Administrerende direktør i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg.

Lufthavnsdirektør har fået mundkurv på

Der er tilsyneladende uoverensstemmelser mellem den administrerende direktør og bestyrelsesformanden i Aarhus Lufthavn. Direktøren har nu fået mundkurv på.

Aarhus Lufthavn kunne i sidste uge offentliggøre et nyt strategisk samarbejde med SAS, der vil etablere “et stort antal” nye ruter fra den østjyske lufthavn. I den ledsagende pressemeddelelse var der udtalelse fra koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS, borgmester Jacob Bundsgaard (S) fra Aarhus Kommune samt lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen.

Der var intet aftryk fra lufthavnens administrerende direktør Peter Høgsberg, og det var da heller ikke muligt at få en kommentar fra lufthavnsdirektøren til den nye opsigtsvækkende aftale. Her blev der henvist til bestyrelsesformanden, og det er der også blevet flere gange siden ved forespørgsel om kommentarer til mere dagligdags emner om passagertal og ruteudvikling.

“Ingen kommentarer. Jeg bliver nødt til at henvise til bestyrelsesformand Torben Boldsen,” er den korte besked fra administerende direktør Peter Høgsberg, der ikke har ry for at være ordknap.

Spørger man derimod Torben Boldsen om lufthavnsdirektøren har fået mundkurv på, så kommer der en lang pause, hvorefter Torben Boldsen siger. “Lige nu er det mig, der udtaler mig på lufthavnens vegne.”

Det er således tydeligt for alle udenforstående, at der er en midlertidig uoverensstemmelse mellem direktør og bestyrelsesformand i det aktieselskab, der driver Aarhus Lufthavn.

To år som formand
Torben Boldsen blev udpeget som bestyrelsesformand på en generalforsamling i Aarhus Lufthavn A/S den 11. maj 2015. Han er en kendt randrusiansk erhvervsmand, der er uddannet optometrist og i mere end 22 år var direktør for Nyt Syn Randers. Herudover har han i en årrække været bestyrelsesformand for Randers Regnskov samt partner i lokalradioen Radio ABC.

Posten som bestyrelsesformand overtog Torben Boldsen efter finansdirektør Jan Nordstrøm fra slagterivirksomheden Danish Crown.

Da skiftet på formandsposten blev annonceret var det paradoksalt nok administrerende direktør Peter Høgsberg, der var afsender af pressemeddelelsen, og ikke Aarhus Kommune som hovedaktionær.

Peter Høgsberg tiltrådte den 1. juli 2013 som administrerende direktør for Aarhus Lufthavn, hvor han kom fra en tilsvarende stilling i Odense Lufthavn. Lufthavnsdirektøren er kendt for sin særdeles ligefremme og direkte stil, og den er tilsyneladende ikke forenelig med den kommunikationsstrategi, som bestyrelsen har lagt for den kommende tid i den østjyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde

Aarhus Lufthavn tror på ruter til Frankfurt og Amsterdam

Kendt brancheprofil i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn skifter bestyrelsesformand

Aarhus henter lufthavnschef i Odense

x

Læs Også

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

De skandinaviske piloter og kabinepersonalet i SAS mener ikke, at flyselskabet har informeret godt nok om ruteplanerne for det irske selskab, men det afvises af SAS.

SAS skærer ned på rute til Færøerne

I vintertrafikprogrammet frem til den 21. marts 2018 har SAS fjernet omkring 30 procent af kapaciteten på ruten til Færøerne på grund af svagere efterspørgsel.

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Trods rekordvækst i Vágar Lufthavn er Jákup Sverri Kass torsdag fratrådt som lufthavnsdirektør efter gensidig aftale med bestyrelsen.

DAT fløj danske fodboldhelte hjem fra Dublin

Det var Danish Air Transport, der havde fået til opgave at flyve herrelandsholdet ud og hjem fra Dublin, og efter 5-1-sejren var der champagne og tre retters menu på MD83-flyet.

Norwegian udsætter langruteoffensiv i CPH

De skandinaviske regeringer har ikke kunnet forhandle en ny luftfartsaftale med Rusland på plads, og derfor må Norwegian udsætte planlagte Asien-ruter fra Københavns Lufthavn.