(Foto: Morten Lund Madsen)

Milepæl for Norwegians langruter i CPH

Efter godt to år med langdistanceflyvninger til og fra Københavns Lufthavn gik passager nummer 500.000 ombord på Norwegian-flyet til Las Vegas.

En halv million passagerer på de første godt to år. Det blev tirsdag en realitet for Norwegian og selskabets langruteflyvninger til og fra Københavns Lufthavn. Passager nummer 500.000 var danske Jens Reffstrup, der sammen med sin partner Louise Neimann og datteren Marie Reffstrup var på vej til Las Vegas tirsdag formiddag med på DY7105.

I november 2013 havde Norwegian sin første oversøiske flyvning fra København. Her gik turen gik til Fort Lauderdale, Florida. I dag har flyselskabet i alt ni ruter til USA og Asien og i alt 24 langdistanceflyvninger ugentligt til og fra Københavns Lufthavn.

”Det er en milepæl for Norwegian, at vi har haft 500.000 langdistancepassagerer igennem Københavns Lufthavn. Vi har løbende ekspanderet vores rutetilbud, så vi i dag har ni ruter til USA og Asien, og vi er meget tilfredse med den modtagelse, de har fået. Vi har haft stopfyldte fly fra København, så det er tydeligt at se, at danskerne sætter pris på komfortable flyvninger til en lav pris,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

”Med en flybestilling på knap 40 787 Dreamlinere, kommer Norwegian til at være den klart største langdistanceoperatør i Skandinavien, og vi bevæger os op i en liga med nogle af de helt store, internationale flyselskaber. Norwegian kommer til at åbne mange spændende direkte ruter i fremtiden til kontinenter og destinationer som i dag er uservicerede,” fastslår Thomas Ramdahl.

Norwegians langruter fra CPH:
New York (JFK): Tre ugentlige afgange i vinterprogrammet/fire ugentlige afgange i sommerprogrammet

Los Angeles (LAX): To ugentlige afgange i vinterprogrammet/tre ugentlige i sommerprogrammet.

Fort Lauderdale (FLL): To ugentlige afgange

Las Vegas (LAS): En ugentlig afgang

Orlando (MCO): En ugentlig afgang

Skt. Croix (STX): En ugentlig afgang

Puerto Rico (SJU): En ugentlig afgang

Bangkok (BKK): To ugentlige i vinterprogrammet/en ugentlig afgang i sommerprogrammet

Boston (BOS): En ugentlig afgang (fra maj 2016)

Foto: Morten Lund Madsen

x

Læs Også

Udvidet paskontrol kom godt fra start

Københavns Lufthavn, Politiet og passagererne var godt forberedte, og derfor skabte den udvidede paskontrol ikke de frygtede lange køer ved opstarten i weekenden.

Flyselskaber: SAS skal ikke styre takstforhandlinger

Ryanair og flere andre udenlandske flyselskaber skriver i et høringssvar til Trafikstyrelsen, at man er modstander af, at SAS kan få vetoret i takstforhandlingerne med CPH.

Politiet: Det går ikke fuldstændig galt med skærpet paskontrol

Politiet i Københavns Lufthavn afviser dommedagsprofetierne om meget lange køer og kaos, når paskontrollen til og fra non-Schengen lande skærpes fra 7. oktober.

Emirates øger til Stockholm

Til december øger Emirates antallet af ugentlige afgange mellem Dubai og Stockholm. Til gengæld må Stockholm skyde en hvid pil efter Airbus A380.

600 ugentlige indenrigsflyvninger skal frem i lyset

En storstilet kampagnet under navnet Danmarks Lufthavne er klar til at blive skudt i gang, og det skal øge kendskabet til de flere end 600 ugentlige indenrigsflyvninger.

CPH har succes med langdistanceruter

Passagervæksten i Københavns Lufthavn har siden årtusindeskiftet været størst i det interkontinentale segment, og i 2017 ventes 2,3 mio. interkontinentale passagerer i CPH.