Europas bedste lufthavn åbner ny terminal

Lufthavnen i München, der er kåret til Europas bedste, åbner tirsdag en ny satellitterminal, der vil komme især Lufthansa-passagerer til gavn.

I morgen tirsdag er en stor dag i München Franz Joseff Strauss Airport. Her tager man nemlig en ny satellitterminal i brug, som løfter lufthavnens samlede årlige passagerkapacitet med 11 millioner til i alt 50 millioner passagerer.

Terminalen bliver en satellit til lufthavnens eksisterende Terminal 2, så de to terminaler tilsammen kan håndtere 36 millioner passagerer om året. Den nye satellitterminal har kostet næsten syv milliarder kroner at opføre. München Lufthavn har betalt 60 procent af udgifterne, mens Lufthansa har bidraget med de resterende 40 procent. Det er nemlig især det tyske luftfartsselskab og dets passagerer, der får gavn af den nye satellitterminal, i det antallet af gates med direkte adgang til terminalen øges med 27 fra 24 til 51 gates i Terminal 2 og satellitten.

Lufthansa og søsterselskaberne Swiss og Austrian benytter sammen med Star Alliance-selskaber som SAS og LOT Terminal 2.

A350-flåde baseres i München
Med forbindelser til 150 destinationer i 50 lande er München Lufthansas næststørste trafikknudepunkt efter Frankfurt. Flyselskabet har 120 fly og 11.000 ansatte i lufthavnen. Og den nye terminal skal danne grobund for yderligere vækst i den store Bayern-lufthavn.

Således vil Lufthansas kommende flåde af Airbus A350-langdistancefly blive baseret i München. Lufthansa vil til december modtage det første af i alt 25 Airbus A350’ere.

München-lufthavnen blev tidligere i år kåret som verdens tredjebedste lufthavn i den prestigefyldte Skytrax-undersøgelse, der baserer sig på input fra flere millioner passagerer. Samtidig blev lufthavnen kåret som Europas bedste lufthavn. En titel, som lufthavnen de senere år har kæmpet med Zürichs Kloten-lufthavn om at have. Sidste år blev München-lufthavnen desuden udpeget af Skytrax til at være Europas første og eneste fem-stjernede lufthavn.

x

Læs Også

Billund mister rute til europæisk storlufthavn

Sun-Air har besluttet at lukke ruten fra Billund til München, hvorfor der for første gang i 15 år ikke kan flyves fra Vestdanmark til lufthavnen i den sydtyske by.

Ny Lufthansa-rute til Costa Rica

Lufthansa følger i hælene på KLM og åbner næste år en rute til Costa Rica i Mellemamerika.

Våbenhvile mellem Frankfurt og Lufthansa

Herhjemme strides CPH og SAS stadig om taksterne i lufthavnen, mens Lufthansa og Frankfurt Lufthavn nu har fundet hinanden i en ny aftale.

Alitalia på køberjagt

15 potentielle købere af Alitalia har fået 26 dage til at tænke sig om og komme med et godt tilbud på det kriseramte flyselskab.

Lufthansa flytter kapacitet fra Frankfurt

Lufthansa er kraftigt utilfreds med taksterne i Frankfurt Lufthavn og har nu annonceret, at fem af selskabets 14 Airbus A380'ere ikke længere skal have base i Frankfurt.

Lufthansa åbner to nye langdistanceruter

I sommeren 2018 vil Lufthansa åbne en ny rute fra Frankurt til det vestlige USA, mens det tyske selskab også får en ny rute fra München til Asien.