Koncernfinansdirektør Frode Foss, (Foto: Norwegian)

Koncerndirektør forlader Norwegian

Finansdirektør Frode E. Foss forlader Norwegian-koncernen efter næsten 15 års ansættelse, og aktiemarkedet reagerede ved at sende Norwegian-aktien otte procent ned.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos må vinke farvel til sin trofaste støtte siden den egentlige etablering af virksomheden den 1. september 2002. Det sker når koncernfinansdirektør Frode E. Foss forlader Norwegian efter i 15 år at have varetaget hvervet som finansdirektør i et flyselskab, der om noget har opnået global succes.

Dermed har Bjørn Kjos mistet de to nærmeste medarbejdere siden etableringen i 2002. I maj 2012 valgte tidligere kommerciel direktør Daniel Skjeldam nemlig at forlade Norwegian til fordel en stilling som administrerende direktør i rederiet Hurtigruten.

“Jeg er meget taknemmelig for det arbejde, som Frode Foss har gjort for Norwegian gennem alle disse år. Har har ydet en stor indsats for Norwegian siden selskabet blev etableret, og det er forståeligt, at han efter 15 år som finansdirektør vil hellige sig andre opgaver,” udtaler Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

“En fantastisk rejse”
Frode E. Foss har en master i virksomhedsledelse og en master i økonomi fra University of Wyoming i USA. Han blev autoriseret finansanalytiker (CFA) i 2002 og havde otte års erfaring som revisions- og ledelseskonsulent hos Arthur Andersen og Ernst & Young, før han blev ansat hos Norwegian. Udover rollen som koncernfinansdirektør har Frode E. Foss også været medlem af bestyrelsen i Norwegian Finance Holding ASA (Bank Norwegian, red.)

“Det har været en fantastisk rejse, og jeg er taknemmelig for, at Bjørn Kjos lod mig tage del i at bygge virksomheden op til, hvad den er i dag. Nu er tiden kommet, hvor jeg vil søge nye udfordringer. Jeg ønsker Norwegian alt det bedste fremover,” lyder afskedsordene fra Frode E. Foss.

Indtil videre er Tore Østby konstitueret som finansdirektør. Tore Østby blev ansat som chef for investor relations i Norwegian i oktober 2014 og har en fortid fra forskellige investeringsbanker i den finansielle sektor. Den uddannelsesmæssige baggrund er en bachelor i økonomi fra Handelshøjskolen i Oslo samt autoriseret finansanalytiker (AFA).

Markant kursfald
Meddelelsen om, at Norwegians koncernfinansdirektør fratræder, kom samtidig med offentliggørelsen af trafiktallene for juni måned. Her kunne der konstateres et fald i yielden på seks procent samt en belægningsprocent, der var et halvt procentpoint lavere end sidste år. Disse to nyheder påvirkede handelsen med Norwegian-aktierne på Oslo Børs, hvor dagen sluttede med et samlet faldt på 7,75 procent.

“Når en finansdirektør fratræder skaber det usikkerhed, og det kommer oveni trafiktallene for juni,” siger Hans-Martin Lee Ludvigsen, aktieanalytiker ved Swedbank, til nyhedsbureauet Reuters.

 

Relaterede artikler:

Topdirektør forlader Norwegian

x

Læs Også

Næsten tre millioner flere lavprispassagerer

Europas fire største lavprisflyselskaber fløj med 2,9 mio. flere passagerer i august, og Norwegian var det selskab, der fik færrest nye passagerer.

Norwegian: Vi har taget 140 piloter fra Ryanair

Michael O´Learys dommedagsprofetier om Norwegian kan hænge sammen med, at Ryanair-chefen er ærgerlig over, at Ryanair-piloter flygter til Norwegian.

Ryanair-chef forudser Norwegian-konkurs

Norwegian er i så alvorlige økonomiske problemer, at flyselskabet formentlig ikke eksisterer om et år, hævder Ryanair-chefen Michael O’Leary.

Norwegian søger piloter og stewardesser i Argentina

Norwegian søger personale til sine argentinske baser, mens Eurowings søger 600 piloter og stewardesser samt forbedrer vilkårene for det eksisterende personale.

Stadig flere Los Angeles-flyvninger fra Skandinavien

Interessen for at komme til Los Angeles fra Skandinavien er så stor, at Norwegian indsætter flere vinterfly fra de tre skandinaviske hovedstæder til verdens filmby nummer et.

Norwegians tredje USA-base på vej

Med en ny base på USA's vestkyst og flere flyvninger på adskillige ruter, øger Norwegian sin tilstedeværelse på det amerikanske marked.