Koncernfinansdirektør Frode Foss, (Foto: Norwegian)

Koncerndirektør forlader Norwegian

Finansdirektør Frode E. Foss forlader Norwegian-koncernen efter næsten 15 års ansættelse, og aktiemarkedet reagerede ved at sende Norwegian-aktien otte procent ned.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos må vinke farvel til sin trofaste støtte siden den egentlige etablering af virksomheden den 1. september 2002. Det sker når koncernfinansdirektør Frode E. Foss forlader Norwegian efter i 15 år at have varetaget hvervet som finansdirektør i et flyselskab, der om noget har opnået global succes.

Dermed har Bjørn Kjos mistet de to nærmeste medarbejdere siden etableringen i 2002. I maj 2012 valgte tidligere kommerciel direktør Daniel Skjeldam nemlig at forlade Norwegian til fordel en stilling som administrerende direktør i rederiet Hurtigruten.

“Jeg er meget taknemmelig for det arbejde, som Frode Foss har gjort for Norwegian gennem alle disse år. Har har ydet en stor indsats for Norwegian siden selskabet blev etableret, og det er forståeligt, at han efter 15 år som finansdirektør vil hellige sig andre opgaver,” udtaler Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

“En fantastisk rejse”
Frode E. Foss har en master i virksomhedsledelse og en master i økonomi fra University of Wyoming i USA. Han blev autoriseret finansanalytiker (CFA) i 2002 og havde otte års erfaring som revisions- og ledelseskonsulent hos Arthur Andersen og Ernst & Young, før han blev ansat hos Norwegian. Udover rollen som koncernfinansdirektør har Frode E. Foss også været medlem af bestyrelsen i Norwegian Finance Holding ASA (Bank Norwegian, red.)

“Det har været en fantastisk rejse, og jeg er taknemmelig for, at Bjørn Kjos lod mig tage del i at bygge virksomheden op til, hvad den er i dag. Nu er tiden kommet, hvor jeg vil søge nye udfordringer. Jeg ønsker Norwegian alt det bedste fremover,” lyder afskedsordene fra Frode E. Foss.

Indtil videre er Tore Østby konstitueret som finansdirektør. Tore Østby blev ansat som chef for investor relations i Norwegian i oktober 2014 og har en fortid fra forskellige investeringsbanker i den finansielle sektor. Den uddannelsesmæssige baggrund er en bachelor i økonomi fra Handelshøjskolen i Oslo samt autoriseret finansanalytiker (AFA).

Markant kursfald
Meddelelsen om, at Norwegians koncernfinansdirektør fratræder, kom samtidig med offentliggørelsen af trafiktallene for juni måned. Her kunne der konstateres et fald i yielden på seks procent samt en belægningsprocent, der var et halvt procentpoint lavere end sidste år. Disse to nyheder påvirkede handelsen med Norwegian-aktierne på Oslo Børs, hvor dagen sluttede med et samlet faldt på 7,75 procent.

“Når en finansdirektør fratræder skaber det usikkerhed, og det kommer oveni trafiktallene for juni,” siger Hans-Martin Lee Ludvigsen, aktieanalytiker ved Swedbank, til nyhedsbureauet Reuters.

 

Relaterede artikler:

Topdirektør forlader Norwegian

x

Læs Også

Norwegian bagud med at indføre sikkerhedskrav

Norwegian kæmper med at få de nye krav om interviews af USA-passagerer op at køre i CPH og to andre lufthavne. Andre selskaber har de nye procedurer på plads.

Norwegian-vækst svækker indtjeningen

Norwegians massive globale vækst sætter sine spor i regnskabet, hvor indtjeningen er i bakgear med stigende enhedsomkostninger og lavere indtægter per passager.

CPH har færrest Norwegian-langdistanceafgange

Norwegian sæsonlukker endnu en langdistancerute fra Københavns Lufthavn, der nu er nede på 12 ud af samlet 131 ugentlige afgange med langdistancefly fra Europa.

Norwegian: Uacceptabel håndtering af bagage

En privat videooptagelse fra Oslo Lufthavn viser lastearbejdere fra handlingselskabet Menzies Aviation smide rundt med håndbagage, der skal i lastrummet på et Norwegian-fly.

Ny hæder til Norwegian

Norwegian er i London blev kåret som årets flyselskab ved det anerkendte CAPA Global Aviation Summit.

Norwegian og Ryanair har stoppet drøftelser

Billet- og bookingsamarbejdet mellem Norwegian og Ryanair bliver ikke til noget. Forholdet mellem de to selskaber er kølnet betydeligt.