(Foto: Morten Lund Madsen)

Helsinki har flest japanske destinationer

Med Finnairs nye rute til millionbyen Fukuoka er Helsinki nu den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Finnair og Helsinki Vantaa-lufthavnen har fundet en niche, som de dyrker intenst. Det handler om at gøre lufthavnen til et af de primære trafikknudepunkter mellem Europa og det nordøstlige Asien. Og nu kan lufthavnen fremover kalde sig den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Det er Finnairs nye ruter mellem Helsinki og Fukuoka, der bringer Helsinki foran lufthavne som Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Amsterdam Schiphol. Finnair flyver fire gange om ugen med Airbus A330-300 på ruten, der blev indviet den 6. maj i år. Finnair er det eneste flyselskab, som flyver direkte mellem Japans sjettestørste by og Europa. Fukuoka har knap tre millioner indbyggere og er beliggende i den sydlige ende af ”Solens Rige”.

Dele med Frankfurt
Helsinkis førsteplads er når man tæller på antallet af byer. Hvis man tæller antallet af lufthavne, så må den finske hovedstadslufthavn stadig dele titlen med Frankfurt-lufthavnen. For hvor Helsinki kun har ruter med Finnair og Japan Airlines til Tokyos Narita-lufthavn, så har Frankfurt også ruter til Tokyos Haneda-lufthavn. Og målt på antallet af ugentlige flyvninger mellem Europa og Japan, så kommer Helsinki kun ind på en femteplads.

Foruden ruterne til Fukuoka og Tokyo-Narita, så har Helsinki også ruter til Nagoya og Osaka. Tokyo-ruten betjenes af både Finnair og Japan Airlines, mens Finnair er alene på de tre øvrige ruter.

Finnair har i alt 19 helårs- og sæsonruter mellem Helsinki og Asien. Flyselskabet drager fordel af at Finland er en time foran resten af Europa. Det betyder, at selskabet kan flyve mellem Helsinki og de fleste asiatiske destinationer på under 24 timer og derfor kun skal bruge et fly per rute. Andre selskaber skal typisk lægge beslag på 1,5 fly per rute til Asien.

 

Relaterede artikler:

Store forventninger til ny Helsinki-rute

Finnair vil kopiere Icelandair-produkt

Finnair åbner to nye ruter til Asien

Vil investere milliardbeløb i Helsinki Lufthavn

x

Læs Også

Star Alliance-selskab får tre nye Norden-ruter

Norden får tre nye ruter til Kroatiens hovedstad, når Croatia Airlines går fra en til fire nordiske ruter.

Stor fransk strejkeuge

Franske flyveledere indleder i dag en fem dage lang strejke og i morgen strejker jordpersonale og piloter hos Air France.

Bravo Tours vil sælge 2.000 rejser til Indien

Bravo Tours præsenterer Indien som nyhed fra København og Billund, og rejsearrangøren har tilsammen købt 4.000 flysæder hos et europæisk flyselskab.

Finnair øger kapacitet på langdistanceruterne

Finnair vil have mere vækst på langdistanceruterne, og det sker ved at sætte flere sæder i A350-flyene samt beholde to A330-fly, der skulle have været udfaset i år.

CPH overhalet af øvrige nordiske hovedstadslufthavne

Københavns Lufthavn havde i januar måned den laveste vækstrate blandt de fem nordiske hovedstadslufthavne.

Finnair øger til Rusland

Mens SAS har reduceret flyvningerne til Rusland, går Finnair den modsatte vej og øger med 13 nye afgange om ugen fra begyndelsen af april.