Europas bedste lufthavn åbner ny terminal

Lufthavnen i München, der er kåret til Europas bedste, åbner tirsdag en ny satellitterminal, der vil komme især Lufthansa-passagerer til gavn.

I morgen tirsdag er en stor dag i München Franz Joseff Strauss Airport. Her tager man nemlig en ny satellitterminal i brug, som løfter lufthavnens samlede årlige passagerkapacitet med 11 millioner til i alt 50 millioner passagerer.

Terminalen bliver en satellit til lufthavnens eksisterende Terminal 2, så de to terminaler tilsammen kan håndtere 36 millioner passagerer om året. Den nye satellitterminal har kostet næsten syv milliarder kroner at opføre. München Lufthavn har betalt 60 procent af udgifterne, mens Lufthansa har bidraget med de resterende 40 procent. Det er nemlig især det tyske luftfartsselskab og dets passagerer, der får gavn af den nye satellitterminal, i det antallet af gates med direkte adgang til terminalen øges med 27 fra 24 til 51 gates i Terminal 2 og satellitten.

Lufthansa og søsterselskaberne Swiss og Austrian benytter sammen med Star Alliance-selskaber som SAS og LOT Terminal 2.

A350-flåde baseres i München
Med forbindelser til 150 destinationer i 50 lande er München Lufthansas næststørste trafikknudepunkt efter Frankfurt. Flyselskabet har 120 fly og 11.000 ansatte i lufthavnen. Og den nye terminal skal danne grobund for yderligere vækst i den store Bayern-lufthavn.

Således vil Lufthansas kommende flåde af Airbus A350-langdistancefly blive baseret i München. Lufthansa vil til december modtage det første af i alt 25 Airbus A350’ere.

München-lufthavnen blev tidligere i år kåret som verdens tredjebedste lufthavn i den prestigefyldte Skytrax-undersøgelse, der baserer sig på input fra flere millioner passagerer. Samtidig blev lufthavnen kåret som Europas bedste lufthavn. En titel, som lufthavnen de senere år har kæmpet med Zürichs Kloten-lufthavn om at have. Sidste år blev München-lufthavnen desuden udpeget af Skytrax til at være Europas første og eneste fem-stjernede lufthavn.

x

Læs Også

Alitalia sat under administration

En særlig kommissær har fået 180 dage til at få ryddet op i Alitalia. Imens stiller den italienske regering med milliardlån til at sikre driften.

Dropper to-personers regel

Det er ikke længere et krav, at der altid skal være to personer i cockpittet hos Lufthansa, Swiss, Austrian og Eurowings.

Norwegian og Lufthansa vidt forskelligt ud af første kvartal

Norwegian leverede et dundrende milliardunderskud i første kvartal, mens Lufthansa Gruppen fik plus på bundlinjen for første gang siden 2008.

Etihad vil sælge Alitalia til Lufthansa

En tidligere SAS-chef kommer til at spille en central rolle, når Alitalia i det næste halve år sandsynligvis skal rekonstrueres og sælges til Lufthansa.

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

München Lufthavn blev mandag aften i Belfast kåret til europamester i ruteudvikling ved den årlige Routes Europe Marketing Award.

Ny metode til at forudsige turbulens

En ny målemetode skal gøre det lettere for Lufthansa piloter at forudsige turbulens, så man kan tilrettelægge en mere behagelig flyvning for besætning og passagerer.