Securitychef Johnnie Müller får overrakt Skytrax-prisen 2017 som verdens bedste lufthavn til sikkerhedskontrol.

Hæder til danske lufthavne

Både Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn høstede anerkendelse, da Skytrax tirsdag aften uddelte priser ved World Airport Awards i Amsterdam.

Hvert år vurderer millioner af rejsende flere end 550 lufthavne over hele verden i den såkaldte Skytrax-undersøgelse. Tirsdag aften blev priserne for 2017 uddelt, og Københavns Lufthavn kunne rejse tilbage til Danmark med to priser i kufferten, mens Billund Lufthavn opnåede nogle ganske flotte placeringer i sine kategorier.

Først og fremmest blev Københavns Lufthavn hædret med prisen som “Nordeuropas bedste lufthavn”, hvorfor CPH steg til tops igen, efter at Helsinki Lufthavn havde lånt titlen i 2016. Udover at være den bedste lufthavn i Nordeuropa blev Københavns Lufthavn også placeret som nummer 15 på listen over de 100 bedste lufthavne i verden, og i sin kategori med flere end 20 mio. passagerer er CPH nummer fire i verden kun overgået af Zürich Lufthavn, Osaka-Kansai og Vancouver.

Københavns Lufthavn kunne samtidig glæde sig over, at de nordiske konkurrenter blev henvist til placeringer længere nede på listen over verdens bedste lufthavne. Helsinki Lufthavn fik en placering som nummer 17, mens Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda blev henvist til placeringer som nummer 59 og 62.

”De rejsendes oplevelse er alfa og omega for en lufthavn, og derfor glæder det mig utrolig meget, at det netop er de rejsende, der giver os denne fornemme placering som den bedste lufthavn i Nordeuropa. Vi har som mål at være Nordeuropas foretrukne lufthavn, og denne pris er med til at vise, at vi er godt på vej”, siger Thomas Woldbye.

Bedst i verden til sikkerhed
Udover at være Nordeuropas bedste lufthavn fik CPH også prisen som den bedste i verden for sin sikkerhedskontrol. Den pris blev hentet hjem ved at overhale flere ledende lufthavne i Asien og Europa.

”Det er en pris, som vi er ekstremt stolte af. Vi ved, at oplevelsen af sikkerhedskontrollen er noget af det vigtigste for de rejsende, og derfor har vi et stort fokus på både at sikre en positiv oplevelse. Vi havde i løbet af 2016 udfordringer med ventetider, men en jætteindsats fra særligt medarbejderne i Security har været med til at vende billedet og prisen fra Skytrax er i høj grad en anerkendelse til medarbejderne for deres indsats,” lyder det fra CPH-direktøren.

Femtebedste mindre lufthavn i verden
Billund Lufthavn, der er Danmarks næststørste lufthavn, ligger også godt til ved de rejsendes anmeldelser af de mindre lufthavne. I kategorien bedste regionale lufthavne i Europa, kom Billund Lufthavn ind på en sjetteplads kun overgået af blandt andet Porto, Düsseldorf, London City, Køln-Bonn og Hamborg.

I kategorien med verdens bedste lufthavne med under fem mio. passagerer fik Billund Lufthavn samtidig en fornem femteplads. Vinderen i kategorien var London City Airport efterfulgt af Halifax, Guayaquil (Ecuador) og Baku (Aserbajdsjan). Endelig er Billund Lufthavn placeret som den 82. bedste lufthavn i verden.

Skytrax-priserne uddeles på baggrund af flere end 13 millioner spørgeskemaer, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere flere end 550 lufthavne over hele verden.

Skytrax’ World Airport Survey anerkendes bredt som en af branchens førende benchmarks. Den vurderer 550 lufthavne over hele verden, og er baseret på spørgeskemaer udfyldt af rejsende. Undersøgelserne er gennemført fra juli 2016 til februar 2017 og er baseret på 13,82 mio. spørgeskemabesvarelser med spørgsmål om alt fra check-in, ankomst, transfer, shopping, security, paskontrol og afgang. Skytrax er uafhængig af de undersøgte lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Singapore Changi fortsat verdens bedste lufthavn

CPH igen Europas mest effektive lufthavn

To danske lufthavne i verdens top 100

x

Læs Også

Europa-trafik gået i stå i CPH

London-trafikken går tilbage og Europa-trafikken står generelt i stampe i Københavns Lufthavn i august.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.

Brancheforening: Husk provinsen i CPH-regulering

Trafikstyrelsen skal huske at have provinsen i sit arbejde med de nye regler om Københavns Lufthavn, som er i høring netop nu. Det mener brancheforening.

SAS: CPH har tilgodeset lavprisflyselskaber

Københavns Lufthavn lancerer i disse dage en ny rabatmodel, og SAS mener, at de hidtidige rabatmodeller har forfordelt lavprisoperatører.