Fort Lauderdale-Hollywood International Airport.

Norwegian med tomme fly fra Florida

Fredagens skudepisode i lufthavnen i Fort Lauderdale betød at to Norwegian-fly måtte lande i Miami, og “evakueringsfly” måtte sendes afsted fra København og Madrid.

Det blev en dyr affære for Norwegian, at en 26-årig mand fredag dræbte fem mennesker og sårede yderligere otte ved en skudepisode i Fort Lauderdale-Hollywood International Airport. Hændelsen fandt sted i ankomstområdet i terminal 2, hvor gerningsmanden efter en flyvning fra Alaska tog en pistol op af sin bagage og skød omkring sig.

På tidspunktet for hændelsen var to af Norwegians Dreaminer-fly på vej fra henholdsvis London og Paris til den amerikanske lufthavn i Florida med samlet op imod 600 passagerer, mens ligeså mange var på vej til lufthavnen i Fort Lauderdale for at rejse tilbage til Europa. Men da Fort Lauderdale-lufthavnen blev lukket efter hændelsen, måtte de to Norwegian-fly omdirigeres til Miami International Airport, der ligger omkring en times kørsel og 50 kilometer længere sydpå.

Boeing 787-9 Dreamliner-flyet (344 sæder, red.) fra London-Gatwick med rutenummer DY7045 var planlagt til at ankomme i Fort Lauderdale kl. 20.00 lokal tid, og kl. 19.59 satte det hjulene på asfalten i den travle Miami-lufthavn. Her skulle flyet returnere kl. 22.00. Den ordinære afgang blev aflyst, og yderligere måtte flyet udsætte afgangen tilbage til London til kl. 00.33, da man måtte vente på en ny frisk samtidig med, at der i løbet af aftenen midlertidigt var indført trafikrestriktioner i den store Florida-lufthavn.

Flyet fra Paris-CDG med rutenummer DY7047 var et Boeing 787-8 Dreamliner (291 sæder, red.), der skulle ankomme i Fort Lauderdale kl. 20.45, og dette fly nåede frem til Miami kl. 20.39. Returflyvningen var planlagt til 22.45, men blev udsat til kl. 00.54 af samme årsager som London-flyet. Begge fly fløj således tomme tilbage mod Europa.

“Evakueringsfly” til Fort Lauderdale
Norwegian valgte således at sende flyene tilbage til Europa så hurtigt at det var muligt, da flyene skulle fortsætte i trafikprogrammet, således at der ikke opstod flere forsinkelser eller aflysninger. Paris-flyet blev lørdag eftermiddag atter sendt afsted over Atlanten med Los Angeles som destination, mens London-flyet måtte tage turen til Orlando. Begge flyvninger blev gennemført med store forsinkelser.

Tilbage i Fort Lauderdale var omkring 600 passagerer, der ikke var kommet afsted på fredagens to flyvninger. Derfor sendte Norwegian lørdag eftermiddag et tomt fly fra portugisike Hi Fly afsted fra Københavns Lufthavn med kurs mod Fort Lauderdale. Det var et A330-200 fly (registrering CS-TFZ, red.) med plads til 330 passagerer, der måtte agere “evakueringsfly” for Norwegian. Dette fly skulle søndag aften bringe passagerer tilbage til London.

Yderligere et tomt fly fra spanske Privilege Style afgik søndag morgen fra Madrid til Fort Lauderdale, hvor det søndag aften skulle bringe de strandede franske rejsende tilbage til Paris. Det blev et Boeing 777-200 fly (registrering EC-MIA, red.) med plads til 299 passagerer.

Samtlige passagerer på de to fly fik forsinket hjemrejsen med op til 48 timer på grund af hændelsen.

 

Relaterede artikler:

Ny Caribien-rute fra Norwegian

Norwegian: Hård konkurrence til Florida

Norwegian forsinker 1.500 Florida-rejsende

Kamp mod tiden for Fort Lauderdale-rute

Fort Lauderdale første Norwegian-destination fra CPH

x

Læs Også

Næsten tre millioner flere lavprispassagerer

Europas fire største lavprisflyselskaber fløj med 2,9 mio. flere passagerer i august, og Norwegian var det selskab, der fik færrest nye passagerer.

Norwegian: Vi har taget 140 piloter fra Ryanair

Michael O´Learys dommedagsprofetier om Norwegian kan hænge sammen med, at Ryanair-chefen er ærgerlig over, at Ryanair-piloter flygter til Norwegian.

Ryanair-chef forudser Norwegian-konkurs

Norwegian er i så alvorlige økonomiske problemer, at flyselskabet formentlig ikke eksisterer om et år, hævder Ryanair-chefen Michael O’Leary.

Norwegian søger piloter og stewardesser i Argentina

Norwegian søger personale til sine argentinske baser, mens Eurowings søger 600 piloter og stewardesser samt forbedrer vilkårene for det eksisterende personale.

Stadig flere Los Angeles-flyvninger fra Skandinavien

Interessen for at komme til Los Angeles fra Skandinavien er så stor, at Norwegian indsætter flere vinterfly fra de tre skandinaviske hovedstæder til verdens filmby nummer et.

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

Da British Airways har begrænsede vækstmuligheder i London Heathrow bruger selskabet London Gatwick til at kunne vokse. Nu med lufthavnens første Canada-rute.