Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef hos Swedavia og bestyrelsesmedlem i Aarhus Lufthavn.

Kendt brancheprofil i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn

Ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen fra den svenske lufthavnsoperatør Swedavia træder ind i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn.

Det er slut med borgmestre og politisk udpegede medlemmer i Aarhus Lufthavns bestyrelse. Bestyrelsesformand Torben Boldsen har haft frie hænder til at udpege en ny bestyrelse, og nu er den nye bestyrelse blevet offentliggjort.

Her lader det til, at Aarhus Lufthavn har gjort et regulært scoop ved at tilknytte Ole Wieth Christensen til den ny bestyrelse i Aarhus Lufthavn. Ole Wieth Christensen er en særdeles anerkendt og velrespekteret brancheprofil med solid erfaring om ruteudvikling gennem sit tidligere virke i Københavns Lufthavn og den nuværende ansættelse som ruteudviklingschef hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der driver 10 svenske lufthavne.

“Jeg synes, at henvendelsen var meget spændende. Jeg har nået en alder (43 år, red.), hvor jeg synes at det kunne være udfordrende at beskæftige sig med bestyrelsesarbejde. Opgaven i Aarhus Lufthavn tiltaler mig, og jeg mener, at der må være et større potentiale i Danmarks næststørste by, end vi ser nu,” siger Ole Wieth Christensen til CHECK-IN.dk.

Flere ruter, modernisering og overskud
Den nye bestyrelse består udover bestyrelsesformand Torben Boldsen og Ole Wieth Christensen også af Terje Wammen, der er direktør og medejer i analysevirksomheden Epinion, Ole Bak, som blandt andet er tidligere administrerende direktør i Djursland Bank samt Jens Stausholm, som er stifter og ejer af medievirksomheden JS World Media og har stor erfaring inden for salg og marketing. Endelig fortsætter Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus, i bestyrelsen.

Der ligger tre overordnede mål for den nye lufthavnsbestyrelse. Der skal i første omgang skaffes flere ruter til lufthavnen og udarbejdes en strategi for ombygning og modernisering af lufthavnen. Endelig skal bestyrelsen på længere sigt sørge for, at lufthavnen atter bliver overskudsgivende.

”Det er et stort ansvar, at borgmesteren i Aarhus har bedt mig om at designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, som jeg mener, at en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det er min klare overbevisning, at det nye hold besidder så mange forskellige kompetencer, at bestyrelsen vil være i stand til at give Aarhus Lufthavn et markant løft og drive lufthavnen meget professionelt,” siger bestyrelsesformand Torben Boldsen.

De nye bestyrelse træder sammen første gang den 2. marts, hvor den forventens af godkende den nye forretningsplan, som efterfølgende skal godkendes af EU, så Aarhus Kommune kan igangsætte investeringerne i lufthavnen. Aarhus Lufthavn har Aarhus Kommune som majoritetsaktionær med over 90 procent af aktierne, mens Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune ejer den resterende del.

 

Relaterede artikler:

”Som at skifte fra FC Barcelona til Real Madrid”

Ole Wieth: Vil savne mine kolleger

Erfaren ruteudvikler til Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn vil satse på ruteudvikling

Aarhus Lufthavn skifter bestyrelsesformand

x

Læs Også

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS har netop på et pressemøde i Aarhus Lufthavn præsenteret en markant satsning, der vil betyde, at selskabet årligt vil udbyde 300.000 sæder på i alt syv ruter.

Aarhus Lufthavn: Vi har åremålsaftale med SAS

Aarhus Lufthavns bestyrelsesformand mener ikke, at det er risikabelt at investere i en udvidelse af lufthavnen, før passagererne er der. Lufthavnen har lavet en åremålsaftale med SAS.

75 mio. kroner på vej til Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn har fået bevilget 75 mio. kroner af Aarhus Kommune, så lufthavnen den 1. april næste år er klar til at tage imod omkring en million årlige passagerer.

Udvidet taxa-samarbejde om lufthavnsbetjening

Billund Taxa er blevet tilkoblet et landsdækkende samarbejde med Dantaxi 4x48, hvorfor taxakørsel til de fire største danske lufthavne snart kan bestilles fra én app.

Lufthavnsdirektør har fået mundkurv på

Der er tilsyneladende uoverensstemmelser mellem den administrerende direktør og bestyrelsesformanden i Aarhus Lufthavn. Direktøren har nu fået mundkurv på.

Boldsen: Erhvervslivet ønsker Oslo og Stockholm

Bestyrelsesformand Torben Boldsen fra Aarhus Lufthavn afviser kritik fra Sun-Air. Han mener, at det er erhvervslivet der vil have en anden betjening af Oslo og Stockholm.