Europas bedste lufthavn åbner ny terminal

Lufthavnen i München, der er kåret til Europas bedste, åbner tirsdag en ny satellitterminal, der vil komme især Lufthansa-passagerer til gavn.

I morgen tirsdag er en stor dag i München Franz Joseff Strauss Airport. Her tager man nemlig en ny satellitterminal i brug, som løfter lufthavnens samlede årlige passagerkapacitet med 11 millioner til i alt 50 millioner passagerer.

Terminalen bliver en satellit til lufthavnens eksisterende Terminal 2, så de to terminaler tilsammen kan håndtere 36 millioner passagerer om året. Den nye satellitterminal har kostet næsten syv milliarder kroner at opføre. München Lufthavn har betalt 60 procent af udgifterne, mens Lufthansa har bidraget med de resterende 40 procent. Det er nemlig især det tyske luftfartsselskab og dets passagerer, der får gavn af den nye satellitterminal, i det antallet af gates med direkte adgang til terminalen øges med 27 fra 24 til 51 gates i Terminal 2 og satellitten.

Lufthansa og søsterselskaberne Swiss og Austrian benytter sammen med Star Alliance-selskaber som SAS og LOT Terminal 2.

A350-flåde baseres i München
Med forbindelser til 150 destinationer i 50 lande er München Lufthansas næststørste trafikknudepunkt efter Frankfurt. Flyselskabet har 120 fly og 11.000 ansatte i lufthavnen. Og den nye terminal skal danne grobund for yderligere vækst i den store Bayern-lufthavn.

Således vil Lufthansas kommende flåde af Airbus A350-langdistancefly blive baseret i München. Lufthansa vil til december modtage det første af i alt 25 Airbus A350’ere.

München-lufthavnen blev tidligere i år kåret som verdens tredjebedste lufthavn i den prestigefyldte Skytrax-undersøgelse, der baserer sig på input fra flere millioner passagerer. Samtidig blev lufthavnen kåret som Europas bedste lufthavn. En titel, som lufthavnen de senere år har kæmpet med Zürichs Kloten-lufthavn om at have. Sidste år blev München-lufthavnen desuden udpeget af Skytrax til at være Europas første og eneste fem-stjernede lufthavn.

x

Læs Også

Airberlin-løsning kan være på plads om to uger

Airberlins bestyrelse arbejder på senest om to uger at have solgt selskabet i bidder til Lufthansa og easyJet.

Berlinere stemmer for at bevare Tegel-lufthavn

Et flertal af berlinerne vil fortsat gerne have en lufthavn midt inde i byen.

Ni nye langdistanceruter fra München

Lufthansa-datterselskabet Eurowings etablerer langdistancebase i München Lufthavn og næste år tilbydes ni helt nye langdistanceruter fra den sydtyske lufthavn.

Endnu en Doha-rute må lukke

Lufthansa ophører med at beflyve Doha i ørkenstaten Qatar ved udgangen af sommertrafikprogrammet.

Lufthansa-service på autopilot

ANMELDELSE: Lufthansa leverer teknisk set et godt og punktligt produkt, og kabinepersonalet havde slået autopiloten til. Man savner den nære og personlige service.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.