landingstilladelser i Københavns Lufthavn og vil snart åbne for bookinger på en rute mellem Sankt Petersborg og CPH.

EU godkender ATP´s køber af aktier i CPH

EU-Kommissionen har ingen problemer med, at ATP køber sig ind i Københavns Lufthavn og får lufthavnen tilbage på 'danske hænder'.