(Foto: Morten Lund Madsen)

Helsinki har flest japanske destinationer

Med Finnairs nye rute til millionbyen Fukuoka er Helsinki nu den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Finnair og Helsinki Vantaa-lufthavnen har fundet en niche, som de dyrker intenst. Det handler om at gøre lufthavnen til et af de primære trafikknudepunkter mellem Europa og det nordøstlige Asien. Og nu kan lufthavnen fremover kalde sig den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Det er Finnairs nye ruter mellem Helsinki og Fukuoka, der bringer Helsinki foran lufthavne som Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Amsterdam Schiphol. Finnair flyver fire gange om ugen med Airbus A330-300 på ruten, der blev indviet den 6. maj i år. Finnair er det eneste flyselskab, som flyver direkte mellem Japans sjettestørste by og Europa. Fukuoka har knap tre millioner indbyggere og er beliggende i den sydlige ende af ”Solens Rige”.

Dele med Frankfurt
Helsinkis førsteplads er når man tæller på antallet af byer. Hvis man tæller antallet af lufthavne, så må den finske hovedstadslufthavn stadig dele titlen med Frankfurt-lufthavnen. For hvor Helsinki kun har ruter med Finnair og Japan Airlines til Tokyos Narita-lufthavn, så har Frankfurt også ruter til Tokyos Haneda-lufthavn. Og målt på antallet af ugentlige flyvninger mellem Europa og Japan, så kommer Helsinki kun ind på en femteplads.

Foruden ruterne til Fukuoka og Tokyo-Narita, så har Helsinki også ruter til Nagoya og Osaka. Tokyo-ruten betjenes af både Finnair og Japan Airlines, mens Finnair er alene på de tre øvrige ruter.

Finnair har i alt 19 helårs- og sæsonruter mellem Helsinki og Asien. Flyselskabet drager fordel af at Finland er en time foran resten af Europa. Det betyder, at selskabet kan flyve mellem Helsinki og de fleste asiatiske destinationer på under 24 timer og derfor kun skal bruge et fly per rute. Andre selskaber skal typisk lægge beslag på 1,5 fly per rute til Asien.

 

Relaterede artikler:

Store forventninger til ny Helsinki-rute

Finnair vil kopiere Icelandair-produkt

Finnair åbner to nye ruter til Asien

Vil investere milliardbeløb i Helsinki Lufthavn

x

Læs Også

Finnair må suspendere USA-rute som følge af pilotmangel

Finnair må midlertidigt lukke ruten til Miami i fem måneder, da selskabet mangler piloter som følge af et omfattende omskolingsprogram.

Finnair vil ansætte A330-styrmænd fra vikarbureau

Rekrutteringsvirksomheden Rishworth Aviation har fået til opgave at finde et større antal styrmænd til Finnair til brug på A330-fly for en seks måneders periode.

Finnair vil forberede sig på nordeuropæisk konsolidering

Den finske stat bør overveje at ændre ejerstrukturen i Finnair for at undgå en marginalisering, mener selskabets tyske bestyrelsesformand.

CPH slået af nordiske konkurrenter

Mere end 65.000 rejsende kårer Helsinki til verdens bedste lufthavn, mens CPH må se sig henvist til en 25. plads. På ét område er CPH dog med helt i front.

Strejker i tre lande fredag

Jordpersonale i lufthavnene i Helsinki og Berlin nedlægger fredag arbejdet, mens flyveledere i Frankrig fortsat strejker. Finnair, SAS og airberlin har aflyst danske flyvninger.

Star Alliance-selskab får tre nye Norden-ruter

Norden får tre nye ruter til Kroatiens hovedstad, når Croatia Airlines går fra en til fire nordiske ruter.