Travelmarket Interactive
24-09-2013
Europæisk lufttrafik risikerer at blive lammet, når op mod 14.000 flyveledere den 10. oktober forventes at nedlægge arbejdet.
For første gang i mere end 10 år opfordrer den europæiske sammenslutning af flyveleder-fagforeninger, Air Traffic Controllers European Unions Coordination (ATCEUC), sine mere end 14.000 medlemmer til at nedlægge arbejdet torsdag den 10. oktober.
 
Det er endnu uvist hvor mange flyveledere, der følger opfordringen til at nedlægge arbejdet en enkel dag. Men hvis hovedparten gør alvor af truslen, så kan det praktisk talt risikere at lamme det europæiske luftrum.
 
Og selv få tusinde strejkende flyveledere kan få stor indvirkning på flytrafikken, hvis det er flyveledere, der kontrollerer særligt travle luftrum eller ind- og udflyvningen til nogle af de største og travleste lufthavne.
 
Ikke mærke så meget
ATCEUC er paraplyorganisation for flyveleder-fagforeninger i 26 europæiske lande. Det danske medlem er Dansk Flyvelederforening, der er en del af Transportforbundet.
 
Visse hjørner af Europa kan dog være heldige ikke at mærke så meget til en eventuel arbejdsnedlæggelse. Således er flyveledernes fagforeninger i blandt andet Sverige, Finland, Storbritannien, Irland, Østrig og Tjekkiet ikke med i ATCEUC.
 
Ignoreret alle indvendinger
Det er utilfredshed over den såkaldte ”Single European Sky 2+”-reform, som EU-Kommissionen pønser på, der får flyvelederne til at varsle endags-strejken.
 
Flyvelederne mener, at EU-Kommissionen har ignoreret alle indvendinger fra både interesseorganisationer og nationalstater. Ifølge ATCEUC lægger EU-Kommissionens forslag op til at forbedre flysikkerheden frem mod år 2020, men samtidig reducere udgifterne til flyvekontrol med 50 procent. Og det mener flyvelederne ikke er holdbart.KOMMENTER ARTIKLEN
Du har mulighed for at kommentere artiklen via Facebook-login, Yahoo eller Hotmail. Når du skriver dit indlæg, accepterer du samtidig de gældende debatregler hos CHECK-IN.dk.

Søg billige rejser
Fly
Temarejser
Preferred
CHECK-IN Web-TV