Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa flytter langruter til lavprisselskab

Lufthansa flytter betjeningen af to USA-ruter over til datterselskabet Lufthansa CityLine, hvor driftsomkostninger og lønudgifter er lavere.

Lufthansa’s datterselskab, Lufthansa CityLine, overtager senere i år betjeningen af yderligere to af Lufthansa’s langdistanceruter. Det er den eksisterende rute mellem Frankfurt og Atlanta samt den nye rute mellem Frankfurt og San Jose i Californien, som CityLine skal beflyve med Airbus A340-300 fly, som selskabet overtager fra Lufthansa.

Fra den 2. marts frem til 29. oktober vil CityLine betjene Atlanta-ruten dagligt med Airbus A340-300 fly i en særlig ”high density”-udgave med i alt 298 sæder fordelt på tre klasser.

Den planlagte åbning af San Jose-ruten er blevet rykket fra 29. april til 1. juli. Fra den dato vil Lufthansa CityLine fem gange ugentligt med Airbus A340-300 i den samme ”high density”-udgave.

Sidste år overtog Lufthansa CityLine fra Lufthansa betjeningen af en håndfuld langdistanceruter med en stor andel af fritidsrejsende. Det er ruter fra Frankfurt til Cancún i Mexico, Male på Maldiverne, Mauritius, Tampa i USA og Panama City, Panama.

Lavere lønninger
Formålet med overflytningen af langdistanceruter til Lufthansa CityLine er blandt andet at gøre Lufthansa-ruterne mere konkurrencedygtige, da CityLines driftsomkostninger og lønninger er lavere end Lufthansas.

Udover Lufthansa Cityline, så flyver Lufthansa’s andet datterselskab, Eurowings, en række langdistanceruter til Cuba, Den Dominikanske Republik og Thailand.

x

Læs Også

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Airberlin har akut brug for en partner, siger det tyske flyselskabs topchef, der peger på Lufthansa, som en af meget få mulige partnere.

Airbus kan ikke få økonomi i A380

Hvis ikke Airbus får nye A380-ordrer inden årets udgang, vil man sandsynligvis skrue produktionstempoet ned til under et fly om måneden.

Lufthansa vil overtage gældfrit airberlin

Lufthansa er parat til at hjælpe Etihad Airways af med kriseramte airberlin. En gæld på ni mia. kroner i airberlin må Etihad dog selv tage sig af.

Kina skriver luftfartshistorie

Det første store kinesisk producerede passagerfly gennemførte i dag en succesfuld testflyvning fra Shanghai-Pudong lufthavnen. Nu er Comac klar til at udfordre Boeing og Airbus.

Lufthansa og Frankfurt atter på talefod

For bare få måneder siden truede Lufthansa Gruppen med at fjerne ruter fra Frankfurt Lufthavn. Nu er forholdet mellem lufthavnen og dets største bruger blevet bedre.

Alitalia sat under administration

En særlig kommissær har fået 180 dage til at få ryddet op i Alitalia. Imens stiller den italienske regering med milliardlån til at sikre driften.