Athens International Airport. (Foto: AIA)

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Fra næste sommer vil endnu et flyselskab operere på ruten mellem København og Athen, således at der bliver op til 22 ugentlige afgange.

Det er atter blevet populært at flyve til den græske hovedstad, som samtidig kan være udgangspunkt til en sejtur videre til en af de mange øer i det græske øhav. I denne sommer har der været tre flyselskaber på ruten mellem København og Athen, og næste år kommer endnu et flyselskab til.

Det er dansk-lettiske Primera Air, der vil forsøge sig med en ugentlig flyvning fra 22. maj til 9. oktober 2018. Selskabet vil flyve hver tirsdag og benytte Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer.

Selskabet får en fordel af at være tidligt ude af fjerene, idet afgangen kl. 06.30 fra København vil være dagens første, da SAS sender sit morgenfly afsted mod Athen to timer senere, kl. 08.30.

Udover SAS, der flyver to gange dagligt i højsæsonen, betjener græske Aegean Airlines og Norwegian også ruten med henholdsvis fire og tre ugentlige afgange. Hvis disse selskaber holder samme tidtabel i 2018, vil der i højsæsonen være 22 ugentlige flyvninger hver vej på ruten fra København til Athen.

Igennem de senere år har der været 200.000 årlige passagerer mellem København og Athen, og i årets første halvår af 2017 var der 86.953 passagerer på ruten mod blot 76.210 sidste år i samme periode. Det svarer til en fremgang på ikke mindre end 14 procent.

Ruter til de græske øer
Primera Air annoncerede for nylig også en ugentlig afgang fra Billund til Athen fra den 23. maj til den 10. oktober 2018. Næste sommer bliver der også to ugentlige flyvninger fra København til Kreta (Chania) samt en ugentlig afgang til Rhodos.

På de nævnte afgange har charterarrangører på forhånd købt et antal sæder, mens resten sælges i løs vægt via selskabets hjemmeside eller gennem rejsebureauer.

Primera Air flyver også til de græske øer på vegne af charterarrangørerne, men disse flyvninger opereres ikke som ruteflyvninger, da de pågældende charterarrangører har købt samtlige sæder i flyet, således at der ikke bliver tilbudt de såkaldte flight only-billetter. Det er blandt andet tilfældet med de nye flyvninger til Kos fra København og Billund, der starter den 17. maj næste år.

 

Relaterede artikler:

Billund får Athen-rute

Her rejser danskerne hen

Græsk Star Alliance-selskab øger til CPH

Græsk Star-medlem starter CPH-rute

Græsk krise rammer Athen-ruter

x

Læs Også

Vil sætte fokus på sikkerhedsomkostninger i CPH

Transportminister Ole Birk Olesen vil sætte Københavns Lufthavns opgørelse af sikkerhedsomkostninger under lup i forbindelse med de kommende takstforhandlinger.

Lavprisflyselskaber peger på risici ved egne metoder

Ryanair og Norwegian er medforfattere på en guide til at håndtere de sikkerhedsrisici, som kan være forbundet med de nye forretningsmodeller i luftfarten.

Norwegian lukker Berlin-rute fra København

Konkurrencen er hård mellem de fire flyselskaber, der flyver mellem København og Berlin, og nu trækker Norwegian sig.

Kendte til bevæbnede vagter i to måneder

Trafikstyrelsen vidste i mere end to måneder, at iranske Mahan Air brugte ulovlige bevæbnede vagter på sine fly. Alligevel greb styrelsen ikke ind.

Hemmelighedskræmmeri bag støttekroner til flyruter

I 2015 og 2016 har ni flyselskaber fået andel i offentlig markedsføringsstøtte fra Global Connected, og sekretariatet hos Wonderful Copenhagen ønsker at hemmeligholde beløbene.

Vanskelig debut for ny SAS-leverandør

Regional Jet debuterede søndag som underleverandør for SAS, og på første afgang til Billund måtte man foretage flybytte, mens resten af dagen blev fløjet med forsinkelser.