Græske Ithaca er en smuk ø med krystalklart vand og høje bjerge. (Foto: Århus Charter)

Nyt charterferiemål fra Aarhus Lufthavn

Århus Charter vil i 2017 satse på den græske ø Ithaca fra Aarhus Lufthavn, efter at man i 2016 måtte opgive at sælge charterrejse til den italienske ø Lampedusa.

I sommeren 2017 er Århus Charter atter tilbage med tre destinationer fra Aarhus Lufthavn. Sidste sommer var der kun Mallorca og Cypern på programmet, da rejserne til den italienske ø Lampedusa måtte aflyses som følge af den enorme flytningetilstrømning.

Den nye destination hedder Ithaca og er en græsk ø, som Århus Charter første gang havde på programmet sidste år fra Billund Lufthavn. 

”Vi har altid mange forespørgsler fra vores gæster om at tilbyde nye rejsemål fra Aarhus Lufthavn, hvor vi har fløjet siden vores start i 1988. Derfor er vi glade for at kunne efterkomme deres ønske. Ydermere efterspørger vores gæster til stadighed rejsemål, som er uberørte og anderledes chartermål end de kendte græske øer, hvilket er en af grundene til vores valg af denne græske perle,” siger Henrik G. Jensen, bureauchef i Århus Charter.

Med tilbagekomsten af den tredje sommerdestination fra Århus Charter er der udsigt til, at der bliver sat en prop i hullet i forhold til tilbagegangen i chartertrafikken fra den østjyske lufthavn. I 2016 faldt antallet af charterpassagerer i Aarhus Lufthavn med 20,2 procent fra 34.777 til 27.743, hvilket var det laveste niveau i mange år. Til sammenligning var der i 2011 i alt 70.958 charterrejsende til og fra lufthavnen.

”Det er meget glædeligt, at Århus Charter har valgt at tilbyde en ny og spændende destination til østjyderne – ikke mindst fordi Århus Charter har et meget loyalt publikum, som i vid udstrækning foretrækker at rejse fra Aarhus Lufthavn,” siger administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn.

Kombination af fly, bus og båd
Sæsonen til Ithaca starter den 20. maj og slutter med sidste afgang den 14. oktober med en indlagt pause i august måned. Der flyves med Airbus A320-200 fly fra Danish Air Transport til Preveza-Lefkas på fastlandet, hvorefter rejsen går med bus til Lefkas, inden den sidste del af rejsen foregår med båd til Ithaca.

Ithaca ligger i det Ioniske Hav vest for Grækenlands fastland og er en af de græske øer, de stadig har en grad af autenticitet, da turismen endnu ikke har spoleret området.

Udover de tre sommerdestinationer tilbyder Århus Charter også destinationerne Tenerife og Maderia i vinterhalvåret fra Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn: Havde håbet på mere

Chartertrafik trak Aarhus Lufthavn ned

Færre chartergæster i Aarhus Lufthavn

Gratis parkering for chartergæster i Aarhus

Officielt: Primo Tours overtager Århus Charter

x

Læs Også

Stærk udenrigsvækst i Aalborg og Billund

Den tocifrede vækst i udenrigstrafikken fra lufthavnene i Aalborg og Billund fortsætter, mens Aarhus Lufthavn fortsat har tilbagegang i dette segment.

Billund: SAS kommer til at kannibalisere på sig selv

Meddelelsen om et nyt strategisk samarbejde mellem SAS og Aarhus Lufthavn er kommet bag på de øvrige jyske lufthavne. SAS understreger, at der ikke er foretaget fravalg.

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde

SAS vil etablere et stort antal europæiske flyruter fra Aarhus Lufthavn samt øge antallet af afgange på indenrigsruten mellem Aarhus og København.

EU godkender offentlig støtte til Aarhus Lufthavn

Aarhus Kommune har fået EU´s godkendelse til at støtte Aarhus Lufthavn med 115 mio. kroner, og pengene skal blandt andet bruges på en ny brandbil og bedre checkin-faciliteter.

Fremgang i Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn havde i juli en passagervækst på over fem procent, og det er første gang i år, at der er fremgang at spore i passagertallet.

Aarhus-Prag bliver helårsrute

Den nyåbnede rute fra Aarhus til Prag var oprindeligt tænkt som en sommerrute. Efterspørgslen har være så stor, at ruten nu fortsætter i det kommende vintertrafikprogram.