Dette ATR72-600 fly bliver et af de første, som Regional Jet kommer til at operere for SAS. (Foto: Anna Zvereva)

Ny SAS-leverandør skifter navn

Estiske Regional Jet OÜ, der om en måned begynder at flyve for SAS, får et nyt navn, der er mere unikt og bedre signalerer selskabets tilhørsforhold.

Når det estiske flyselskab Regional Jet OÜ fra den 15. august begynder at operere ATR72-600 fly for SAS til og fra blandt andet Københavns Lufthavn, så bliver det ikke under Regional Jet-navnet. Flyselskabet har nemlig valgt at skifte navn til Nordica Regional. Det skriver ch-aviation.

Med det nye navn får selskabet en mere unik identitet, da Regional Jet også betegner en hel kategori af fly – nemlig regionale jetfly som CRJ-serien og Embraer E-familen. Et navn, der også var en anelse misvisende eftersom selskabet skal operere ATR72-turboprop fly for SAS.

Tidligere Cimber-direktør
Nordica Regional-navnet signalerer tydeligt, at selskabet er et datterselskab af det estiske flyselskab Nordica og at det flyver regionale feeder-flyvninger for SAS og polske LOT, ligesom det leverer kapaciteten til Nordica’s egne flyvninger. Flyvningerne for LOT og Nordica gennemføres med CRJ-jetfly.

Nordica ejer 51 procent af selskabet, mens LOT ejer de resterende 49 procent. Den estiske stat ejer Nordica, mens den polske stat har aktiemajoriteten i LOT. Den tidligere direktør for Cimber Sterling, svenskeren Jan Palmér, er idag bestyrelsesformand i Nordica.

Kommer til at overnatte
Regional Jet OÜ/Nordica Regional skal sætte de to første ATR72-600 fly i drift den 15. august og yderligere to skal i sving fra den 3. september. To af flyene skal placeres på en base i Københavns Lufthavn mens andre to fly skal have base i Billund Lufthavn. Herudover har bemandingsselskabet PAS Aviation netop besluttet at etablere en crewbase i Aarhus Lufthavn, hvor flyene ofte kommer til at overnatte. PAS Aviation står for rekruttering og bemanding på vegne af Regional Jet/Nordica Regional.

Aftalen mellem SAS og Regional Jet OÜ løber i seks år, men kan opsiges efter tre år. Den kan udvides til at omfatte flere end de fire fly. Kontrakten afløser den kontrakt, som SAS har haft de sidste fire år med danske Jet Time om operation af op til 11 ATR-fly. En operation, som har givet Jet Time stort underskud. Frem til at esterne tager over opererer Jet Time fem ATR72-600 fly for SAS.

Det nye navn ligger tæt op af det finske regionalflyselskab Nordic Regional, der markedsfører sig selv under brandet Norra. Det opererer blandt andet en stor flåde af ATR-fly for Finnair.

 

Relaterede artikler:

Regional Jet i kapløb med tiden før SAS-debut

Første SAS-fly til Regional Jet

SAS: Regional Jet havde den mest “effektive” pris

Ny SAS-leverandør: Planlægning bliver den store udfordring

Portræt: Her er Jet Times SAS-afløser

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time

x

Læs Også

SAS har store forventninger til ATP

Med ATP i ejerkredsen bag Københavns Lufthavn håber SAS, at man sammen kan udvikle og udbygge SAS' netværk i CPH.

Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Investorerne tog godt imod nyheden om den aflyste strejke i SAS, og aktien blev torsdag handlet op. Kursen på SAS-aktien er steget med 30 procent på blot en måned.

SAS indgår aftale med norske piloter

SAS og de to norske pilotforeninger er blevet enige om ny treårig overenskomst, hvormed konflikten begrænses til de aflyste flyvninger torsdag morgen og formiddag.

SAS aflyser 100 flyvninger

Ruten fra København til Oslo vil kun i begrænset omfang blive ramt ved den kommende pilotstrejke i SAS. Ruterne til de øvrige norske byer samt de jyske Norges-ruter går fri.

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

I begyndelsen af maj næste år vil Icelandair indsætte helt splinternye Boeing 737 MAX-fly på ruten fra Reykjavik til Billund.

Fratrædende pilot leder SAS-forhandlinger

Forhandlingsleder Jens Lippestad, der er på vej til at bringe de norske SAS-piloter i konflikt, forlader angiveligt SAS i løbet af få måneder.