KLM´s Fokker F100 i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Billund Lufthavn)

Fly til Billund måtte returnere

Et KLM-fly fra Amsterdam med plads til 70 passagerer måtte tidligere i dag vende om på en flyvning til Billund. Et reservefly landede kl. 16.30.

KLM har haft et par uheldige dage med rutenummer KL1345 fra Amsterdam til Billund. Normalt skal flyet afgå fra Amsterdam Schiphol Airport kl. 12.55 med ankomst i Billund kl. 14.00.

Sådan her det ikke været, hverken fredag eller lørdag. Fredag blev afgangen forsinket en time fra Amsterdam på grund af restriktioner i luftrummet, og lørdag måtte Fokker F-70 flyet med registreringen PH-KZK vende om blot 22 minutter inde i den typisk 45 minutter lange flyvning fra den hollandske hovedstadslufthavn til Billund.

Flyet forlod gaten i Amsterdam Schiphol Airport kl. 13.07, og kl. 13.44 besluttede piloterne i en højde på 31.000 fod (9.450 meter. red.) at returnere til Amsterdam. På det tidspunkt befandt flyet sig i luften over Tyske Bygt, og kl. 14.16 satte flyet atter hjulene på jorden i Amsterdam igen.

KL1345 20. maj 2017 Amsterdam-Billund (Grafik: Flightradar24.com)

Det har ikke været muligt at få oplyst årsagen til, at flyet fra KLM Cityhopper måtte vende om, men flyselskabet benytter den internationale årsagskode FR (Forced to return, red.), hvilket kan indikere en teknisk fejl, der har gjort det nødvendigt at returnere til hovedbasen, hvor der er tekniske faciliteter til rådighed for at udbedre fejlen.

Reservefly indsat
Et reservefly blev kl. 15.39 sendt afsted fra Amsterdam-Schiphol, og det landede i Billund kl. 16.30. Reserveflyet er også et Fokker F-70 fly, og dette har registreringen PH-KZC.

PH-KZC blev også anvendt af KLM Cityhopper den 5. november 2013, da et Fokker F-70 fly måtte vende om syd fra Billund på en flyvning fra Amsterdam til København. Dengang var det en fejl ved flyets haleror, der var årsag til at flyet måtte returnere.

Fokker F-70 flyene hos KLM Cityhopper er med en gennemsnitsalder på 21 år på vej til at blive udfaset. Flyet, der måtte returnere, er 20 år gammelt og er inden længe på vej til InselAir på den caribiske ø Aruba, hvor det ventes at flyve frem til pensioneringen.

 

Relaterede artikler:

KLM Cityhopper køber 17 nye fly

KLM-fly skadet af bagagevogn i Aalborg

Cityhopper skal overtage europæisk KLM-trafik

KLM indsætter mere ‘pålidelige’ fly til Aalborg

Mange tekniske problemer hos KLM på Aalborg-rute

x

Læs Også

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.

Stærk udenrigsvækst i Aalborg og Billund

Den tocifrede vækst i udenrigstrafikken fra lufthavnene i Aalborg og Billund fortsætter, mens Aarhus Lufthavn fortsat har tilbagegang i dette segment.

Billund: Brug for åben debat om dansk infrastruktur

DEBAT: Investeringer i udviklingen af danske lufthavne bør komme fællesskabet til gavn, mener administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

750.000 Norwegian-passagerer i Billund

I løbet af lidt mere end syv år har 750.000 passagerer rejst til og fra Billund Lufthavn med Norwegian. De oprindelige planer for den jyske lufthavn var dog noget større.

Amsterdam-Schiphol afviser brist i sikkerhed

I 2016 blev der registreret i alt 47 såkaldte ’runway incursions’ i Amsterdam-Schiphol, og det har fået hollandske medier til at stille spørgsmålstegn ved sikkerheden.

Gratis FastTrack til indenrigsrejsende fra Billund

Billund Lufthavn tilbyder nu ligesom CPH gratis FastTrack for lokalt rejsende på indenrigsruterne til København og Bornholm.