(Foto: Morten Lund Madsen)

Helsinki har flest japanske destinationer

Med Finnairs nye rute til millionbyen Fukuoka er Helsinki nu den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Finnair og Helsinki Vantaa-lufthavnen har fundet en niche, som de dyrker intenst. Det handler om at gøre lufthavnen til et af de primære trafikknudepunkter mellem Europa og det nordøstlige Asien. Og nu kan lufthavnen fremover kalde sig den europæiske lufthavn med flest destinationer i Japan.

Det er Finnairs nye ruter mellem Helsinki og Fukuoka, der bringer Helsinki foran lufthavne som Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Amsterdam Schiphol. Finnair flyver fire gange om ugen med Airbus A330-300 på ruten, der blev indviet den 6. maj i år. Finnair er det eneste flyselskab, som flyver direkte mellem Japans sjettestørste by og Europa. Fukuoka har knap tre millioner indbyggere og er beliggende i den sydlige ende af ”Solens Rige”.

Dele med Frankfurt
Helsinkis førsteplads er når man tæller på antallet af byer. Hvis man tæller antallet af lufthavne, så må den finske hovedstadslufthavn stadig dele titlen med Frankfurt-lufthavnen. For hvor Helsinki kun har ruter med Finnair og Japan Airlines til Tokyos Narita-lufthavn, så har Frankfurt også ruter til Tokyos Haneda-lufthavn. Og målt på antallet af ugentlige flyvninger mellem Europa og Japan, så kommer Helsinki kun ind på en femteplads.

Foruden ruterne til Fukuoka og Tokyo-Narita, så har Helsinki også ruter til Nagoya og Osaka. Tokyo-ruten betjenes af både Finnair og Japan Airlines, mens Finnair er alene på de tre øvrige ruter.

Finnair har i alt 19 helårs- og sæsonruter mellem Helsinki og Asien. Flyselskabet drager fordel af at Finland er en time foran resten af Europa. Det betyder, at selskabet kan flyve mellem Helsinki og de fleste asiatiske destinationer på under 24 timer og derfor kun skal bruge et fly per rute. Andre selskaber skal typisk lægge beslag på 1,5 fly per rute til Asien.

 

Relaterede artikler:

Store forventninger til ny Helsinki-rute

Finnair vil kopiere Icelandair-produkt

Finnair åbner to nye ruter til Asien

Vil investere milliardbeløb i Helsinki Lufthavn

x

Læs Også

Widerøe klar med første jetruter

Det norske flyselskab Widerøe skal fra maj 2018 for første gang nogensinde operere med jetfly, og de første ruter går til Finland.

Kinesere åbner Helsinki-rute

Et kinesisk lavprisselskab giver til januar Helsinki Vantaa-lufthavnen sin ottende og niende kinesiske destination.

Rusland-aftale sikrer ny Kina-rute

Finnair åbner selskabets sjette rute til det kinesiske fastland, efter at Rusland har givet adgang til flere overflyvninger.

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair kom godt igennem juli, og alene på Asien-ruterne var der en en fremgang på 20 procent, hvilket sikrede flere end 200.000 passagerer på disse ruter.

Overhaler SAS og Norwegian på indtjening

Finnair har præsenteret et halvårsresultat før skat på 548 mio. kroner, og har således klaret sig bedre end SAS og Norwegian, der begge kom ud med store underskud.

Ny Finnair A350 med flere sæder

Finnair har fået leveret det første Airbus A350-fly med 336 sæder, hvilket er 13 procent flere end i de første ni fly af denne type.