Ny SAS-strejke tirsdag eftermiddag

SAS’ danske kabinepersonale strejkede i over fire timer tirsdag eftermiddag. Det medførte store forsinkelser og aflyste fly. Trafikken var i forvejen påvirket af en strejke tidligere i dag blandt SAS’ handlingfolk i Københavns Lufthavn.

SAS’ danske kabinepersonale holdt tirsdag et over fire timer langt fagligt møde, der blev afsluttet lidt efter klokken 16. Det betød, at ingen SAS-fly med dansk personale kom afsted fra København. Fly med besætninger fra baserne i Oslo og Stockholm samt fly opereret for SAS af andre selskaber, såsom Cimber A/S og Jet Time, var ikke berørt.

Det betyder mange aflyste og forsinkede SAS-fly resten af tirsdagen. I forvejen var SAS-trafikken påvirket af en knap tre timer lang arbejdsnedlæggelse tirsdag formiddag blandt handlingmedarbejderne i SAS Ground Handling. Den strejke sluttede omtrent samtidig med at kabinepersonalet nedlagde arbejdet og gik til fagligt møde.

Det faglige møde kom i forlængelse af et informationsmøde, som kabinepersonalets fagforening, Cabin Attendants Union (CAU), havde indkaldt til tirsdag formiddag for at orientere om forhandlingerne med SAS om vilkårene for de omkring 140 stewardesser og stewarder fra SAS, som skal rykkes over i Cimber A/S.

Frustrationen og vreden blandt CAU’s medlemmer på mødet var så stor, at mødet udviklede sig til et regulært fagligt møde.

”Jeg skal være den første til at beklage, at den situation, som SAS har bragt vores medlemmer i, nu kommer til at gå ud over passagererne. Vi har opfordret vores medlemmer til at stoppe mødet og gå i arbejde igen,” fortæller Merete Scheel, formand for CAU.

Men hun forklarer også, at der en god grund til, at vreden og frustrationen har bredt sig blandt kabinepersonalet i SAS.

”Ledelsen i SAS har presset vores medlemmer ud i desperation. Om mindre end en uge bliver over 140 af vores medlemmer overdraget til Cimber, og hvor de ikke kender deres fremtidige arbejdsvilkår. SAS har kendt til det her i lang tid, og der er grænser for, hvor lang tid man som arbejdsgiver kan være bekendt at lade sine medarbejdere gå rundt i opslidende usikkerhed og utryghed,” siger Merete Scheel.