KLM øger på Aalborg og København

Som et led i en større nordisk oprustning vil KLM fremover have fire Aalborg-flyvninger året rundt og større kapacitet på sin CPH-rute.

Rejsende fra Aalborg Lufthavn får nu mulighed for at flyve til Amsterdam fire gange om dagen året rundt. I dag flyver KLM fire gange om dagen i sommersæsonen og kun tre gange dagligt i vinterprogrammet. Men det ændrer sig nu, da det hollandske flyselskab vil lade den fjerde daglige forbindelse blive året rundt. Den blev indført i marts sidste år.

Ændringen er en del af en større udvidelse af Air France-KLM’s aktiviteter i Norden i løbet af efteråret og vinteren. I Danmark vil KLM indsætte større fly på flere af sine seks daglige flyvninger mellem København og Amsterdam, mens Billund-ruten forbliver uændret hvad angår kapacitet og frekvenser med fem daglige forbindelser til Amsterdam med Embraer E170 og E190-fly.

Sammen med søsterselskaber Air France vil KLM fremover kunne tilbyde i alt 154 afgange per uge fra henholdsvis Aalborg, Billund og København til selskabernes trafikknudepunkter i Paris Charles de Gaulle og Amsterdam Schiphol.

Norden er højt prioriteret
I Sverige øges antallet til 133 afgange per uge til Amsterdam. I Sverige flyver KLM fra Arlanda, Landvetter og Linköping. I Finland udvider KLM desuden med en ekstra afgang og tilbyder dermed fire daglige afgange fra Helsinki til Amsterdam.

Ved udgangen af året øger Air France kapaciteten i Norge på ruten Oslo-Paris (Charles de Gaulle) med de større Airbus-flytyper.

”Når vi øger kapaciteten nu, skyldes det den efterspørgsel vi ser, hvor flere nordboere vælger at flyve med Air France og KLM. Det er et bevis på, at vores investeringer i Norden giver resultat. Vores ambition er, at fortsætte med at tilbyde vores nordiske passagerer mere fleksibilitet og endnu flere muligheder for at flyve med os,” siger Paul Terstegge, der er nordisk chef for Air France og KLM.

Air France og KLM ser en positiv trend på det nordiske marked med et øget antal rejsende, og totalt øger Air France og KLM sin kapacitet med godt 10% i Norden i løbet af vinteren 2017.

”Selvom vi er en stor, international flykoncern, er Norden højt prioriteret og vi tror, at det giver udslag i, at flere nordboere vælger at flyve med os,” pointerer Paul Terstegge.

 

 

Relaterede artikler:

KLM øger fra Aalborg Lufthavn

Aalborg første destination til nyt KLM-fly

Punktligt og rimeligt med KLM til Aalborg

Air France-KLM: Jysk konsolidering i 2016

x

Læs Også

Europa-trafik gået i stå i CPH

London-trafikken går tilbage og Europa-trafikken står generelt i stampe i Københavns Lufthavn i august.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.

Brancheforening: Husk provinsen i CPH-regulering

Trafikstyrelsen skal huske at have provinsen i sit arbejde med de nye regler om Københavns Lufthavn, som er i høring netop nu. Det mener brancheforening.

SAS: CPH har tilgodeset lavprisflyselskaber

Københavns Lufthavn lancerer i disse dage en ny rabatmodel, og SAS mener, at de hidtidige rabatmodeller har forfordelt lavprisoperatører.