Securitychef Johnnie Müller får overrakt Skytrax-prisen 2017 som verdens bedste lufthavn til sikkerhedskontrol.

Hæder til danske lufthavne

Både Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn høstede anerkendelse, da Skytrax tirsdag aften uddelte priser ved World Airport Awards i Amsterdam.

Hvert år vurderer millioner af rejsende flere end 550 lufthavne over hele verden i den såkaldte Skytrax-undersøgelse. Tirsdag aften blev priserne for 2017 uddelt, og Københavns Lufthavn kunne rejse tilbage til Danmark med to priser i kufferten, mens Billund Lufthavn opnåede nogle ganske flotte placeringer i sine kategorier.

Først og fremmest blev Københavns Lufthavn hædret med prisen som “Nordeuropas bedste lufthavn”, hvorfor CPH steg til tops igen, efter at Helsinki Lufthavn havde lånt titlen i 2016. Udover at være den bedste lufthavn i Nordeuropa blev Københavns Lufthavn også placeret som nummer 15 på listen over de 100 bedste lufthavne i verden, og i sin kategori med flere end 20 mio. passagerer er CPH nummer fire i verden kun overgået af Zürich Lufthavn, Osaka-Kansai og Vancouver.

Københavns Lufthavn kunne samtidig glæde sig over, at de nordiske konkurrenter blev henvist til placeringer længere nede på listen over verdens bedste lufthavne. Helsinki Lufthavn fik en placering som nummer 17, mens Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda blev henvist til placeringer som nummer 59 og 62.

”De rejsendes oplevelse er alfa og omega for en lufthavn, og derfor glæder det mig utrolig meget, at det netop er de rejsende, der giver os denne fornemme placering som den bedste lufthavn i Nordeuropa. Vi har som mål at være Nordeuropas foretrukne lufthavn, og denne pris er med til at vise, at vi er godt på vej”, siger Thomas Woldbye.

Bedst i verden til sikkerhed
Udover at være Nordeuropas bedste lufthavn fik CPH også prisen som den bedste i verden for sin sikkerhedskontrol. Den pris blev hentet hjem ved at overhale flere ledende lufthavne i Asien og Europa.

”Det er en pris, som vi er ekstremt stolte af. Vi ved, at oplevelsen af sikkerhedskontrollen er noget af det vigtigste for de rejsende, og derfor har vi et stort fokus på både at sikre en positiv oplevelse. Vi havde i løbet af 2016 udfordringer med ventetider, men en jætteindsats fra særligt medarbejderne i Security har været med til at vende billedet og prisen fra Skytrax er i høj grad en anerkendelse til medarbejderne for deres indsats,” lyder det fra CPH-direktøren.

Femtebedste mindre lufthavn i verden
Billund Lufthavn, der er Danmarks næststørste lufthavn, ligger også godt til ved de rejsendes anmeldelser af de mindre lufthavne. I kategorien bedste regionale lufthavne i Europa, kom Billund Lufthavn ind på en sjetteplads kun overgået af blandt andet Porto, Düsseldorf, London City, Køln-Bonn og Hamborg.

I kategorien med verdens bedste lufthavne med under fem mio. passagerer fik Billund Lufthavn samtidig en fornem femteplads. Vinderen i kategorien var London City Airport efterfulgt af Halifax, Guayaquil (Ecuador) og Baku (Aserbajdsjan). Endelig er Billund Lufthavn placeret som den 82. bedste lufthavn i verden.

Skytrax-priserne uddeles på baggrund af flere end 13 millioner spørgeskemaer, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere flere end 550 lufthavne over hele verden.

Skytrax’ World Airport Survey anerkendes bredt som en af branchens førende benchmarks. Den vurderer 550 lufthavne over hele verden, og er baseret på spørgeskemaer udfyldt af rejsende. Undersøgelserne er gennemført fra juli 2016 til februar 2017 og er baseret på 13,82 mio. spørgeskemabesvarelser med spørgsmål om alt fra check-in, ankomst, transfer, shopping, security, paskontrol og afgang. Skytrax er uafhængig af de undersøgte lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Singapore Changi fortsat verdens bedste lufthavn

CPH igen Europas mest effektive lufthavn

To danske lufthavne i verdens top 100

x

Læs Også

Norwegian udsætter langruteoffensiv i CPH

De skandinaviske regeringer har ikke kunnet forhandle en ny luftfartsaftale med Rusland på plads, og derfor må Norwegian udsætte planlagte Asien-ruter fra Københavns Lufthavn.

Oslo Lufthavn kan overhale CPH i 2018

Hvis vækstraterne for 2017 i de skandinaviske lufthavne fortsætter uændret i 2018, kan Københavns Lufthavn ikke længere kalde sig Nordens største lufthavn.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Transfertrafikken i CPH i frit fald

I oktober var der 12,7 procent færre transferpassagerer i Københavns Lufthavn, og år til dato har CPH mistet næsten 200.000 passagerer i dette segment.

Aviator åbner ny lounge i Københavns Lufthavn

Atelier Relaxium er navnet på en ny lounge i CPH, som handlingselskabet Aviator åbner senere på måneden.

Russere bekræfter ankomst til CPH

Det russiske flyselskab S7 Airlines har søgt om landingstilladelser i Københavns Lufthavn og vil snart åbne for bookinger på en rute mellem Sankt Petersborg og CPH.