Ryanair Boeing 737MAX 200. (Foto: Boeing)

Kæmpeordre fra Ryanair på ny Boeing 737-version

Boeing kickstarter introduktionen af et nyt medlem af Boeing 737 MAX-familien med en ordre fra Ryanair på 100 fly. Flytypen er målrettet lavprisselskaber.

Når man introducerer en ny vare på markedet gør det bestemt ikke noget, at den første kunde allerede er i hus inden offentligheden og potentielle kunder får noget at vide. Og når varen er et fly målrettet lavprisselskaber, så gør det bestemt heller ikke noget, at den første kunde er et af verdens største og førende lavprisselskab.

Så derfor er den amerikanske flyproducent Boeing uden tvivl glade for at Ryanair allerede har bundet sig til at aftage 100 eksemplarer af den nye version af Boeing 737 MAX-serien, som Boeing mandag løftede sløret for. Ryanair har desuden sikret sig en option på at aftage yderligere 100 fly af typen.

Den nye version, kaldet Boeing 737 MAX 200, vil være baseret på 737 MAX 8, som er grundmodellen i Boeing nye MAX-serie i den populære Boeing 737-familie. Boeing har udviklet 737 MAX 200 som svar på behovene hos de hurtigt voksende lavprisselskaber, der ifølge prognoserne vil tegne sig for 35 procent af mellemdistanceflyflåden i 2033. Mens kernen i mellemdistancemarkedet ifølge Boeing vil forblive omkring 160 sæder, så vil 737 MAX 200 give luftfartsselskaber som Ryanair op til 11 flere sæder at tjene penge på og op til fem procent lavere driftsomkostninger end 737 MAX 8.

Flytypen vil være baseret på MAX 8-skroget, men med en ekstra dør lige bag vingen og ekstra tynde sæder bliver det muligt at presse i alt 200 passagerer ind i Boeing 737 MAX 200-flyet.

520 fly
Aftalen mellem Ryanair og Boeing om levering af de 100 nye fly blev indgået dagen før Ryanair i dag modtager det første af de i alt 180 Boeing 737-800 fly, som selskabet har bestilt til levering frem til og med 2018. Det vil bringe det irske lavprisselskab op på at have 420 Boeing 737-fly. Og når de nye Boeing 737 MAX 200-fly er leveret fra 2019 til 2024 vil selskabet i alt have 520 fly.

Den store flådeudvidelse skal danne grobund for at indfri Ryanairs ambitiøse mål om at vokse fra forventede 82 millioner passagerer i 2014 til 150 mio. passagerer i 2024.

x

Læs Også

Maersk Air-fly startede Ryanair

Ryanair blev startet ved en tilfældighed, fordi danske Maersk Air havde leveret et lille 15-personers fly, som medstifter Tony Ryan ikke vidste. hvad han skulle bruge til.

Ryanair-kaptajn: Det mangler folk på alle niveauer

En dansk Ryanair-kaptajn hævder, at selskabet altid har været underbemandet, og med masser af nye fly på vej, kan det ende galt for Ryanair, hvis der ikke er piloter nok.

FPU vil hjælpe Ryanair-piloter

Flyvebranchens Personale Union opfordrer Ryanair-piloter til at henvende sig, hvis man ønsker hjælp og støtte i forbindelse med det spirende pilotoprør i Ryanair.

Ryanair krisen – dag for dag

Ryanair er havnet i en dyb krise med utilfredse kunder, en faldende aktiekurs, og hånende konkurrenter, og nu breder et spirende pilotoprør sig med lynets hast.

Ryanair skærer ned i København

Ryanair har valgt at annullere opstarten af to nye ruter fra Københavns Lufthavn, og yderligere to ruter er taget ud af det kommende sommertrafikprogram.

Trafikstyrelsen: Vi tilbyder gratis flyklageadgang

Danskerne behøver ikke at betale flyklagevirksomhederne for at søge erstatning hos Ryanair. Klagebehandling foretages helt gratis af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.