Boeing 777-200 fra KLM i Amsterdam-Schiphol Airport. (Foto: KLM)

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

KLM bekræfter nu officielt, at selskabet fra den 30. oktober i år vil flyve fra Amsterdam til Teheran fire gange om ugen.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre i midten af juni måned, vil KLM til efteråret atter etablere flyvninger mellem Amsterdam og den iranske hovedstad, Teheran. Det er tre og et halvt år siden, at KLM trak sig fra Teheran-ruten, som oprindeligt blev startet op tilbage i juli 1991.

Den nye rute til Teheran bliver den 14. nye rute, som KLM tilføjer til netværket i 2016, og der vil blive i alt fire ugentlige afgange fra Amsterdam på tirsdage, torsdage, fredage og søndage og med returflyvninger på onsdage, fredage, lørdage og mandage. Fra Danmark vil der være tilslutningsfly fra København, Billund og Aalborg, og rejsetiden vil være henholdsvis otte timer og 35 minutter, otte timer og 45 minutter samt 10 timer og 40 minutter.

Ruten vil blive betjent med fly af typen Boeing 777-200, der er indrettet i en treklasses konfiguration. Forrest i kabinen vil der være 34 sæder i World Business Class, 40 sæder i Economy Comfort, mens der bagest vil være plads til 242 passagerer i Economy Class.

“KLM har endnu engang styrket sit netværk med en ny destination – den 14. i år. Dette bekræfter, at vores strategi begynder at bære frugt. På den ene side øger vi vores effektivitet og produktivitet, og på den anden side investerer vi samtidig i vækst,” siger KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Potentiale for turisme
KLM´s søsterselskab Air France genåbnede den 16. april i år ruten mellem Paris og Teheran, hvor der tilbydes tre ugentlige afgange. Flyselskaber som Lufthansa, Austrian, Alitalia og British Airways har også genoptaget deres flyvninger til Irans hovedstad. Fra Skandinavien er der i dag direkte flyforbindelse til Teheran med Mahan Air fra København og Iran Air fra Stockholm.

Store dele af det vestlige erhvervsliv har i øjeblikket øjnene rettet mod det iranske marked efter at de internationale sanktioner mod landet blev ophævet i begyndelsen af året. Det har allerede medført en betydelig vækst i Iran og i hovedstaden Teheran, der med forstæderne omfatter omkring 13 mio. indbyggere.

Der er også store forventninger til Iran som fremtidens turistland, da landet har hele 23 seværdigheder på UNESCO´s Verdensarvsliste, der samlet rummer 1.052 naturområder og kulturskabte værdier i hele verden. Til sammenligning har Danmark otte seværdigheder på listen.

 

Relaterede artikler:

KLM forsøger sig igen med Teheran

Ekspert: Tre ruter fra Teheran til Skandinavien

Lufthansa åbner ny rute til Teheran

CPH får Teheran-rute

SAS er tavs om Iran-rute

x

Læs Også

KLM og Schiphol i åben krig

Normalt er der fælles fodslag mellem KLM og Amsterdam Schiphol-lufthavnen. Men lange køer i sikkerhedskontrollen i Schiphol har vendt op og ned på det.

Passagerkaos i Amsterdam-Schiphol

KLM anbefaler passagererne at møde op i Amsterdams Schiphol-lufthavn tre timer før afgang mod tidligere to timer på grund af udsigten til lange køer.

KLM vender tilbage til Costa Rica

KLM genåbner rute til Costa Rica, som blev lukket for næsten 20 år siden. Landets præsident jubler over udsigten til flere europæiske turister.

Schiphol Airport bliver næststørste lufthavn i Europa

Amsterdams Schiphol Airport bevæger sig med lynskridt mod positionen som Europas næststørste lufthavn, hvilket forventes at blive en realitet ved udgangen af 2017.

SAS overvejer nye ruter til USA, Indien og Iran

SAS vil kopiere Norwegian og flyve med enten Boeing 737MAX eller Airbus A321 til USA´s østkyst samt Indien og Iran, afslører kommerciel koncerndirektør Eivind Roald.

Ny afgangshal taget i brug i Schiphol

På godt seks måneder har Amsterdam Schiphol-lufthavnen etableret en ny afgangshal, der skal pilles ned igen om 2,5 år, når første etape af lufthavnens permanente udbygning er klar.