Hangar 51 er navnet på IAG's særlige acceleratorprogram, hvor man finder spændende teknologivirksomheder at investere i.

IAG investerer i teknologifirmaer

Efter en lang udvælgelsesproces har IAG valgt at investere i to små teknologifirmaer, der sammen med IAG skal gøre livet lettere for de rejsende.

International Airlines Group (IAG) kaster sig nu ud i at eje andele af teknologivirksomheder. Den europæiske luftfartskoncern, der ejer British Airways, Iberia, Vueling og Aer Lingus, har således købt sig ind i de to små virksomheder Esplorio og Vchain. Virksomheder skal nu med IAG i ryggen arbejde videre med at udvikle deres produkter til gavn for kunderne.

Esplorio har udviklet en app, der automatisk kan skabe indhold ved blandt andet at checke de rejsende ind på de sociale medier, når de ankommer til deres yndlingssteder, spore deres rejseruter og uploade deres billeder til en rejsejournal. Det hele sker uden manuel interaktion. IAG vil tilbyde kunderne adgang til Esplorio’s app og håber det vil give kunderne et rigt indhold, der ikke er tilgængeligt i dag, og kan inspirere til nye fantastiske eventyr.

Vchain’s teknologi tillader kunderne at have kontrol over deres data og hjælper dem med at komme hurtigere gennem lufthavne. Omkring 50 procent af passagererne laver fejl, når de sender passageroplysninger til flyselskaber før deres flyvninger. Oplysningerne skal derefter rettes manuelt i lufthavnen. Vchain har testet en prototype, der automatisk registrerer disse unøjagtigheder og muliggør øjeblikkelige korrektioner online. I løbet af de kommende måneder vil live-testene blive udvidet til et fuldt kommercielt produkt til IAG.

IAG arbejder også med Vchain som en del af IATA’s One Identity-program. Målet er at fremskynde lufthavnsprocesserne ved at bruge biometri og digital godkendelse.

Spillet ind med ideer
De to virksomheder er blevet udvalgt gennem IAG’s såkaldte acceleratorprogram Hangar 51, hvor mere end 450 start-ups og etablerede teknologivirksomheder har spillet ind med deres ideer. Efter en speeddating-seance, hvor virksomhederne havde mulighed for at holde en ”elevatortale” om deres produkt eller teknologi, blev fem virksomheder udvalgt til at tilbringe 10 uger i IAG’s hovedkontor. Her arbejdede de videre med deres projekter i samarbejde med IAG’s eksperter.

Til sidst blev Esplorio og Vchain så udvalgt til at fortsætte samarbejdet med IAG og få økonomisk rygdækning fra IAG.

“Hangar 51 har været en fantastisk mulighed for at arbejde sammen om forretningsudfordringer og kombinere IAGs branchekompetence med opstarternes hurtighed og fleksibilitet. De to virksomheder vi investerer i, har potentialet til at tilføre stor værdi, indhold til vores kunder og driftseffektivitet. Dette har været vores første globale acceleratorprogram, og det vil bestemt ikke være vores sidste,” siger Stephen Scott, IAG’s chef for global innovation.

 

 

Relaterede artikler:

Globalt rejsesamarbejde om ny teknologi

Finnair vil ansætte 70 digitale eksperter

SAS vil gøre det nemmere at finde bonusrejser

x

Læs Også

British Airways tilbyder automatisk boarding

Biometrisk genkendelse er det seneste nye tiltag fra British Airways, der skal give en mere smidig boardingproces.

Investerer 3,5 mia. kroner i Club World

British Airways har igangsat en omfattende opgradering af selskabets produkter med nye lounges, WiFi samt en omfattende investering i langdistanceproduktet i Club World.

Eurowings vil have flere langdistancefly

For at kunne stå sig i konkurrencen med Norwegian og IAG-selskabet Level vil Eurowings anskaffe sig flere langdistancefly.

British Airways vinterlukker ny Sydamerika-rute

British Airways vendte for under et år siden tilbage til Lima i Peru efter 34 års fravær, men allerede til efteråret må det britiske IAG-selskab sætte ruten på pause.

Analytiker: IAG mere oplagt SAS-køber end Lufthansa

Et Lufthansa-køb af SAS har ikke de sidste 12 år været så usandsynligt som nu, vurderer analytiker, der til gengæld ser IAG som oplagt køber.

Et lille eventyr i København

ANMELDELSE: Eventyr-loungen i CPH er som at komme ind i et lille eventyr. Plantebesatte vægge og byens bedste udsigt skaber rammerne omkring en rigtig vellykket lounge.