Et Boeing 777-300ER fly fra Emirates udbrændte totalt under landing i Dubai i august 2016. Foto: Twitter

Første store Emirates-ulykke

Emirates Airlines oplevede onsdag sin første store flyulykke, da et Boeing 777-fly brød i brand efter landing i Dubai.

For første gang i sin knap 31 år lange historie havde Emirates onsdag en stor flyulykke, da et Boeing 777-300ER fly brød i brand efter landing i Dubai International Airport.

Flyet med rutenummer EK521 kom fra Trivandrum International Airport i den indiske by Thiruvananthapuram og landede i Dubai kl. 12.45 lokal tid onsdag middag. Kort før flyet satte hjulene ned på landingsbanen ramte flyets højre motor banen og røg af. Herefter skred det 13 år gamle fly rundt mod venstre og brød i brand.

20 forskellige nationer
282 passagerer og 18 besætningsmedlemmer slap alle med livet i behold efter en evakuering på mindre end 90 sekunder. En brandmand døde dog under slukningsarbejdet.

Billeder af evakueringen viste efterfølgende passagerer, som havde haft tid til at tage deres håndbagage og rullekufferter med ud af flyet. Personer fra 20 forskellige nationer var ombord på flyet. Ingen danskere havde løst billet til flyvningen.

Dubai International Airport blev lukket umiddelbart efter ulykken og indkommende fly omdirigeret til andre lufthavne langs Den Persiske Golf. Senere blev verdens tredjestørste lufthavn genåbnet, men trafikafviklingen var stærkt uregelmæssig i løbet af onsdag eftermiddag og aften som følge af ulykken.

Ramte landingslys
Boeing 777-300ER-flytypen har hos Emirates Airlines plads til op mod 426 passagerer og Emirates brugte flytypen på sin rute mellem Dubai og Københavns Lufthavn frem til december sidste år, hvor man under stort postyr indsatte et Airbus A380-fly.

Ingen Emirates-fly er tidligere styrtet ned eller brudt i brand i luften eller på jorden. Selskabets indtil nu mest alvorlige hændelser var i forbindelse med to lettende fly i Johannesburg og Melbourne i henholdsvis 2004 og 2009. Begge Airbus A340-fly ramte landingslys for enden af banerne. Flyene kom i luften, men vendte om og foretog sikkerhedslandinger i de lufthavne, som de var lettet fra.

 

 

Relaterede artikler:

Flyulykke i San Francisco Airport

Her er verdens sikreste flyselskaber

x

Læs Også

A380-turbulens kastede business jet rundt

Turbulens fra et Airbus A380 fly fik business jet til at rulle rundt, miste kraften på begge motorer og falde mere end 3.000 meter.

Emirates opgraderer sky-bar og rutenet

Sydøstasien er målet for ny Emirates-rute, idet selskabet vil flyve fra Dubai til Cambodjas hovedstad Phnom Penh via Yangon i Burma

Københavns Lufthavn er testcenter for Emirates

Emirates har valgt Københavns Lufthavn sammen med Chicago O´Hare til at være testcenter for innovativ teknologi for flyvninger i vintervejr.

Her er verdens største lufthavne i 2016

Amsterdam-Schiphol har sammen med to asiatiske lufthavne haft den største passagervækst i 2016, men London er stadig verdens største lufthavnsby.

Emirates overvejer at anskaffe mindre fly

Airbus A320 eller Boeing 737 kan fremover blive en del af Emirates-flåden, afslører Dubai-selskabets koncernchef.

SWISS-fly strandet i Arktisk Canada

I omkring seks døgn har et Swiss-fly været strandet i en lille canadisk lufthavn, hvor skolebusser har været i sving for at kunne håndtere flyets mange passagerer.