Lufthansa A330-300.

Endnu en Doha-rute må lukke

Lufthansa ophører med at beflyve Doha i ørkenstaten Qatar ved udgangen af sommertrafikprogrammet.

Det er vanskeligt for de store europæiske flyselskaber at opretholde beflyningen af de tre store hubs i Mellemøsten, henholdsvis Abu Dhabi, Doha og Dubai. Kapaciteten fra de konkurrerende mellemøstlige selskaber øges konstant, og det presser priserne på markedet, hvorfor mange af ruterne ikke længere er rentable.

Det er tilsyneladende også tilfældet med Lufthansa-ruten fra Frankfurt til Doha, der opereres via Kuwait. Den 28. oktober flyver Lufthansa for sidste gang på rutenummer LH634 med Doha som slutdestination. Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 29. oktober vil den daglige flyvning med Airbus A330-300 fly kun have Kuwait som destination.

Dermed kan Lufthansa stille sig op i køen af flyselskaber, der har været tvunget til at afvikle Doha-ruter som følge af den markante markedsdominans fra Qatar Airways. Når Lufthansa er væk fra ruten, vil Qatar Airways fortsætte med to daglige afgange med helt nye Airbus A350-900 fly.

Den 26. marts i år måtte hollandske KLM også lukke ruten mellem Amsterdam og Doha blot halvandet år efter, at Qatar Airways havde gjort sin entré i den hollandske storlufthavn.

Mange lukninger
Air France flyver heller ikke længere mellem Paris-CDG og Doha, mens British Airways stadig holder stand på ruten fra London-Heathrow Airport. Det skyldes dog udelukkende codeshare-samarbejdet med Qatar Airways, der flyver seks gange dagligt til Heathrow Airport, mens British Airways fastholder én daglig afgang.

Netop British Airways-afgangen til Doha har været konstant annulleret under forårets og sommerens lange konflikt med mixed fleet-kabinepersonalet, hvilket kan tyde på, at den også hænger i en tynd tråd.

I april 2016 måtte Lufthansa lukke ruten mellem München og Dubai som følge af konkurrence fra Emirates, og blot et halvt år forinden havde søsterselskabet Austrian været tvunget til at lukke mellem Wien og Dubai efter næsten 20 års uafbrudt drift.

Norwegian lukkede for et par år siden sæsonruten fra Oslo til Dubai, da Emirates´ indtog i den norske hovedstadslufthavn i Gardermoen havde gjort konkurrencen vanskelig. Det samme måtte SAS sande, da Emirates i 2011 startede op i Københavns Lufthavn, hvor det skandinaviske flyselskab samme år måtte lukke sæsonruten til Dubai.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa lukker Iran-rute

Qatar Airways tvinger KLM til at lukke Doha-rute

Lufthansa opgiver Dubai-rute

Austrian må opgive Dubai-rute

Air France lukker Abu Dhabi-rute efter 10 måneder

x

Læs Også

Lufthansa åbner USA-rute fra Berlin

For første gang i 16 år vender Lufthansa tilbage til Berlin-Tegel med en langdistancerute, men det tyske flyselskab også vil etablere en USA-rute fra Düsseldorf.

Airberlin-løsning kan være på plads om to uger

Airberlins bestyrelse arbejder på senest om to uger at have solgt selskabet i bidder til Lufthansa og easyJet.

Berlinere stemmer for at bevare Tegel-lufthavn

Et flertal af berlinerne vil fortsat gerne have en lufthavn midt inde i byen.

Lufthansa-service på autopilot

ANMELDELSE: Lufthansa leverer teknisk set et godt og punktligt produkt, og kabinepersonalet havde slået autopiloten til. Man savner den nære og personlige service.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.

Salg af slots skal betale airberlins statslån

Salg af landingstilladelser skal gøre airberlin i stand til hurtigt at tilbagebetale det milliardlån, som den tyske regering har bevilget i kølvandet på selskabets betalingsstandsning.