Nye Finnair-stewardesser skal ikke kunne tale finsk

At kunne tale modersmålet fra flyselskabets hjemland er ikke længere et krav til nye stewardesser og stewarder i Finnair.

Rejsende med Finnair må indstille sig på, at kabinepersonalet i fremtiden ikke nødvendigvis taler det finske modersmål. For at kunne rekruttere så bredt som muligt på det europæiske arbejdsmarked for kabinepersonale, så stiller Finnair nemlig ikke længere krav om at nyt kabinepersonale skal kunne tale finsk.

Det fremgår af en aktuel jobannonce fra Finnair. Her fremgår det, at det kun er et krav, at ansøgerne kan tale engelsk. Finnair vil sætte stor pris på, at ansøgerne også kan tale finsk. Men det er ikke et krav.

Fremhæve sine fordele
Dermed gør Finnair op med en af hjørnestenene for mange nationale ”flag carrier”-selskaber som Finnair, SAS, Lufthansa, KLM og så videre. Her har kabinepersonalets evne til at tale hjemlandets tungemål ellers altid været et af de parametre selskaberne har slået på, når de skulle fremhæve sine fordele i forhold til konkurrenterne.

I SAS’ tilfælde stiller man ikke krav om, at kabinepersonalet skal kunne tale både dansk, norsk og svensk. Men mindst ét af de tre skandinaviske sprog skal kabinepersonalet kunne tale flydende. Sådan har det været siden selskabets dannelse for 70 år siden.

Og på trods af at mange af SAS’ flyvninger opereres af ikke-skandinaviske flyselskaber som irske CityJet, britiske Flybe og snart også lettiske Regional Jet OÜ, så er flydende skandinavisk tale stadig et krav.

Forbinder Europa og Asien
Hos Finnair handler det om, at selskabet ikke længere blot ser sig selv som et selskab, der flyver til og fra Finland. Det er også et selskab, der forbinder Centraleuropa med Asien.

”Langt størstedelen af vores besætning taler flydende finsk, men vi ønsker nu også at åbne dørene til fremragende kundeservicemedarbejdere, som måske ikke er flydende på finsk. Da vi fokuserer på Asien-Europa trafik, er en stor del af vores kunder faktisk ikke finsktalende,” pointerer pressechef Päivyt Tallqvist fra Finnair overfor CHECK-IN.dk.

 

 

Relaterede artikler:

Finnair er bedst i Kina

Finnair klar til masseansættelser

​Outsourcing presser Finnairs kabinepersonale

​Finnair outsourcer 180 stewardesse-jobs

x

Læs Også

Finnair er bedst i Kina

Finnair er for andet år i træk blevet kåret som det bedste europæiske flyselskab ved TTG China Travel Awards 2017.

Finnair må suspendere USA-rute som følge af pilotmangel

Finnair må midlertidigt lukke ruten til Miami i fem måneder, da selskabet mangler piloter som følge af et omfattende omskolingsprogram.

Finnair vil ansætte A330-styrmænd fra vikarbureau

Rekrutteringsvirksomheden Rishworth Aviation har fået til opgave at finde et større antal styrmænd til Finnair til brug på A330-fly for en seks måneders periode.

Finnair vil forberede sig på nordeuropæisk konsolidering

Den finske stat bør overveje at ændre ejerstrukturen i Finnair for at undgå en marginalisering, mener selskabets tyske bestyrelsesformand.

Strejker i tre lande fredag

Jordpersonale i lufthavnene i Helsinki og Berlin nedlægger fredag arbejdet, mens flyveledere i Frankrig fortsat strejker. Finnair, SAS og airberlin har aflyst danske flyvninger.

Stor fransk strejkeuge

Franske flyveledere indleder i dag en fem dage lang strejke og i morgen strejker jordpersonale og piloter hos Air France.