Græske Ithaca er en smuk ø med krystalklart vand og høje bjerge. (Foto: Århus Charter)

Nyt charterferiemål fra Aarhus Lufthavn

Århus Charter vil i 2017 satse på den græske ø Ithaca fra Aarhus Lufthavn, efter at man i 2016 måtte opgive at sælge charterrejse til den italienske ø Lampedusa.

I sommeren 2017 er Århus Charter atter tilbage med tre destinationer fra Aarhus Lufthavn. Sidste sommer var der kun Mallorca og Cypern på programmet, da rejserne til den italienske ø Lampedusa måtte aflyses som følge af den enorme flytningetilstrømning.

Den nye destination hedder Ithaca og er en græsk ø, som Århus Charter første gang havde på programmet sidste år fra Billund Lufthavn. 

”Vi har altid mange forespørgsler fra vores gæster om at tilbyde nye rejsemål fra Aarhus Lufthavn, hvor vi har fløjet siden vores start i 1988. Derfor er vi glade for at kunne efterkomme deres ønske. Ydermere efterspørger vores gæster til stadighed rejsemål, som er uberørte og anderledes chartermål end de kendte græske øer, hvilket er en af grundene til vores valg af denne græske perle,” siger Henrik G. Jensen, bureauchef i Århus Charter.

Med tilbagekomsten af den tredje sommerdestination fra Århus Charter er der udsigt til, at der bliver sat en prop i hullet i forhold til tilbagegangen i chartertrafikken fra den østjyske lufthavn. I 2016 faldt antallet af charterpassagerer i Aarhus Lufthavn med 20,2 procent fra 34.777 til 27.743, hvilket var det laveste niveau i mange år. Til sammenligning var der i 2011 i alt 70.958 charterrejsende til og fra lufthavnen.

”Det er meget glædeligt, at Århus Charter har valgt at tilbyde en ny og spændende destination til østjyderne – ikke mindst fordi Århus Charter har et meget loyalt publikum, som i vid udstrækning foretrækker at rejse fra Aarhus Lufthavn,” siger administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn.

Kombination af fly, bus og båd
Sæsonen til Ithaca starter den 20. maj og slutter med sidste afgang den 14. oktober med en indlagt pause i august måned. Der flyves med Airbus A320-200 fly fra Danish Air Transport til Preveza-Lefkas på fastlandet, hvorefter rejsen går med bus til Lefkas, inden den sidste del af rejsen foregår med båd til Ithaca.

Ithaca ligger i det Ioniske Hav vest for Grækenlands fastland og er en af de græske øer, de stadig har en grad af autenticitet, da turismen endnu ikke har spoleret området.

Udover de tre sommerdestinationer tilbyder Århus Charter også destinationerne Tenerife og Maderia i vinterhalvåret fra Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn: Havde håbet på mere

Chartertrafik trak Aarhus Lufthavn ned

Færre chartergæster i Aarhus Lufthavn

Gratis parkering for chartergæster i Aarhus

Officielt: Primo Tours overtager Århus Charter

x

Læs Også

Billund: Aarhus-støtte er konkurrenceforvridende

Aarhus Lufthavn havde i 2016 et driftsunderskud på 9,5 mio. kroner, og et nyt er på vej godt hjulpet af kommunal støtte. Det er konkurrenceforvridende, mener Billund Lufthavn.

Prag-rute er vendepunktet

Med åbningen af en ny rute fra Aarhus Lufthavn til Prag, mener lufthavnens direktør, at man nu har nået vendepunktet.

Transporttid til lufthavnen bekymrer ikke danskerne

Aarhus Lufthavn har undersøgt, hvad danskerne mener om den maksimale transporttid til lufthavnene. To ud af tre accepterer en transporttid på en time.

Aarhus Lufthavn: 100.000 ekstra passagerer på vej

Passagerantallet gik i april tilbage i Aarhus Lufthavn, der dog håber, at en række nye ruter vil bringe 100.000 ekstra passagerer om året med sig.

Czech Airlines justerer kapacitet på ny Aarhus-rute

Aarhus Lufthavn får den 11. maj en ny sommerrute til Prag med fire ugentlige afgange, men allerede 14 dage efter starten skrues der ned for kapaciteten.

25 nye flyruter i sommertrafikprogrammet

På søndag starter flyselskabernes sommertrafikprogram, og det byder på 25 nye ruter fra fire danske lufthavne fordelt på ni forskellige flyselskaber.