Mistænker Ryanair for at snyde med sædetildeling

Igennem de seneste par uger har mange irske kunder oplevet, at de får tildelt sæder tilfældige steder i kabinen i forhold til de rejseledsagere, der er booket samtidigt.

Er Ryanair begyndt bevidst at placere passagerer, der rejser sammen men ikke har betalt ekstra for at reservere sæder ved siden af hinanden, forskellige steder i flyene for at få dem til at betale for sædereservation næste gang de flyver med selskabet? Det spørgsmålet har adskillige irske flyrejsende stillet sig selv de seneste to uger.

Her har faste Ryanair-rejsende nemlig oplevet, at rejsende på samme reservation ikke længere bliver placeret ved siden af hinanden, sådan som det tidligere har været tilfældet. Og selvom de rejsende checker ind til deres fly så tidligt som det er muligt og der er mange ledige sæder, så bliver de alligevel placeret vidt forskellige steder i flyet.

Hvis de vil sidde ved siden af hinanden, så er de partout nødt til at betale for det. Priserne for at reservere sæder starter omkring 15 kroner og stiger i takt med hvor sæderne er i flyet og hvor lang tid der er til afgangstidspunktet.

Ledige sæder lige ved siden af
Adskillige Ryanair-rejsende har bemærket ændringen og er gået til avisen Irish Times, der viderebringer en hel buket af læserberetninger om Ryanair-flyvninger de seneste uger. Om hvordan to forældre med et autistisk barn blev placeret tre forskellige steder og om hvordan en gruppe på tre blev spredt ud over flyet – på trods af ledige sæder lige ved siden af dem.

Ryanair afviser overfor Irish Times at praksis med placering af passagerer har ændret sig. Når passagererne oftere oplever at blive placeret langt fra hinanden end det var tilfældet tidligere, så skyldes det ganske enkelt at der er flere passagerer og dermed færre sæder at allokere til passagerer, der rejser sammen. Ryanair afviser dermed, at der skulle være tale om et bevidst forsøg på at få passagererne til at betale for sædereservationer fremover.

I stedet peger Ryanair på, at passagererne gennem adskillige år er blevet placeret tilfældigt. Det har faktisk været tilfældet siden 2014, da Ryanair indførte muligheden for at reservere et bestemt sæde.

 

Relaterede artikler:

Ryanair er blevet netværksselskab

Ryanair-debut til Rom og retur

Ryanair tilbyder snart sædereservation på alle ruter

Ryanair: Gratis sædereservation til børn

Toiletgebyr hos Ryanair rykker nærmere

Ryanair: Ingen tillæg for at varme maden

x

Læs Også

FPU-ledelse: Frygtede at vi blev overvåget

Den langvarige konflikt mellem FPU og Ryanair i 2015 var psykisk belastende for fagforeningens ledelse, der frygtede at de blev overvåget.

Karatekonge skal sælge Ryanair i Norden

Den 27-årige danske kampsportsekspert Chris Lundshøj er ansat som ny salg- og marketingansvarlig for Ryanair i Norden.

Aarhus Lufthavn mister Eindhoven-rute

Ryanair har været nødsaget til at lukke den nye rute mellem Aarhus og Eindhoven, før den overhovedet er startet op.

London-lufthavns nye togforbindelse vedtaget

Det lokale bystyre har besluttet at bruge næsten to mia. kroner på en jernbaneforbindelse fra London Luton-lufthavnen, hvilket vil halvere transporttiden ind til centrum af London.

Alitalia på køberjagt

15 potentielle købere af Alitalia har fået 26 dage til at tænke sig om og komme med et godt tilbud på det kriseramte flyselskab.

Ryanair mod LO i Arbejdsretten

Et tilbageblik på live-opdateringen fra det historiske maratonmøde mellem Ryanair og LO i Arbejdsretten mandag den 15. juni 2015.