Securitychef Johnnie Müller får overrakt Skytrax-prisen 2017 som verdens bedste lufthavn til sikkerhedskontrol.

Hæder til danske lufthavne

Både Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn høstede anerkendelse, da Skytrax tirsdag aften uddelte priser ved World Airport Awards i Amsterdam.

Hvert år vurderer millioner af rejsende flere end 550 lufthavne over hele verden i den såkaldte Skytrax-undersøgelse. Tirsdag aften blev priserne for 2017 uddelt, og Københavns Lufthavn kunne rejse tilbage til Danmark med to priser i kufferten, mens Billund Lufthavn opnåede nogle ganske flotte placeringer i sine kategorier.

Først og fremmest blev Københavns Lufthavn hædret med prisen som “Nordeuropas bedste lufthavn”, hvorfor CPH steg til tops igen, efter at Helsinki Lufthavn havde lånt titlen i 2016. Udover at være den bedste lufthavn i Nordeuropa blev Københavns Lufthavn også placeret som nummer 15 på listen over de 100 bedste lufthavne i verden, og i sin kategori med flere end 20 mio. passagerer er CPH nummer fire i verden kun overgået af Zürich Lufthavn, Osaka-Kansai og Vancouver.

Københavns Lufthavn kunne samtidig glæde sig over, at de nordiske konkurrenter blev henvist til placeringer længere nede på listen over verdens bedste lufthavne. Helsinki Lufthavn fik en placering som nummer 17, mens Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda blev henvist til placeringer som nummer 59 og 62.

”De rejsendes oplevelse er alfa og omega for en lufthavn, og derfor glæder det mig utrolig meget, at det netop er de rejsende, der giver os denne fornemme placering som den bedste lufthavn i Nordeuropa. Vi har som mål at være Nordeuropas foretrukne lufthavn, og denne pris er med til at vise, at vi er godt på vej”, siger Thomas Woldbye.

Bedst i verden til sikkerhed
Udover at være Nordeuropas bedste lufthavn fik CPH også prisen som den bedste i verden for sin sikkerhedskontrol. Den pris blev hentet hjem ved at overhale flere ledende lufthavne i Asien og Europa.

”Det er en pris, som vi er ekstremt stolte af. Vi ved, at oplevelsen af sikkerhedskontrollen er noget af det vigtigste for de rejsende, og derfor har vi et stort fokus på både at sikre en positiv oplevelse. Vi havde i løbet af 2016 udfordringer med ventetider, men en jætteindsats fra særligt medarbejderne i Security har været med til at vende billedet og prisen fra Skytrax er i høj grad en anerkendelse til medarbejderne for deres indsats,” lyder det fra CPH-direktøren.

Femtebedste mindre lufthavn i verden
Billund Lufthavn, der er Danmarks næststørste lufthavn, ligger også godt til ved de rejsendes anmeldelser af de mindre lufthavne. I kategorien bedste regionale lufthavne i Europa, kom Billund Lufthavn ind på en sjetteplads kun overgået af blandt andet Porto, Düsseldorf, London City, Køln-Bonn og Hamborg.

I kategorien med verdens bedste lufthavne med under fem mio. passagerer fik Billund Lufthavn samtidig en fornem femteplads. Vinderen i kategorien var London City Airport efterfulgt af Halifax, Guayaquil (Ecuador) og Baku (Aserbajdsjan). Endelig er Billund Lufthavn placeret som den 82. bedste lufthavn i verden.

Skytrax-priserne uddeles på baggrund af flere end 13 millioner spørgeskemaer, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere flere end 550 lufthavne over hele verden.

Skytrax’ World Airport Survey anerkendes bredt som en af branchens førende benchmarks. Den vurderer 550 lufthavne over hele verden, og er baseret på spørgeskemaer udfyldt af rejsende. Undersøgelserne er gennemført fra juli 2016 til februar 2017 og er baseret på 13,82 mio. spørgeskemabesvarelser med spørgsmål om alt fra check-in, ankomst, transfer, shopping, security, paskontrol og afgang. Skytrax er uafhængig af de undersøgte lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Singapore Changi fortsat verdens bedste lufthavn

CPH igen Europas mest effektive lufthavn

To danske lufthavne i verdens top 100

x

Læs Også

Minister støtter SAS i takststrid med CPH

Transportminister OIe Birk Olesen stiller sig på SAS og IATA's side i striden om takstniveauet i Københavns Lufthavn.

Naviair-advarsler om forkortet tværbane

At bruge en forkortet tværbane i CPH er ikke så problemfrit, som Københavns Lufthavn vil gøre det til. Det viser et notat fra flyvekontroltjenesten Naviair.

Formand: Billund viser vilje til at vokse butikken

Siden Kjeld Zacho Jørgensen i 2010 tiltrådte som chef i Billund Lufthavn er der skabt et samlet overskud på 180 mio. kroner, og det skyldes vilje til vækst, mener bestyrelsesformanden.

Resumé: Ugen i luftfartsbranchen

Københavns Lufthavn er udfordret af de skandinaviske konkurrenter, mens man i Billund håber på den første langdistancerute til lufthavnen i 2019.

Skærpet grænsekontrol giver frygt for kaos i CPH

For at undgå kaos, så bør CPH og dansk politi have lang tid til at indføre de nye grænsekontrolregler, som EU-landene netop har vedtaget. Det mener Dansk Luftfart.

Billund: Første langdistancerute i 2019

Billund Lufthavn forventer at kunne præsentere den første langdistancerute med afgang i sommeren 2019. Der arbejdes med destinationer i USA, Asien og Mellemøsten.