Boeing 737-fly fra Transavia.

Hollændere åbner CPH-rute til München

Som led i etableringen af en ny base i Münchens lufthavn vil hollandske Transavia åbne en rute til København.

SAS og Lufthansa får fra 25. marts næste år konkurrence fra lavprisselskabet Transavia på ruten mellem København og München. En rute, hvor de to netværksselskaber i dag er forskånet for konkurrence fra lavprisselskaber.

Transavia annoncerede mandag, at man i marts næste år etablerer en ny base i Münchens Franz Josef Strauss-lufthavn og åbner 16 nye ruter. En af dem bliver en rute til København med fire ugentlige flyvninger på mandage, onsdage, fredage og søndage. I slutningen af maj øges til seks ugentlige flyvninger, så der flyves en gang dagligt alle dage undtagen lørdag.

Der vil dog stadig være et stykke vej op til Lufthansa og SAS’ betjening af ruten. De to selskaber flyver henholdsvis fire og tre gange om dagen mellem København og München.

I solar plexus
Udover en enkel rute til Bruxelles med 12 ugentlige flyvninger, så bliver de øvrige Transavia-ruter fra München til destinationer i Sydeuropa og Nordafrika. Selskabet starter ud med i alt 66 ugentlige flyvninger og øger i slutningen af maj til 77 ugentlige flyvninger med 5-6 fly.

Transavia er ejet af Air France/KLM. Og valget af München vil uden tvivl blive set i Lufthansa-lejren som en direkte krigserklæring fra den fransk-hollandske luftfartskoncern. München er nemlig sammen med Frankfurt am Main Lufthansas to primære trafikknudepunkter, hvorfra langt størstedelen af selskabets langdistancetrafik udgår fra. Det er altså lige midt i Lufthansas solar plexus.

12 ugentlige flyvninger
Transavia har i dag en enkel rute til København fra Eindhoven i Holland med otte ugentlige flyvninger. Fra 4. april næste år skrues yderligere op for blusset på ruten til den hollandske provinsby, der er mest kendt for elektronikgiganten Philips og fodboldholdet PSV Eindhoven. Her vil Transavias Boeing 737-800 fly betjene ruten to gange dagligt på hverdage samt en gang dagligt på lørdage og søndage. I alt 12 ugentlige flyvninger.

Selskabet benytter sammen med easyJet og Ryanair CPH’s særlige lavprisfinger CPH GO, der dermed får lidt mere aktivitet.

x

Læs Også

Første A350 til Lufthansa om en måned

Den 19. december får Lufthansa leveret det første af 25 Airbus A350-900 fly, som vil få premiere på ruter til Delhi og Boston.

Europas bedste lufthavn udvider for 3 mia. kroner

Kort efter indvielsen af en ny terminal gør Europas bedste lufthavn i München igen klar til at stikke spaden i jorden og bygge nyt.

Sun-Air overtager Ryanair-hangar

Danske Sun-Air overtager den hangar, der blev ledig i Billund Lufthavn efter Ryanairs exit i sommer.

Stor vækst efter Ryanair-entré

Passagertallet er i september steget med 28 og 14 procent til to af de destinationer fra CPH, som Ryanair begyndte at flyve til i starten af måneden.

Norwegian-vækst under fjerne himmelstrøg

Norwegian henter især februar måneds passagervækst i Spanien og Caribien samt på langruterne.

Udsigt til mindre Ryanair-nedgang end frygtet

Ryanair forventer at flyve 540.000 passagerer til og fra Billund Lufthavn næste år. Dermed bliver passagernedgangen som følge af sommerens baselukning ikke så stor, som selskabet selv spåede.