Lufthansa opgiver japansk satsning

Den 1. juni skulle Lufthansa have etableret en ny rute fra Düsseldorf til Tokyo med seks ugentlige afgange. Men Lufthansa har nu opgivet den store satnsing, der blev annononceret i oktober måned sidste år.

Trods massiv opbakning fra det lokale industri- og handelskammer samt en stor befolkningsgruppe af japansk herkomst i Ruhr-området er Lufthansa blevet tvunget til at opgive en større japansk satsning.

Det var meningen, at det tyske luftfartsselskab fra den 1. juni skulle have etableret en rute fra Düsseldorf til den japanske hovedstad Tokyo med seks ugentlige afgange.

Ruten og den storstilede satsning blev annonceret i november måned sidste år.Samtidig var det hensigten at stationere et fjerde langtrækkende basefly i Düsseldorf i forbindelse med opgraderring aflangruteflåden i Ruhr-lufthavnen fra Airbus A330 til Airbus A340.

Ruten til Tokyoog planerne om opgradering aflangdistanceflåden i Düsseldorf International Airport er nu skrinlagt.

Vil forsøge i 2013
IfølgeNeue Ruhr/Neue Rhein Zeitunger beslutningen omat opgive ruten tagetmed baggrund i svage bookingtal.I et brev til medarbejderne hos Lufthansa i Düsseldorf understreger selskabet, at man vil forsøge at realisere planerne i 2013.

Med Lufthansa beslutning må Düsseldorf International Airport vinke farvel til omkring 100.000 interkontinentale flypassagerer, idet den udbudte årlige sædekapacitet på Düsseldorf-Tokyo ruten var planlagt til 135.000 flysæder.

Düsseldorf International Airport er Europas 20. største lufthavn med 20,3 mio. passagerer i 2011. Det var lidt færre end Københavns Lufthavn, der med 22,7 mio. passagerer sidste år havde en placering som nr. 16 på den europæiske rangliste.

Selvom ruten fra Düsseldorf til Tokyo ikke bliver en realitet i første omgang, er der stadig masser af muligheder for at flyve til Tokyo med Lufthansa.

I forvejen flyverselskabet dagligt fra Frankfurt til Tokyo med Airbus A380 megajumboen samt dagligt fra München til Tokyo med Airbus A340-300. Herudover flyver Lufthansa i code-share med japanske ANA All Nippon Airways på dette selskabs daglige afgange fra Tokyo til Frankfurt og München.

Læs også:

Lufthansa i stor japansk satsning

x

Læs Også

Ny metode til at forudsige turbulens

En ny målemetode skal gøre det lettere for Lufthansa piloter at forudsige turbulens, så man kan tilrettelægge en mere behagelig flyvning for besætning og passagerer.

Eurowings vil have flere langdistancefly

For at kunne stå sig i konkurrencen med Norwegian og IAG-selskabet Level vil Eurowings anskaffe sig flere langdistancefly.

Analytiker: IAG mere oplagt SAS-køber end Lufthansa

Et Lufthansa-køb af SAS har ikke de sidste 12 år været så usandsynligt som nu, vurderer analytiker, der til gengæld ser IAG som oplagt køber.

Lufthansa-selskab overtager charterflyselskab

Charterarrangøren Thomas Cook afvikler sit belgiske flyselskab og overfører to fly og 160 ansatte til Lufthansa-selskabet Brussels Airlines.

Sjette store Lufthansa-samarbejde i Asien

Lufthansa Gruppen fortsætter med at indgå codeshare-samarbejder med selskaber udenfor Star Alliance.

Eurowings til Sydafrika før Norwegian

Med to nye ruter når Lufthansas lavprisselskab at indtage Sydafrika før Norwegian, der tidligere har luftet planer om ruter fra Europa.