United Airlines Boeing 757. (Foto: SpeedbirdHD)

Ny United-rute til Norden

United Airlines vil i sommeren 2018 åbne en ny rute fra New York-Newark til en nordisk hovedstadslufthavn.

Island er det nye “sort” i luftfartsbranchen. En lind strøm af flyselskaber har gennem de senere år åbnet ruter til vulkanøen i Nordatlanten, og næste år byder amerikanske United Airlines sig også til.

SAS-partneren vil åbne en daglig sæsonrute fra New York-Newark til Keflavik International Airport opereret med Boeing 757-fly. Flyene har plads til 169 passagerer i en treklasses konfiguration med 16 Polaris lie-flat sæder, 45 sæder på Economy Plus samt plads til 108 passagerer i Economy-sektionen.

Første afgang finder sted fra Newark den 23. maj, og sæsonen slutter den 4. oktober med sidste flyvning fra Keflavik tilbage til USA. Tidtabellen er baseret på fem timer og 40 minutters flyvetid i østgående retning, og seks timer og 10 minutter vestgående, hvor jeststrømmene betyder lidt længere rejsetid.

One-stop forbindelse fra København
Med den nye United-rute bliver der etableret en alternativ one-stop forbindelse mellem København og Newark, idet Uniteds tidtabel passer perfekt sammen med SAS-flyvningerne til og fra Keflavik. SAS flyver fra København kl. 08.35 og ankommer kl. 09.45 i Keflavik. Herfra går United-flyet videre kl. 11.55 og ankommer allerede kl. 14.05 i Newark Liberty International Airport.

Den modsatte vej flyver United fra Newark kl. 22.30 med ankomst den følgende morgen kl. 08.10 lokal tid. Herfra går SAS-flyet kl. 09.50 med ankomst i København kl. 14.50.

Under forudsætning af, at SAS og United finder sammen om et billetsamarbejde og en eventuel codeshare-aftale, vil SAS kunne tilbyde denne one-stop rute som et brugtbart alternativ til den sædvanlige rute fra København til Newark.

Tre nordamerikanske selskaber
United Airlines bliver således et af tre nordamerikanske flyselskaber i Keflavik International Airport næste sommer, og det er mere end i både Oslo, København, Stockholm og Helsinki. United flyver stadig til Arlanda om sommeren, mens der ikke længere flyves til København og Oslo.

Udover United flyver Delta Air Lines året rundt mellem New York-JFK og Keflavik, og i sommersæsonen flyves der dagligt ligesom United. I denne sommer valgte Air Canada tillige at åbne ruter til Island. Det canadiske Star Alliance-flyselskab har fløjet fire gange om ugen mellem Toronto og Keflavik samt tre gange om ugen fra Montreal.

Ved åbningen af de to canadiske Island-ruter proklamerede Air Canada, at man var eneste nordamerikanske Star Alliance-selskab til at betjene Island. Det vil man fra 23. maj 2018 ikke længere være alene om.

 

Relaterede artikler:

Air Canada med to nye nordiske ruter

United opgiver rute til Skandinavien efter 16 år

Fire nye SAS-United codeshare ruter

Stop for United-ekspansion i Newark

x

Læs Også

Ny passagerrekord i Keflavik Lufthavn

Med 1,1 mio. passagerer i juli passerede lufthavnen i Keflavik for første gang en million-mærket, og den islandsk storlufthavn har kurs mod ni mio. passagerer i 2017.

Færre nægtes boarding på amerikanske fly

Efter den meget omtalte United-episode, da en passagerer med vold blev fjernet fra et fly, er antallet af afviste passagerer faldet til det laveste niveau i mange år.

Passagerer besvimede i glohed flykabine

United Airlines og Ryanair har på to uafhængige flyvninger oplevet problemer med flyets aircondition, og det betød store gener for passagererne, hvoraf flere besvimede.

Nyrenoveret SAS-lounge i New York

Med et samlet areal på 440 kvadratmeter og et nyt serveringsområde, er SAS Lounge i Newark Liberty International Airport klar til at tage imod gæsterne.

Primera Air vil flyve charter til Caribien

Med Boeing 737-fly vil Primera Air i det kommende vintertrafikprogram gennemføre charterflyvninger til Den Dominikanske Republik og Cuba.

Ny rute til London City fra nordisk hovedstad

Fra den 29. oktober vil British Airways betjene to nordiske destinationer fra London City Airport.