Gowair Vacation Airlines A320-200 (Foto: Gowair)

Nyt spansk charterflyselskab i danske lufthavne

Nyetablerede Gowair Vacation Airlines flyver charterflyvninger fra København, Billund og Aalborg og har blot haft kommerciel driftstilladelse i syv uger.

Onsdag den 26. juli fik det nystartede spanske flyselskab, Gowair Vacation Airlines, de spanske luftfartsmyndigheders tilladelse til at drive kommerciel luftfart. Selskabet er startet op med et 17 år gammelt Airbus A320-200 (registrering EC-MQH, red.), der tidligere har fløjet Kina tyndt på vegne af Air China.

Flyet blev leveret i Madrid den 13. juli, og første kommercielle flyvning fandt sted den 27. juli på vegne af Air Moldova.

Siden den 1. september har flyet været beskæftiget på vegne af Primera Air Scandinavia, og det er således et helt nyt og relativt uerfarent flyselskab, der i øjeblikket flyver danske chartergæster fra København, Billund og Aalborg til blandt andet Antalya, Barcelona, Chania, Dalaman, Faro, Málaga, Palma de Mallorca og Rhodos.

Danish Air Transport har også siden den 21. maj haft et Airbus A320-200 (registrering OY-LHD, red.) fast beskæftiget hos Primera. Denne kontrakt løber frem til udgangen af oktober måned.

Ejet af spansk rejsearrangør
A320-flyet fra Gowair fremstår stadig i en neutral hvid bemaling, og når det senere kommer en tur gennem malerhallen, skal det udsmykkes med en særdeles spraglet bemaling på flyet hale og bagparti.

Inden det spanske fly tog hul på opgaven for Primera, blev der fløjet for Air Moldova samt Tunisair hen over sommeren.

Gowair Vacation Airlines er ejet af Gowaii, der er en stor rejsearrangør med hovedkontor på Tenerife. Det er hensigten, at flyselskabet på sigt skal flyve til De Kanariske Øer samt Balearerne i det vestlige middelhav. Selskabet vil specialisere sig i charterflyvninger, samt wetlease og ACMI.

 

Relaterede artikler:

Primera Air vil flyve fra Baltikum

Primera: Otte nye fly på dansk register i 2018

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air øger på rutemarkedet

x

Læs Også

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Primera Air vil flyve fra Baltikum

Næste år vil Primera Air begynde at flyve til og fra det baltiske land, hvor selskabet har haft hovedkontor siden 2014.

Primera: Otte nye fly på dansk register i 2018

Efter i flere år at have udflaget fly fra Danmark, vil Primera Air næste år indregistrere otte nye Airbus A321-fly i Danmark.

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter

Dansk-lettiske Primera Air vil åbne atlantruter fra 2019 og har derfor bestilt 16 eksemplarer af den største Boeing 737 MAX-version.

Primera Air-fly overløb banen ved landing

Sent fredag eftermiddag endte et Boeing 737-800-fly fra Primera Air i den nyfaldne sne i Keflavik-lufthavnen på Island, da flyet fortsatte ud over baneenden ved landing.

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

I sommeren 2017 vil Primera Air øge antallet af afgange fra Aalborg Lufthavn til de populære spanske destinationer.